Make the difference as a

Programma Manager

Als Programmamanager maak je onderdeel uit van het Operational Excellence & Business Transformation team van Mediq Benelux. Dit is een klein enthousiast team van bevlogen professionals welke op Benelux niveau verantwoordelijk is voor Transformatie, Proces- en Programma management. Het team is nog in opbouw en dat betekent dat jij een cruciale rol speelt bij het professionaliseren van PMO om de organisatie succesvol te transformeren naar een volgende fase. De functie van Programmamanager biedt veel variatie en uitdaging op inhoudelijke, complexe vraagstukken, nagenoeg altijd cross functioneel.

Wat ga je doen?

In de rol van programmamanager zorg je voor de doorontwikkeling en implementatie van de (commerciële) strategie en ben je verantwoordelijk voor het continu door ontwikkelen van de effectiviteit van de organisatie. Daarnaast leid je grote multidisciplinaire programma’s of projecten. Je bent verantwoordelijk voor onder andere planning en budget, maar ook voor het creëren van draagvlak, het motiveren en faciliteren van je programmateam leden, het beheersen van de risico’s en het managen van de verwachtingen bij de (interne) klant. Door jouw inzet is er overzicht, structuur en kan er snel worden bijgestuurd wanneer nodig.

 • Je vertaalt strategische doelstellingen naar change management programma’s, en zorgt voor buy-in bij alle relevante stakeholders binnen Mediq
 • Je leidt diverse strategische projecten of programma’s binnen het Benelux cluster
 • Je geeft sturing aan relevante stakeholders van bij het ontwikkelen van (zowel kwalitatief als kwantitatief goed onderbouwde) businesscases, projectplannen, resourcebeheer enz. om succesvolle projecten veilig te stellen
 • Ontwikkeling en implementatie van de standaard project aanpak van Mediq, gebaseerd op LEAN
 • Je voert projectaudits uit bij de afdelingen om constructieve feedback te geven en het volwassenheidsniveau van projectmanagement verder te verbeteren

Wat breng je mee?

 • Je hebt minimaal een WO werk- & denkniveau en minimaal 4-8 jaar aantoonbare werkervaring in een soortgelijke functie.
 • Je bent bekend met projectmanagement methodieken zoals Prince2, IPMA, Agile/Scrum, P3O e.d. Je hebt certificeringen behaald of staat er voor open om ze te behalen.
 • Ervaring en affiniteit met Lean Six Sigma, minimaal green belt certificering.
 • Ruime PMO of programmamanagement ervaring binnen (complexe) projecten en programma's
 • Ervaring in aansturen van complexe cross-functionele projectteams.
 • Ervaring met het opzetten van een projectbureau of het verbeteren van een projectorganisatie.
 • Je beschikt over goede dosis doorzettingsvermogen en creativiteit
 • Uitstekende beheersing Office, met name Excel & Powerpoint
Utrecht

Utrecht

Op ons hoofdkantoor in Utrecht leggen we de basis voor de dienstverlening aan onze klanten. We hebben contact met klanten, zorgprofessionals, verzekeraars en leveranciers. Dagelijks helpen en informeren we vanuit Utrecht duizenden klanten. Met de grote afdeling Klantcontact is Utrecht het kloppend hart van onze organisatie. Utrecht is ook het (internationale) hoofdkantoor van Mediq. Hier vind je de groepsdirectie en internationale stafafdelingen zoals finance en IT. Tot slot vind je in Utrecht de directie van de Mediq Nederland-organisatie en de Nederlandse stafafdelingen zoals finance, HR, communicatie en kwaliteit. Leuk aan werken in Utrecht is dat je werkt op het hoofdkantoor van Mediq, waar alles bij elkaar komt. Je maakt hier kennis met ongeveer 500 medewerkers én alle aspecten van onze business.

Business Transformation

Het Operational Excellence & Business Transformation is een klein en enthousiast team van bevlogen professionals welke op Benelux niveau verantwoordelijk is voor Transformatie, Proces- en Project management. Het team houdt zich bezig met grote veranderingsprocessen en programma’s op cross functioneel niveau.
Lorem ipsum

Application process

1
Online application
Complete your profile, upload your cv and add your motivation
2
Screening
Your application will be reviewed, where applicable we may check your professional qualifications
3
1st interview
You get to know Mediq and we get to know you
4
2nd interview
Together we will dive deeper into the job and how that matches up with your talents.
5
Offer
If you and we are enthusiastic about the match we have, we make you a good offer.
6
Welcome to Mediq!
You have a new job and we love to welcome you to Mediq!

Apply for this job

Apply now if you're interested in this vacancy! Make sure you have the following documents ready to add to your application.