Make the difference as a

Legal Counsel

Met meer dan 2.500 medewerkers in Europa zet Mediq zich dagelijks in voor patiënten, zorginstellingen en zorgprofessionals. En is altijd op zoek naar nieuwe mogelijkheden om het leven en werk voor patiënten en zorgprofessionals gemakkelijker en prettiger te maken. Voor onze Mediq Benelux organisatie zijn wij op zoek naar een ambitieuze en gedreven bedrijfsjurist/ Legal Counsel met expertise op gebied van medische hulpmiddelen en gerelateerde diensten.

Wat ga je doen?

De Legal Counsel heeft een breed, divers en afwisselend werkgebied. Je bent als Legal Counsel verantwoordelijk voor het adviseren en begeleiden van alle werkmaatschappijen van Mediq in Nederland bij uiteenlopende bedrijfsjuridische vraagstukken. Dit zal zijn op het gebied van ondernemingsrecht, verbintenissenrecht, arbeidsrecht, gezondheidsrecht, en andere rechtsgebieden waarmee je als jurist binnen een onderneming die actief is in de medische sector in aanraking kan komen. Daar horen tevens compliance gerelateerde onderwerpen bij zoals op het gebied van privacy (de AVG) en gunstbetoon. Binnen de functie adviseer je, ook proactief, het Senior Management en het MT Mediq Nederland over ontwikkelingen in de sector die van belang zijn voor de onderneming.

Je ondersteunt onze commerciële afdelingen bij het beoordelen, opstellen en onderhandelen van in- en verkoopovereenkomsten en bij aanbestedingsprocedures. Je adviseert en levert je bijdrage aan de afdeling HR over (complexe) arbeidsrechtelijke vraagstukken, regelingen en beleid. Je geeft op aanvraag voorlichting aan afdelingen over juridische zaken die voor hen van belang zijn.

Wat breng je mee?

Je bent een pragmatisch en proactief jurist, gewend onderhandelingen te voeren en met de business mee te denken, zowel juridisch als commercieel. Ethisch handelen is voor jou vanzelfsprekend. Je bent in staat juridische vraagstukken snel te analyseren, doorgronden en te vertalen naar de praktijk. Je bent resultaatgericht, oplossingsgericht en stressbestendig. Je beschikt over een goed ontwikkeld analytisch vermogen, goede communicatieve vaardigheden, een goed commercieel inzicht en een klantgerichte instelling.

Verder beschik je over:

  • een afgeronde universitaire opleiding rechten;
  • minimaal drie jaar relevante werkervaring
  • kennis van verbintenissenrecht, gezondheidsrecht en/of IE
Utrecht

Utrecht

Op ons hoofdkantoor in Utrecht leggen we de basis voor de dienstverlening aan onze klanten. We hebben contact met klanten, zorgprofessionals, verzekeraars en leveranciers. Dagelijks helpen en informeren we vanuit Utrecht duizenden klanten. Met de grote afdeling Klantcontact is Utrecht het kloppend hart van onze organisatie. Utrecht is ook het (internationale) hoofdkantoor van Mediq. Hier vind je de groepsdirectie en internationale stafafdelingen zoals finance en IT. Tot slot vind je in Utrecht de directie van de Mediq Nederland-organisatie en de Nederlandse stafafdelingen zoals finance, HR, communicatie en kwaliteit. Leuk aan werken in Utrecht is dat je werkt op het hoofdkantoor van Mediq, waar alles bij elkaar komt. Je maakt hier kennis met ongeveer 500 medewerkers én alle aspecten van onze business.

Application process

1
Online application
Complete your profile, upload your cv and add your motivation
2
Screening
Your application will be reviewed, where applicable we may check your professional qualifications
3
1st interview
You get to know Mediq and we get to know you
4
2nd interview
Together we will dive deeper into the job and how that matches up with your talents.
5
Offer
If you and we are enthusiastic about the match we have, we make you a good offer.
6
Welcome to Mediq!
You have a new job and we love to welcome you to Mediq!

Apply for this job

Apply now if you're interested in this vacancy! Make sure you have the following documents ready to add to your application.