Make the difference as a

Quality Officer Legal Remedus

Voor onze Belgische entiteit, Remedus zoeken wij een ambitieuze Quality Assurance Officer. Samen met een Senior QA Officer ga je daar het team vormen in Belgie, en zul je onderdeel worden van de Benelux organisatie. Je komt in een omgeving veel verandering en dynamiek heerst, en waar jouw specialistische kennis en advies zeer gewaardeerd zal worden.

Wat ga je doen?

Remedus is volop in verandering met veel dynamiek. In het afgelopen jaar is er een nieuwe matrix structuur gekomen waarbij de Remedus medewerkers in Aartselaar onder de Benelux organisatie terecth zijn gekomen. Deze verandering vraagt een zekere flexibiliteit in je rol als QA Officer, en daarnaast is deze functie ook nieuw. Dat betekent dat er binnen de kaders nog veel ruimte is voor initiatieven en vernieuwing. Voornaamste actvititeiten en verantwoordelijkheden:

 • Alle documenten met betrekking tot een goede en kwalitatieve werking worden door jou gevalideerd. Je bent kritisch over de inhoud van het document en spreekt mensen aan als de documenten niet aan de noden voldoen.
 • Om de kwaliteit van de organisatie te kunnen garanderen controleer je de binnenkomende meldingen en bekijk je kritisch of er een correctief actieplan moet worden opgezet en welke meldingen afgesloten mogen worden.
 • Je zoekt mee naar procesverbeteringen binnen de hele organisatie en helpt ze te implementeren. Hiervoor moeten regelmatig grondige analyses en qualitychecks uitgevoerd worden.
 • Je volgt adverse event reporting op en documenteert dit volgens de wetgeving. Je zorgt ervoor dat medewerkers zich bewust zijn van het belang van de rapportering van nevenwerkingen en je geeft opleidingen over de richtlijnen betreffende farmacovigilantie.
 • Op verschillende niveaus voer je met vaste frequentie kwaliteitscontroles uit om een continue monitoring van Farmacovigilantie te garanderen. Je werkt mee aan de optimalisatie van AE/PV-processen.
 • Voor de opvolging van adverse event reporting ben jij de contactpersoon voor de verschillende farmacovigilantie-afdelingen van de farmaceutische bedrijven waarmee Remedus samenwerkt.
 • Bij audits door farmaceutische bedrijven bereid je deze grondig voor en ondersteun je ze.
 • Ondersteuning bij legalgerelateerde zaken, farmacovigilantie opvolgen, bij audits ondersteunen, kwaliteitscontroles uitvoeren en opvolgen
 • Dit zal voornamelijk met de senior quality officer zijn. Daarnaast ook met Operations, mbt farmaconvigilantie.
 • Conform en up-to-date maken en houden van documentatie, website conform veranderingen in de belgische wetgeving, opvolging farmaconvigilantie en de routinematige qualitychecks doorvoeren.

Wat breng je mee?

 • Bachelor rechtspraktijk/ juridisch, paar jaar werkervaring is gewenst maar niet een eis.
 • Kennis van de Belgische wetgeving, weten hoe deze toe te passen.
 • Kennis van ISO 9001 normen.
 • Beheersing van zowel Nederlandse als Franse taal.
 • Eventuele aantoonbare succesvolle ervaring in bepaalde gebieden.
Aartselaar

Aartselaar

Remedus is ontegensprekelijk dé pionier in België op het vlak van dienstverlening voor thuishospitalisatie, van complexe thuiszorgoplossingen, van patiënt support-programma’s en van mobile health-diensten. Wij zijn in 2002 opgericht met als doel om gespecialiseerde behandelingen of complexe zorg op een kwaliteitsvolle manier thuis te laten plaatsvinden.

Quality Assurance

De Quality Assurance ofwel QA-afdeling is verantwoordelijk voor het beheer van het kwaliteitsmanagementsysteem van Mediq Benelux. De afdeling adviseert, begeleidt en toetst alle afdelingen met controles en interne procesaudits. Ook monitort QA afwijkingen en verbetermogelijkheden. Zo zorgt de QA-afdeling voor een cirkel van continue prestatieverbetering en voor hoge klanttevredenheid. Mediq wordt regelmatig door externe partijen getoetst en gecertificeerd bij voldoende resultaat. De QA-afdeling begeleidt deze toetsingen. Daarnaast houdt zij de wet- en regelgeving in de gaten zodat nieuwe eisen tijdig geïmplementeerd worden. Ook begeleidt de afdeling bij recalls, risicoanalyses, procesverandering en -verbetering, privacyvraagstukken, datalekken en compliancevragen uit de organisatie.

Lorem ipsum

Application process

1
Online application
Complete your profile, upload your cv and add your motivation
2
Screening
Your application will be reviewed, where applicable we may check your professional qualifications
3
1st interview
You get to know Mediq and we get to know you
4
2nd interview
Together we will dive deeper into the job and how that matches up with your talents.
5
Offer
If you and we are enthusiastic about the match we have, we make you a good offer.
6
Welcome to Mediq!
You have a new job and we love to welcome you to Mediq!

Apply for this job

Apply now if you're interested in this vacancy! Make sure you have the following documents ready to add to your application.