Make the difference as a

Cyber Security Analyst – Global IT

Als Cyber analist wordt je onderdeel van het CISO team van Mediq Group en bedient je alle Nederlandse en buitenlandse business units van Mediq. Je werkt samen met de Group Security Officer, internationale IT teams en externe security providers om de cyber dreigingen te detecteren, mitigeren en cyber weerbaarheid te vergroten. Door de toenemende cyber dreiging in de zorg is Mediq de cyber security functie aan het verdiepen. Jij krijgt een belangrijke rol in deze ontwikkeling door het positioneren en verder ontwikkelen van de van de monitor, hunt en detect funtie van het CISO team. Daarnaast draag je vanuit jouw expertise bij aan het verbeteren van de algehele Security Governance.

Wat ga je doen?

Als cyber analist wordt je verantwoordelijk voor de monitor, hunt en detect functies van het CISO team. Vanuit de tweede lijn zijn jou belangrijkste activiteiten:

  • Het ontwikkelen en uitvoeren van een effectieve security logging en -monitoring strategie, op basis van verschillende platformen en tools.
  • Het verzamelen analyseren van security alerts uit verschillen bronnen binnen en buiten de organisatie, met als doel de oorzaak te achterhalen en weg te nemen.
  • Het tijdig detecteren, identificeren en waarschuwing bij mogelijke aanvallen, abnormale activiteiten of misbruik.
  • Het uitvoeren van security reviews en analyses van verdachte activiteiten om kwetsbaarheden te identificeren en effecten op de IT omgeving te bepalen.
  • Het uitvoerend van netwerk mappings, operating system (OS) fingerprinting en vulnerability scans.
  • Het adviseren over, en plannen van verbetermogelijkheden op basis van de door jouw uitgevoerde analyses.
  • Beoordelen en bewaken van cyber security risico’s bij wijzigingen in de IT infrastructuur.
  • Uitvoeren en begeleiden van goedgekeurde penetratie tests op applicaties en infrastructuur.
  • Uitvoeren van incident response activiteiten.
  • Fungeren als security help desk voor IT teams en eindgebruikers

Wat breng je mee?

De ideale kandidaat is een techneut, zelfredzaam, ziet het als een uitdaging om de onderste steen boven te krijgen, is vindingrijk in de zoektocht naar oplossingen en draagt graag bij aan het verbeteren van het security landschap en security management in brede zin.

Je hebt tenminste 3 jaar ervaring binnen cyber security, voelt je comfortabel in een Windows landschap, bent vaardig in het Nederlands en Engels (waarvan één vloeiend). Je hebt kennis van netwerk security architectuur concepten (topologie, protocollen, componenten, principes), traffic analysis methodes, vulnerability assessment tools en intrusion detection concepten. Daarnaast heb je kennis van systeem en applicatie security en penetration testing principes en kan je uit de voeten met incident response handling.
Utrecht

Utrecht

Op ons hoofdkantoor in Utrecht leggen we de basis voor een goede dienstverlening aan onze klanten. We hebben vanuit Utrecht contact met alle klanten, leveranciers, maar ook de overheid en verzekeraars. Dagelijks worden vanuit Utrecht duizenden klanten geholpen en geïnformeerd. Met de grote afdeling Klantcontact is Utrecht het kloppend hart van onze organisatie. Utrecht is ook het (internationale) hoofdkantoor van Mediq. Hier vind je de groepsdirectie van Mediq en internationale stafafdelingen, waaronder bijvoorbeeld finance en IT. Tot slot vind je in Utrecht de directie van de Mediq Nederland-organisatie en de Nederlandse stafafdelingen zoals finance, HR, communicatie en kwaliteit. Leuk aan werken in Utrecht is dat je werkt op het hoofdkantoor van Mediq, waar alles bij elkaar komt. Je maakt hier kennis met ongeveer 500 verschillende medewerkers én alle aspecten van onze business.

IT & Digital

Global IT ondersteunt in alle landen waar Mediq actief is, en bestaat uit drie afdelingen. Het Digitale team, bestaande uit vier scrum teams die portalen en e-Health oplossingen ontwikkelen voor honderdduizenden patiënten en zorg professionals. Productowners, Interne IT specialisten en een grote groep ontwikkelaars werken in sprints om de diverse oplossingen steeds iets beter te krijgen. Daarnaast is er een IT Applications Backoffice team, bestaande uit 20 (Senior) SAP professionals, aangevuld met offshore en lokale consultants. Mediq staat de komende jaren voor uitdagende veranderingen in de zorg en uiteindelijk, en dit team moet zorgdragen voor vertaling naar de backoffice systemen. Tenslotte is er nog het Infrastructure team, bestaande uit een circa 10 Specialisten die zorg dragen voor de aansturing van de geoutsourcete infrastructuur, helpdesk en andere IT gerelateerde diensten zoals PC’s telefonie en laptops.
Lorem ipsum

Application process

1
Online application
Complete your profile, upload your cv and add your motivation
2
Screening
Your application will be reviewed, where applicable we may check your professional qualifications
3
1st interview
You get to know Mediq and we get to know you
4
2nd interview
Together we will dive deeper into the job and how that matches up with your talents.
5
Offer
If you and we are enthusiastic about the match we have, we make you a good offer.
6
Welcome to Mediq!
You have a new job and we love to welcome you to Mediq!