Make the difference as a

Accountmanager Wond-,Stoma-,Continentiezorg regio Midden NL

Ben jij op zoek naar een uitdagende en veelzijdige salesrol en je wilt onderdeel zijn van een professioneel salesteam dat continue streeft naar een hoger niveau op het gebied van klantgerichtheid en deskundigheid? Is het jouw ambitie om succesvol te zijn en uitmuntende resultaten neer te zetten en een stevige positie te realiseren in de markt? Dan ben jij de accountmanager die we zoeken in ons team Eerstelijnzorg.

Wat ga je doen?

Het is jouw taak om in samenwerking met gespecialiseerd verpleegkundigen, thuiszorginstellingen en ziekenhuizen te zoeken naar samenwerkingskansen. Daarnaast zie je het als een uitdaging en motivatie om nieuwe diensten te herkennen en projectmatig te ontwikkelen. Je stelt je flexibel op naar klanten en je collega’s en hebt een ondernemersmentaliteit. Je voelt je thuis in een commerciële organisatie en in een dynamische markt, waarin je na een gedegen inwerkperiode je weg zelfstandig weet te vinden.

In de rol van accountmanager ben je actief in het onderhouden en bouwen van een relationeel netwerk met klanten en andere relevante relaties in je rayon. Acquisitie van nieuwe klanten is een belangrijk onderdeel. Je versterkt de relatie met de ziekenhuizen en andere instellingen, zoals thuiszorgorganisaties waarmee we samenwerken. Je introduceert nieuwe zorgoplossingen/diensten in de markt. Je verzamelt en deelt informatie over de marktontwikkelingen en klantontwikkelingen. Je stelt een gedegen account- en rayonplan op waarin je de commerciële doelstellingen van Mediq hebt vertaald.

Wat breng je mee?

De accountmanager rapporteert aan de Salesmanager Eerstelijnszorg. Je bent een onderdeel van het regionale team accountmanagers welke gezamenlijk verantwoordelijk zijn voor eerstelijnszorg, wond-,stoma-,continentiezorg in een specifiek gebied. Je borgt en optimaliseert de klanttevredenheid bij jouw klanten, bevordert up en cross selling door gezamenlijke doelen te stellen met de klant en de interne organisatie en bent eindverantwoordelijk voor deze accounts en tevens het aanspreekpunt. Je bent verantwoordelijk voor de instroom van nieuwe patiënten vanuit jouw regionale accounts.

Je werkt nauw samen met interne stakeholders om invulling te geven aan de uitvoering van de gemaakte afspraken. Je bewaakt de klanttevredenheid, door het optimaliseren van processen rondom logistiek, bestellingen. Je ontwikkelt en gebruikt analyses en rapportages om alle beschikbare informatie over de klantafspraken en performance inzichtelijk te maken en waar nodig bij te sturen. Je stelt een omzet- en instroomprognose per account op en je acteert hierop. Je neemt deel in werkgroepen en overleggen en levert hierin op basis van expertise een bijdrage.

Daarnaast beschik je over:

 • Je hebt een afgeronde HBO opleiding op gebied van management, commerciële economie of bedrijfskunde
 • 3 – 5 jaar succesvolle ervaring in een soortgelijke functie binnen een commerciële organisatie.
 • Je hebt affiniteit met de zorg.
 • Kennis van de hulpmiddelen groep wond, stoma en continentiezorg is een pré.
 • Je spreekt vloeiend Nederlands en Engels
 • Uitstekende beheersing van Office, met name power Point, Word en bij voorkeur ook Excel


Specifieke vaardigheden en kennis:

 • Communicatief vaardig
 • Sterk commercieel inzicht en steeds nieuwe kansen zien, onderbouwen, in gang zetten en verzilveren
 • Positief, proactief en energieke instelling om de samenwerking met klant te versterken door new business te ontwikkelen en zo de klant beter te helpen en tegelijkertijd NPC en omzet te laten groeien
 • Uitgebreide kennis van producten, assortiment en zorgprogramma’s
 • Kennis van de branche en relevante marktontwikkelingen
 • Kennis/ervaring met ondersteunende softwareprogramma’s (zoals Excel, PowerPoint en CRM programma’s)

Voor informatie over de vacature kan je contact opnemen met Jessica Geerling via jessica.geerling@mediq.com

De gesprekken worden in de komende weken gepland. Het doel is om 1 augustus het proces afgerond te hebben

Utrecht

Utrecht

Op ons hoofdkantoor in Utrecht leggen we de basis voor de dienstverlening aan onze klanten. We hebben contact met klanten, zorgprofessionals, verzekeraars en leveranciers. Dagelijks helpen en informeren we vanuit Utrecht duizenden klanten. Met de grote afdeling Klantcontact is Utrecht het kloppend hart van onze organisatie. Utrecht is ook het (internationale) hoofdkantoor van Mediq. Hier vind je de groepsdirectie en internationale stafafdelingen zoals finance en IT. Tot slot vind je in Utrecht de directie van de Mediq Nederland-organisatie en de Nederlandse stafafdelingen zoals finance, HR, communicatie en kwaliteit. Leuk aan werken in Utrecht is dat je werkt op het hoofdkantoor van Mediq, waar alles bij elkaar komt. Je maakt hier kennis met ongeveer 500 medewerkers én alle aspecten van onze business.

Sales

Onze salesteams zijn verantwoordelijk voor het realiseren van groei in de zorgmarkt en continuïteit van Mediq als marktleider. Dagelijks zijn onze sales collega's hard aan het werk om relaties met (potentiële) klanten te bouwen en onderhouden en om verdere groei mogelijk te maken met aantrekkelijke marktproposities.
Lorem ipsum

Application process

1
Online application
Complete your profile, upload your cv and add your motivation
2
Screening
Your application will be reviewed, where applicable we may check your professional qualifications
3
1st interview
You get to know Mediq and we get to know you
4
2nd interview
Together we will dive deeper into the job and how that matches up with your talents.
5
Offer
If you and we are enthusiastic about the match we have, we make you a good offer.
6
Welcome to Mediq!
You have a new job and we love to welcome you to Mediq!

Apply for this job

Apply now if you're interested in this vacancy! Make sure you have the following documents ready to add to your application.