Make the difference as a

Medewerker HR Services - Duitsland

Wil jij het verschil maken voor onze medewerkers? Je ontwikkelen op het gebied van arbeidsvoorwaarden en HR-processen? Of juist op het gebied van (digitale) HR-dienstverlening en -projectondersteuning? Dan verwelkomen we je graag als collega op onze dynamische HR-afdeling waar geen dag hetzelfde is en je volop mogelijkheden hebt om je talenten te ontplooien. Wij zijn op zoek naar een collega die onze medewerkers in Duitsland kan ondersteunen.

Wat ga je doen?

Als medewerker HR ServiceCenter ondersteun je medewerkers, managers en HR Business Partners in Duitsland met betrekking tot arbeidsvoorwaardelijke zaken en HR-processen waarbij je o.a. zorgt voor een accurate personeels- en salarisadministratie. Ook help je om onze HR-processen en -dienstverlening verder te verbeteren.

In deze uitdagende en boeiende functie ben je van grote waarde voor onze medewerkers. Je rapporteert aan de Manager HR ServiceCenter en krijgt naast goede begeleiding in de uitvoering van je functie ook volop ruimte voor persoonlijke ontwikkeling.

Binnen Mediq stimuleren wij het hybride werken, waarbij je vooral vanuit huis zult werken, maar ook voor ontmoetingen en afspraken op het hoofdkantoor in De Meern zult zijn.

Wat breng je mee?

  • Passie voor personeels- en salarisadministratie en kennis van HR-processen en arbeidsvoorwaardelijke regelingen
  • Ruime ervaring met Microsoft Office en HR-informatiesystemen (liefst met SAP SuccessFactors en Salarisadministratie)
  • Uitstekende beheersing van de Duitse taal en een goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal.
  • Nauwkeurigheid én een hoog werktempo
  • Een enthousiaste persoonlijkheid met uitstekende sociale en communicatieve vaardigheden

Periode

Start z.s.m. voor 40 uur per week, in ieder geval tot eind 2022.

Inschaling

Schaal 6 Mediq CAO, afhankelijk van ervaring

Utrecht

Utrecht

Op ons hoofdkantoor in Utrecht leggen we de basis voor de dienstverlening aan onze klanten. We hebben contact met klanten, zorgprofessionals, verzekeraars en leveranciers. Dagelijks helpen en informeren we vanuit Utrecht duizenden klanten. Met de grote afdeling Klantcontact is Utrecht het kloppend hart van onze organisatie. Utrecht is ook het (internationale) hoofdkantoor van Mediq. Hier vind je de groepsdirectie en internationale stafafdelingen zoals finance en IT. Tot slot vind je in Utrecht de directie van de Mediq Nederland-organisatie en de Nederlandse stafafdelingen zoals finance, HR, communicatie en kwaliteit. Leuk aan werken in Utrecht is dat je werkt op het hoofdkantoor van Mediq, waar alles bij elkaar komt. Je maakt hier kennis met ongeveer 500 medewerkers én alle aspecten van onze business.

HR

Ons HR-team telt ongeveer 20 bevlogen HR-professionals die op hun eigen manier bijdragen aan de groei van de organisatie door o.a. optimalisatie van de sales- en marketingteams, organisatie- en leiderschapsontwikkeling, verandermanagement en strategische personeelsplanning.

De HR-afdeling bestaat uit de onderdelen Compensation & Benefits, Training & Development, HR ServiceCenter en HR Business Partners. Belangrijke thema’s zijn de groei van de organisatie door optimalisatie van de sales- en marketingteams, organisatie- en leiderschapsontwikkeling, verandermanagement en strategische personeelsplanning.
Lorem ipsum

Application process

1
Online application
Complete your profile, upload your cv and add your motivation
2
Screening
Your application will be reviewed, where applicable we may check your professional qualifications
3
1st interview
You get to know Mediq and we get to know you
4
2nd interview
Together we will dive deeper into the job and how that matches up with your talents.
5
Offer
If you and we are enthusiastic about the match we have, we make you a good offer.
6
Welcome to Mediq!
You have a new job and we love to welcome you to Mediq!

Apply for this job

Apply now if you're interested in this vacancy! Make sure you have the following documents ready to add to your application.