Make the difference as a

2021 Produktspecialist Operationsbord Medirum

Mediq är i en spännande förändringsresa nu också tillsammans med nyförvärvade bolaget Medirum. Vi söker nu en Produktspecialist med ansvar för området Operationsbord samt dess tillbehör. Det är ett växande område med många möjligheter. Har du erfarenhet av försäljning mot sjukvård? Trivs du i en utåtriktad roll med många kontaktytor? Då är detta något för dig!

Som Produktspecialist är du expert på vårt sortiment inom Operationsbord. I rollen ansvarar du för att självständigt driva, underhålla och utveckla kundrelation. Du arbetar med leverantörer och nära våra produktchefer. Vi erbjuder dig möjligheten att bli en del i en driven och erfaren säljkår med marknadsledande produkter och lösningarna från världskända leverantörer. Kundaktiviteter, leverantörsmöten och utställningar förekommer vilket betyder att resor och övernattningar ingår i tjänsten. Körkort för bil är en självklarhet. Förutom ett gott gäng kollegor kommer du att supporteras av interna funktioner som Produktchef, Inköp, Kundservice, Marknad & Kommunikation, Anbud- och Avtal samt Materialstyrning.

Vi söker dig som
Är utbildad operationssköterska och/eller har likvärdig arbetslivserfarenhet från sjukvård och försäljning. Du har arbetat några år på operation och det är en fördel om du dessutom har arbetat på olika avdelningar eller sjukhus samt med olika specialiteter och särskilt ortopedi. Du behärskar MS Office, är en van användare av Excel samt att analysera och använda marknadsinformation. Det dagliga arbetet kräver att du behärskar engelska väl. Vidare ser vi gärna i vår nästa medarbetare någon som är lösningsorienterad, kommunikativ och flexibel. Har en god förmåga att kunna organisera och hålla utbildning inför grupp.

Personliga egenskaper
För att bli framgångsrik i rollen och trivas på Medirum/Mediq är du en lagspelare med stor samarbetsförmåga. Du har en öppen och social framtoning, är företagsam och lösningsorienterad. Genom din kommunikativa förmåga har du lätt för att uttrycka dig i tal och skrift. Vi värdesätter att du lever upp till ovan nämnda beskrivningar samt att du delar Mediq’s värderingar - Caring Heart, Customer Drive & Champion Spirit.

Tjänsten är en tillsvidareanställning med tillträde så snart som möjligt. Har du frågor är du välkommen att kontakta: Peter Andreasson, Sales Director: +46 70 969 61 70. Kontakt på HR är Andreas Gårlin, HR Manager: +46 70 688 70 07.

Då vi arbetar med löpande urval kan tjänsten komma att tillsättas innan sista ansökningsdag. Samtidigt har vi sommar och semester vilket kan påverka aktiviteter och tidplan. Du är i alla fall varmt välkommen med din ansökan senast den 8 augusti 2021!

Application process

1
Online application
Complete your profile, upload your cv and add your motivation
2
Screening
Your application will be reviewed, where applicable we may check your professional qualifications
3
1st interview
You get to know Mediq and we get to know you
4
2nd interview
Together we will dive deeper into the job and how that matches up with your talents.
5
Offer
If you and we are enthusiastic about the match we have, we make you a good offer.
6
Welcome to Mediq!
You have a new job and we love to welcome you to Mediq!

Want to know more about this vacancy?

Get in contact:

Apply for this job

Apply now if you're interested in this vacancy! Make sure you have the following documents ready to add to your application.