Make the difference as a

Teamleider Contract & Tender

Ben je toe aan een commerciële werkomgeving en vind je het een uitdaging om te ondersteunen bij het realiseren van de sales targets van Mediq Benelux? En spreekt het je aan om aan wisselende uitdagingen te werken? Kom ons dan helpen om de gezondheidszorg van de toekomst vorm te geven!

Wat ga je doen?

Als teamleider Contract & Tender ben je verantwoordelijk voor het team Contract & Tender en eindverantwoordelijk voor de output van contract & tender werkzaamheden binnen Institutionele Zorg. Je zorgt voor het optimaal functioneren en ontwikkelen van de medewerkers binnen de afdeling.

De afdeling is verantwoordelijk voor het uitwerken van (Europese) aanbestedingen, complexe offertes, het bewaken van de voortgang en voltooiing ervan en het beheer van klant contracten (overzicht van begin-einddata, specifieke afspraken). Ook is de afdeling verantwoordelijk voor de voorbereiding en borging van correcte en tijdige vastlegging van prijsmutaties, zowel vanuit intern als fabrikanten geïnitieerd. Daarnaast is de afdeling verantwoordelijk voor het afstemmen van contracten, leveringsvoorwaarden e.d. met de legal afdeling en het borgen van output conform met de klant gemaakte afspraken.

Je bent de primaire contactpersoon voor de Director Sales Benelux, Sales managers en andere leidinggevenden binnen Institutioneel. Je werkt proactief samen met accountmanagers, rayonmanagers, productspecialisten en productmanagement, maar ook met de Customer service en Finance collega’s.

Je bent flexibel en bewaakt de belangen van de klant binnen de Mediq organisatie op het gebied van Contract & Tender. Je coördineert optimale bezetting ten opzichte van werkaanbod met andere afdelingen. Je geeft input op de strategie en business plannen draagt pro actief bij aan de realisatie van commerciële doelen. Je hebt een klantgerichte attitude, bent sterk communicatief en je bezit een gezonde dosis overtuigingskracht. Je onderscheidt jezelf van door te denken in kansen en oplossingen en de belangen van de contract en tender binnen de Mediq organisatie te vertegenwoordigen.

Wat breng je mee?

Je hebt een klantgerichte houding en je bent sterk in het opbouwen en onderhouden van relationele netwerken. Omdat je een ‘spin in het web functie’ hebt, staat het ‘teamspel’ bij jou centraal. Je communicatieve kwaliteiten evenals jouw overtuigingskracht zijn sterk. Zo kun je complexe processen goed doorzien en ben je staat het overzicht te behouden en de DMU te sturen naar het gewenste eindresultaat. Mediq heeft innovatie denken en handelen én integriteit hoog in het vaandel staan. Je bent financieel goed onderlegd en hebt een commerciële drive.

Verder beschik je over een afgeronde WO opleiding (bijv. Bedrijfseconomie, Bedrijfskunde) en hebt tenminste vijf jaar werkervaring opgedaan in een vergelijkbare functie in een commerciële setting. Ervaring in of affiniteit met de medische branche (medische hulpmiddelen of farmacie) is gewenst en goede beheersing van Nederlandse en Engelse taal is belangrijk. Daarnaast heb je aantoonbare leidinggevende ervaring in een veranderende organisatie. Ook ben jij in het bezit van een rijbewijs.

Utrecht

Utrecht

Op ons hoofdkantoor in Utrecht leggen we de basis voor de dienstverlening aan onze klanten. We hebben contact met klanten, zorgprofessionals, verzekeraars en leveranciers. Dagelijks helpen en informeren we vanuit Utrecht duizenden klanten. Met de grote afdeling Klantcontact is Utrecht het kloppend hart van onze organisatie. Utrecht is ook het (internationale) hoofdkantoor van Mediq. Hier vind je de groepsdirectie en internationale stafafdelingen zoals finance en IT. Tot slot vind je in Utrecht de directie van de Mediq Nederland-organisatie en de Nederlandse stafafdelingen zoals finance, HR, communicatie en kwaliteit. Leuk aan werken in Utrecht is dat je werkt op het hoofdkantoor van Mediq, waar alles bij elkaar komt. Je maakt hier kennis met ongeveer 500 medewerkers én alle aspecten van onze business.

Contract & Tendering

De afdeling is verantwoordelijk voor het uitwerken van (Europese) aanbestedingen en offertes, en voor het bewaken van de voortgang en het beheer van klantcontracten. Ook verzorgt de afdeling de voorbereiding, borging en tijdige vastlegging van prijsmutaties, zowel vanuit intern als vanuit fabrikanten. Daarnaast is de afdeling verantwoordelijk voor het afstemmen van contracten en leveringsvoorwaarden met de legal afdeling en het borgen van output conform de afspraken die met de klant zijn gemaakt.
Lorem ipsum

Application process

1
Online application
Complete your profile, upload your cv and add your motivation
2
Screening
Your application will be reviewed, where applicable we may check your professional qualifications
3
1st interview
You get to know Mediq and we get to know you
4
2nd interview
Together we will dive deeper into the job and how that matches up with your talents.
5
Offer
If you and we are enthusiastic about the match we have, we make you a good offer.
6
Welcome to Mediq!
You have a new job and we love to welcome you to Mediq!

Apply for this job

Apply now if you're interested in this vacancy! Make sure you have the following documents ready to add to your application.