Make the difference as a

Business Development Manager Data Sales

Mediq is onderdeel van Private Equity en we voeren op dit moment een Data Transformatie door om klaar te zijn voor de toekomst. In dit kader zijn wij op zoek naar een ambitieuze Business Development Manager die onze data sales propositie naar een hoger plan gaat brengen. De data sales vinden bij Mediq plaats vanuit een zelfstandige business unit, die in nauwe samenwerking werkt met onder andere de master data management afdeling en de Data Analytics afdeling van Mediq. Naast de Sales/Business development manager werkt er voor deze business unit een IT and Business Support manager die aan de Sales/Business development manager rapporteert.

Wat ga je doen?

De Sales/Business Development Manager is verantwoordelijk voor doorontwikkeling, implementatie en realisatie van de marketing- en salesstrategie binnen zijn aandachtsgebied (data sales). Is ook primair resultaatverantwoordelijk voor omzet/marge en EBITDA voor dit bedrijfsonderdeel en is continue op zoek naar nieuwe mogelijkheden om klanten te bedienen op het gebied van data. Realiseert de gewenste groei (marktpropositie en omzet) en continuïteit (marktleiderschap). Zowel verantwoordelijk voor het onderhouden van contact met de huidige klanten als het werven van nieuwe klanten.
De manager rapporteert aan de Head of Data, heeft 1 direct report en geeft indirect sturing aan de business.

Taken en verantwoordelijkheden:

 • Proactief ontwikkelen en implementeren van de data sales strategie en new business development
 • Realiseert omzet- en margedoelstellingen en de gewenste marktpositie op het gebied van data
 • Begeleidt marktanalyses (op klant- en productniveau) en concurrentieanalyses en signaleert daaruit trends en geeft advies over nieuwe business mogelijkheden
 • Verantwoordelijk voor oriëntatie, onderzoek en implementatie van proposities in een (winstgevend) business model
 • Verantwoordelijk voor acquisitie met bestaande klanten en prospects voor nieuwe opdrachten

Wat breng je mee?

 • Afgeronde relevante WO opleiding (IT/Economie);
 • Minimaal 7-9 jaar relevante werkervaring in een commerciële, dynamische organisatie;
 • Beïnvloedingsvaardigheden en overtuigingskracht
 • Achtergrond in of affiniteit met IT, bij voorkeur data gerelateerd
 • Combineert een uitstekende analytische skill set met goede sociale en communicatieve vaardigheden;
 • Beschikt over een grote “learning agility”; de wendbaarheid om nieuwe situaties en veranderingen om te zetten in effectief gedrag;
 • Verbindend en inspirerend leiderschap en stakeholdermanagement;
 • Uitstekende kennis van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift
Utrecht

Utrecht

Op ons hoofdkantoor in Utrecht leggen we de basis voor de dienstverlening aan onze klanten. We hebben contact met klanten, zorgprofessionals, verzekeraars en leveranciers. Dagelijks helpen en informeren we vanuit Utrecht duizenden klanten. Met de grote afdeling Klantcontact is Utrecht het kloppend hart van onze organisatie. Utrecht is ook het (internationale) hoofdkantoor van Mediq. Hier vind je de groepsdirectie en internationale stafafdelingen zoals finance en IT. Tot slot vind je in Utrecht de directie van de Mediq Nederland-organisatie en de Nederlandse stafafdelingen zoals finance, HR, communicatie en kwaliteit. Leuk aan werken in Utrecht is dat je werkt op het hoofdkantoor van Mediq, waar alles bij elkaar komt. Je maakt hier kennis met ongeveer 500 medewerkers én alle aspecten van onze business.

Finance

Onze Finance-afdeling bestaat uit vier teams. Finance Business Partners zorgen voor waarde creatie door diepgaande analyses en financiële uitwerking van businessplannen. Financial Planning & Analysis richt zich op de planning- & control cyclus. Data Analytics analyseert grote hoeveelheden data om zo prestaties en processen te verbeteren. Accounting & Internal Control richt zich op de transactionele processen.

Lorem ipsum

Application process

1
Online application
Complete your profile, upload your cv and add your motivation
2
Screening
Your application will be reviewed, where applicable we may check your professional qualifications
3
1st interview
You get to know Mediq and we get to know you
4
2nd interview
Together we will dive deeper into the job and how that matches up with your talents.
5
Offer
If you and we are enthusiastic about the match we have, we make you a good offer.
6
Welcome to Mediq!
You have a new job and we love to welcome you to Mediq!

Apply for this job

Apply now if you're interested in this vacancy! Make sure you have the following documents ready to add to your application.