Make the difference as a

Category Manager Wond & Verpleegkunde, Facilitair, en Persoonlijke Beschermingsmiddelen

Bij Mediq hebben wij een vacature voor Category Manager Wond & Verpleegkunde, Facilitair, en Persoonlijke Beschermingsmiddelen. In deze strategische functie is er een sterke focus op het continu verbeteren van de dienstverlening en ben je, samen met je team, verantwoordelijk voor het realiseren en borgen van de margedoelstellingen. Je bepaalt het assortiment dat nodig is en zorgt voor een onderscheidende propositie naar voorschrijvers en patiënten. Daarnaast zorg je voor de interne coördinatie van de opgezette richting. In deze functie rapporteer je aan de Director Marketing & Category Management en geef je leiding aan een team van Productmanagers.

Wat ga je doen?

Je bepaalt de Category strategie per klantkanaal in Nederland en België. Je benut hierbij de kansen, wendt bedreigingen af en optimaliseert omzet- en margedoelstellingen. Daarnaast realiseer je de gewenste marktpositie en de daartoe behorende merken en proposities. Samen met de afdeling Sourcing en Zorgverzekeraars realiseer je contracten & leveranciersonderhandelingen op strategisch niveau. Onder jouw regie weet je synergie te realiseren tussen het eigen aandachtsgebied en andere aandachtsgebieden binnen Mediq. Zie jij een uitdaging in deze nieuwe functie? Reageer dan nu!

Wat breng je mee?

  • Je beschikt over de nodige commerciële en strategische ervaring in deze branche. Een achtergrond in wondzorg is een pre.
  • Je bent analytisch sterk
  • Vijf tot tien jaar succesvolle ervaring in een soortgelijke strategische functie binnen een commerciële organisatie in Health, Farma of Food
  • Je spreekt vloeiend Nederlands en Engels en je beschikt over de juiste beïnvloedingsvaardigheden en overtuigingskracht
  • Je hebt presentatievaardigheden en communicatief sterk
  • Naast strategische vaardigheden, neem je een voorbeeldrol in ondernemerschap en eigenaarschap
Utrecht

Utrecht

Op ons hoofdkantoor in Utrecht leggen we de basis voor de dienstverlening aan onze klanten. We hebben contact met klanten, zorgprofessionals, verzekeraars en leveranciers. Dagelijks helpen en informeren we vanuit Utrecht duizenden klanten. Met de grote afdeling Klantcontact is Utrecht het kloppend hart van onze organisatie. Utrecht is ook het (internationale) hoofdkantoor van Mediq. Hier vind je de groepsdirectie en internationale stafafdelingen zoals finance en IT. Tot slot vind je in Utrecht de directie van de Mediq Nederland-organisatie en de Nederlandse stafafdelingen zoals finance, HR, communicatie en kwaliteit. Leuk aan werken in Utrecht is dat je werkt op het hoofdkantoor van Mediq, waar alles bij elkaar komt. Je maakt hier kennis met ongeveer 500 medewerkers én alle aspecten van onze business.

Category Management

Ons Category Management Team bestaat uit Category Managers, Productmanagers, Zorgspecialisten, Product Content Medewekers, Zorgspecialisten en een Data Analist. De Category Managers zijn verantwoordelijk voor de strategische invulling van de marktontwikkeling en -optimalisatie van hun categorie. Ook is Category Management verantwoordelijk voor het strategisch assortiment- en marketingcommunicatiebeleid van de productgroepen. De Productmanagers zijn bezig met het verder managen en optimaliseren van hun assortiment binnen een categorie. Onze Zorgspecialisten hebben de inhoudelijke en operationele kennis ten aanzien van bepaald zorgdomeinen relevant voor onze categorieen. Vaak beginnen onze collega's in een rol als Product Content Medewerker, en geef je directe ondersteuning aan onze Product- & Category Managers.

Lorem ipsum

Application process

1
Online application
Complete your profile, upload your cv and add your motivation
2
Screening
Your application will be reviewed, where applicable we may check your professional qualifications
3
1st interview
You get to know Mediq and we get to know you
4
2nd interview
Together we will dive deeper into the job and how that matches up with your talents.
5
Offer
If you and we are enthusiastic about the match we have, we make you a good offer.
6
Welcome to Mediq!
You have a new job and we love to welcome you to Mediq!

Apply for this job

Apply now if you're interested in this vacancy! Make sure you have the following documents ready to add to your application.