Make the difference as a

Digital Marketeer met passie voor Data Analyse en CRO

Wil jij zorgen voor de optimale online gebruikerservaring en meehelpen om het data gedreven werken binnen onze (digital) marketing afdeling naar een hoger niveau te tillen? Vind jij het leuk om met data de grootste interactieproblemen te identificeren en de business te ondersteunen met analyses zodat de beste beslissingen worden genomen over verbeteringen aan websites en het opzetten van campagnes? Wil jij onderdeel zijn van een digitale transformatie in de gezondheidszorg en vind je het leuk datagedreven oplossingen te bedenken? Solliciteer dan als Digital Marketeer bij Mediq.

Wat ga je doen?

Als Digital Marketeer werk je in een uitdagende en veranderende omgeving waar gezondheidszorg, digitalisering en innovatie gecombineerd worden. Je hebt een centrale rol binnen het leukste team van Mediq namelijk Marketing. Werk samen met gedreven mensen die passie hebben voor hun vak en de eind gebruikers. Jouw rol bestaat uit het analyseren en genereren van nieuwe inzichten uit verschillende databronnen om te begrijpen hoe gebruikers zich online gedragen. Je legt verbanden tussen informatie uit de verschillende bronnen, ziet kansen voor verbetering van de gebruikerservaring en maakt vertalingen naar UX- en contentoptimalisaties, doelen en strategieën. Je ontwikkelt onderbouwde hypotheses om websites en campagnes te verbeteren. Hiervoor gebruik je web analytics, data science, UX-, gebruikersonderzoek, concurrentieanalyse. Met A/B- en multivariate tests stel je de impact vast van de verbeteringen. Dit doe je door het creëren en optimaliseren van dashboards, aangevuld met waardevolle analyses op basis van die data.
Om verzamelde data te visualiseren werk je met Google Data Studio of Power BI. Vervolgens zorg je via deze rapportages en presentaties dat de organisatie maximaal leert van jouw inzichten. Je zorgt ervoor dat kwantitatieve inzichten worden doorvertaald naar heldere conclusies, in begrijpelijke taal voor iedereen binnen de organisatie. In deze rol ben je verantwoordelijk voor het continu analyseren en rapporteren van data van diverse websites, campagnes en marketing kanalen en werk je met het team aan het verbeteren van de customer journey op de websites en portalen. Jouw adviezen leiden tot een zichtbare bijdrage aan de (omzet)doelstellingen.

Concreet betekent dit:
 • Je analyseert het gedrag van bezoekers op de websites en portalen en komt tot bruikbare inzichten die je onderbouwt met jouw expertise en advies.
 • Je stelt rapportages en dashboards op zodat data gedreven werken onderdeel wordt van ons DNA. Dit doe je onder andere in Google Analytics, Google Data Studio, Sitecore en Cognos.
 • Formuleren en presenteren van hypotheses die je onderbouwt met inzichten uit data-analyse, best practices en wetenschappelijke kennis
 • Adviseren en uitvoeren van A/B-tests in samenwerking met ons bureau om de conversie te verbeteren
 • Met jouw expertise verras je ons met bruikbare inzichten. Je onderzoekt proactief waar er kansen liggen binnen marketing.
 • Je levert input voor verschillende soorten tests (multi-variatietests, A/B-tests, funnel-analyses, data-optimalisaties) en helpt bij het inrichten van Google Analytics. Hiermee help je de online customer journeys van onze platformen te verbeteren.
 • Je werkt nauw samen met de marketing managers en onze SEO-, e-business- en online campagnespecialisten.
 • Je schakelt wanneer nodig met je BI collega’s over data stromen en met Product Owners over de werking van onze websites en portalen.
 • Het betreft een afwisselende, uitdagende functie die je volledig eigen kan maken en waar ruimte is voor eigen inbreng.

Wat breng je mee?

3 redenen waarom dit (n)iets voor jou is:

 1. Je hebt een hart voor Healthcare; het beste willen voor de eindgebruikers zit in jouw dna
 2. Data is helemaal jouw ding! Jouw analyses zijn helder en duidelijk en je weet dit vol enthousiasme over te brengen op verschillende stakeholders
 3. Je krijgt energie van nieuwe dingen opzetten en deinst niet terug van een uitdaging

Daarnaast heb jij:

 • Een HBO werk en denk niveau en ervaring als CRO-specialist, webanalist, of in de E-Commerce.
 • Ervaring met analyseren van a/-b testuitkomsten
 • Ervaring met Google Analytics 360 (bij voorkeur ook GA4) en Tag Manager
 • Ervaring met online research tools zoals Hotjar en Userzoom
 • Een sterk analytisch vermogen en weet adviezen te baseren op data. Jouw inzichten weet je helder (in woord en visueel) over te brengen
 • Een klantgedreven mindset

Wat mag je van ons verwachten?

 • Een vast maandsalaris tot €4.500 (bruto/obv 40urige werkweek), afhankelijk van je werkervaring;
 • Variabele beloning: Extra Uitkering (EU) 0 - 7,5%
 • Keuze uit een 32-, 36- of 40-urige werkweek;
 • Laptop en telefoon van de zaak;
 • Reiskostenvergoeding per km als je met de auto komt en 100% reiskostenvergoeding voor OV;
 • Een duidelijk groeipad met goede begeleiding en diverse mogelijkheden tot opleidingen;Utrecht

Utrecht

Op ons hoofdkantoor in Utrecht leggen we de basis voor de dienstverlening aan onze klanten. We hebben contact met klanten, zorgprofessionals, verzekeraars en leveranciers. Dagelijks helpen en informeren we vanuit Utrecht duizenden klanten. Met de grote afdeling Klantcontact is Utrecht het kloppend hart van onze organisatie. Utrecht is ook het (internationale) hoofdkantoor van Mediq. Hier vind je de groepsdirectie en internationale stafafdelingen zoals finance en IT. Tot slot vind je in Utrecht de directie van de Mediq Nederland-organisatie en de Nederlandse stafafdelingen zoals finance, HR, communicatie en kwaliteit. Leuk aan werken in Utrecht is dat je werkt op het hoofdkantoor van Mediq, waar alles bij elkaar komt. Je maakt hier kennis met ongeveer 500 medewerkers én alle aspecten van onze business.

Marketing

Het marketingteam van Mediq is een gedreven team van professionals die het elke dag weer beter willen doen. We spelen een belangrijke rol bij het vormgeven van de toekomst van zorg. Onze plannen zijn ambitieus, onze mensen gepassioneerd. We beginnen elke dag met de vraag: hoe kunnen we zorg bieden die nog beter en betaalbaar is?
We richten ons op het aanbieden van een onderscheidend product- en dienstenpakket voor de bestaande én toekomstige klantvraag. Belangrijke taken zijn het ontwikkelen van een multichannel propositiebeleid dat binnen de strategie van Mediq past. Marketing selecteert en onderhoudt het product- en dienstenassortiment en is verantwoordelijk voor het merkenbeleid.

Lorem ipsum

Application process

1
Online application
Complete your profile, upload your cv and add your motivation
2
Screening
Your application will be reviewed, where applicable we may check your professional qualifications
3
1st interview
You get to know Mediq and we get to know you
4
2nd interview
Together we will dive deeper into the job and how that matches up with your talents.
5
Offer
If you and we are enthusiastic about the match we have, we make you a good offer.
6
Welcome to Mediq!
You have a new job and we love to welcome you to Mediq!

Apply for this job

Apply now if you're interested in this vacancy! Make sure you have the following documents ready to add to your application.