Make the difference as a

Supply & Demand Manager

Ben je toe aan een werkomgeving waar je impact kunt hebben, mee kunt bouwen aan de zorg van morgen en echt je stempel op het werk kunt drukken? Kom dan eens praten bij Mediq! We zijn op zoek naar een ervaren en enthousiaste Supply & Demand Manager die het serviceniveau richting onze klanten naar een hoger niveau brengt.

Wat ga je doen?

Als Supply & Demand Manager ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen en aansturen van het supply & demand management proces binnen jouw categorieën binnen Mediq Benelux. Dit doe je samen met jouw 3 collega Supply & Demand managers, waarbij ieder verantwoordelijk is voor zijn eigen categorieën. Je speelt een centrale rol bij het opbouwen en onderhouden van een actieve samenwerking met onze Sales, Sourcing, Marketing, Category Management en Supply Planning teams om het serviceniveau aan onze klanten te waarborgen zonder afbreuk te doen aan geoptimaliseerde voorraad. In deze rol stuur je jouw team van Supply Planners aan en rapporteer je aan de Supply Chain Director Benelux.

Jouw verdere taken en verantwoordelijkheden zijn:

 • Aansturen & coachen van ca. 4 Supply Planners
 • Ontwikkelen van effectieve Forecast modellen en uitvoeren van statistische analyses.
 • Identificeren forecast trends en seizoensinvloeden, herkennen keerpunten (omhoog of omlaag) in de vraag en bewaken veranderingen in de belangrijkste bedrijfs indicatoren.
 • uitdagen van forecast uitzonderingen met de commerciële teams op specifieke markten of klanten en vertalen van bedrijfs initiatieven in een solide vraagplan.
 • Begrijpen van de impact van bedrijfsinitiatieven en vertalen van de voorraad-, sourcing- en serviceniveau-eisen in duidelijke acties voor het Supply Planning-team.
 • Actief samenwerken met Finance om geïdentificeerde gaten tussen budget en demand te dichten.
 • Verder ontwikkelen van de IBP-processen, inclusief de effectieve implementatie van een geavanceerde planningstool.

Wat breng je mee?

Je bent een teamspeler en vindt het leuk om met andere afdelingen in contact te komen en beschikt over uitstekende stakeholdermanagement vaardigheden. Je hebt een resultaatgerichte en zelfsturende houding, en voelt je comfortabel om de lead te nemen in multidisciplinaire teams. Je hebt uitstekende communicatieve vaardigheden, en weet collega´s op verschillende niveaus mee te nemen en doelen daarmee te bereiken. Je hebt diepgaande kennis van demand management processen, en bent in staat om het grote geheel te zien.

Verder beschik je over:

 • Een bachelor- of masterdiploma en minimaal 3 tot 5 jaar ervaring in Demand Management binnen Supply Chain.
 • Sterke statistische vaardigheden en diepgaande Excel-kennis.
 • Uitstekende schriftelijke en mondelinge communicatieve vaardigheden in Engels en Nederlands.
 • Ervaring met het werken in een commerciële omgeving en het werken met geavanceerde planningstools en systemen zoals SAP of SLIM4.
 • Affiniteit en/of ervaring om complexe Supply Chain-projecten over afdelingen heen aan te sturen.

Wat kun je van Mediq verwachten?

Naast een uitdagende baan binnen een enthousiast team investeren we graag in jouw ontwikkeling door middel van scholing en een grondige on-the-job coaching. Ook bieden we een aantrekkelijk pakket arbeidsvoorwaarden volgens onze CAO met o.a.:

 • Marktconform salaris
 • 26,5 vakantiedagen en mogelijkheid om bij te kopen
 • Meer dan marktconforme bijdrage werkgever pensioenregeling
 • Variabele uitkering
 • Mogelijkheid om diverse zaken fiscaal aan te schaffen, waaronder fietsplan
 • Leuke collega’s

Bij Mediq werken we hybride: dat betekent een combinatie tussen werken op kantoor en thuiswerken.

Fulfillment Center

Fulfilment Center - Bleiswijk

Ons Fulfillment Center in Bleiswijk is onze hypermoderne Supply Chain omgeving. Dagelijks levert Supply Chain op een slimme en efficiënte manier aan 6.500 klanten in de thuisomgeving en aan 1.500 zorg professionals. Met de bouw van een nieuw Fulfillment Center brengt Mediq niet alleen al haar producten, maar ook de vele extra services die wij als organisatie bieden onder één dak. Binnen de muren van Bleiswijk zijn er aparte afdelingen die maatwerk voor onze klanten realiseren. Dat is dan ook de reden waarom we het geen distributiecentrum maar een Fulfillment Center noemen!

Application process

1
Online application
Complete your profile, upload your cv and add your motivation
2
Screening
Your application will be reviewed, where applicable we may check your professional qualifications
3
1st interview
You get to know Mediq and we get to know you
4
2nd interview
Together we will dive deeper into the job and how that matches up with your talents.
5
Offer
If you and we are enthusiastic about the match we have, we make you a good offer.
6
Welcome to Mediq!
You have a new job and we love to welcome you to Mediq!

Apply for this job

Apply now if you're interested in this vacancy! Make sure you have the following documents ready to add to your application.