Make the difference as a

Business Analist e-Business

Heb jij passie voor Healthcare en digitalisering? Wil je onderdeel zijn van een digitale transformatie binnen een grote Nederlandse speler in de gezondheidszorg? Dan is de functie van Business Analist e-Business iets voor jou! In deze functie kom je namelijk te werken in een uitdagende en veranderende omgeving waar Healthcare, digitalisering en innovatie hand in hand gaan.

Wat ga je doen?

Binnen het e-Businessteam ben je medeverantwoordelijk voor de digitale activiteiten in Nederland en België. Je neemt een leidende rol in het uitwerken van verbeteringen aan onze bestelportalen voor onze klanten en het optimaliseren van integraties met back-end systemen. Hierbij werk je nauw samen met collega’s die Europees actief zijn, het Digital IT-team en de sales-, marketing- en categorymanagementafdelingen en natuurlijk onze klanten en partners. Verder werk je intensief samen met de klantcontact- en IT-afdelingen, met als doel om de e-business mindset in de organisatie te vergroten.

Als Business Analist e-Business lever je input voor het strategisch plan voor het domein waar jij verantwoordelijk voor bent. Je adviseert en ondersteunt de business proactief en geeft vorm aan (nieuwe) digitale oplossingen. Hiervoor begeleid je de definitie, het design, de development en de deployment. Door initiatief te nemen in het verzamelen van klant- en productinformatie, weet je feilloos wat er speelt en zet je nieuwe ontwikkelingen, in overleg met product owners, met de juiste prioriteit op de backlog.

Wat breng je mee?

Je bent een gedreven persoonlijkheid die graag verantwoordelijkheid neemt en zich continu wil ontwikkelen. Je laat zien dat je sterk bent in het bouwen en onderhouden van interne en externe relaties en hebt overtuigingskracht om mensen mee te krijgen in de weg die we met ons bestelplatformen in willen slaan, waarbij data en de kwaliteit daarvan een steeds belangrijkere rol in de besluitvorming spelen. Je bent communicatief sterk, probleemoplossend en bent gedreven om deadlines te halen. Je krijgt energie van het oplossen van complexe vraagstukken en bent in staat om een grote hoeveelheid informatie snel te vertalen in concrete verbetervoorstellen.

Verder heb je:

  • Een afgeronde HBO of wetenschappelijke opleiding, bij voorkeur in een technische richting.
  • Kennis van en ervaring met het uitwerken van end-2-end verbeter voorstellen en het opstellen van requirements.
  • Kennis van en ervaring met de ontwikkeling van e-commerce- en digitale klantoplossingen.
  • Minimaal 3-5 jaar relevante werkervaring als Business Analist of Ontwerper binnen een digitale omgeving.
  • Minimaal 2 jaar relevante werkervaring in het voeren van de regierol en het nemen van ketenverantwoordelijkheid bij digitale verbetertrajecten.
  • Ervaring met het werken in teams bestaande uit technische en niet technische rollen en het nemen van verantwoordelijkheid daarin.
  • Ervaring met scrum & agile werkvormen, schakelen met stakeholders, kennis en inzicht in nieuwe communicatievormen en trends op het gebied van e-Business.
  • Een net zo goede beheersing van de Engelse taal als de Nederlandse.
Utrecht

Utrecht

Op ons hoofdkantoor in Utrecht leggen we de basis voor een goede dienstverlening aan onze klanten. We hebben vanuit Utrecht contact met alle klanten, leveranciers, maar ook de overheid en verzekeraars. Dagelijks worden vanuit Utrecht duizenden klanten geholpen en geïnformeerd. Met de grote afdeling Klantcontact is Utrecht het kloppend hart van onze organisatie. Utrecht is ook het (internationale) hoofdkantoor van Mediq. Hier vind je de groepsdirectie van Mediq en internationale stafafdelingen, waaronder bijvoorbeeld finance en IT. Tot slot vind je in Utrecht de directie van de Mediq Nederland-organisatie en de Nederlandse stafafdelingen zoals finance, HR, communicatie en kwaliteit. Leuk aan werken in Utrecht is dat je werkt op het hoofdkantoor van Mediq, waar alles bij elkaar komt. Je maakt hier kennis met ongeveer 500 verschillende medewerkers én alle aspecten van onze business.

e-Business

Het e-Business team Mediq Benelux bestaat uit een groep van circa 25 professionals die zich richten op het verder ontwikkelen van de Mediq websites en portalen. De team valt onder de afdeling Marketing & Communicatie. Zij helpen mee aan de innovatie rondom verdere ditgitalisering om Mediq nog dichter bij patienten en eindgebruikers brengen, en waarmee voorop willen lopen in vernieuwingen in de gezondheidszorg.
e-Business & Innovation

Application process

1
Online application
Complete your profile, upload your cv and add your motivation
2
Screening
Your application will be reviewed, where applicable we may check your professional qualifications
3
1st interview
You get to know Mediq and we get to know you
4
2nd interview
Together we will dive deeper into the job and how that matches up with your talents.
5
Offer
If you and we are enthusiastic about the match we have, we make you a good offer.
6
Welcome to Mediq!
You have a new job and we love to welcome you to Mediq!

Apply for this job

Apply now if you're interested in this vacancy! Make sure you have the following documents ready to add to your application.