Make the difference as a

Data Analyst Contracts & Reimbursement

Vind je het leuk om deel uit te maken van een groeiend bedrijf in de zorgsector? Is het je passie om van ruwe data informatie te maken op basis waarvan je inzichten geeft waar de organisatie op kan sturen? En krijg je daarnaast energie verbeteren van processen en rapportages? Mediq is op zoek naar een ambitieuze Data Analyst voor het Contracts & Reimbursement team.

Wat ga je doen?

Als Data Analyst Contracts & Reimbursement maak je onderdeel van het Contract & Reimbursement team van Mediq (12 fte), dat verantwoordelijk is voor de contractinrichting en opvolging van onze declaraties. Je rapporteert aan de Manager Contracts & Reimbursement en maakt deel uit van de data analisten community binnen Mediq BNL.

Je activiteiten bestaan uit:

 • Inzicht brengen in grote hoeveelheden data, zodat het management op basis hiervan prioritering in de activiteiten kan aanbrengen
 • Uitbreiden, doorontwikkelen en optimaliseren van de rapportages die wij over het declaratieproces hebben
 • Ontwikkelen en rapporteren over KPI’s om het declaratieproces en de afdeling te kunnen monitoren
 • Schakelen met andere afdelingen (bijvoorbeeld Category Management en de Accountmanagers) binnen Mediq BNL om hen van de juiste data en informatie te voorzien

Wat breng je mee?

Je hebt een passie voor data en bent in staat grote hoeveelheden data terug te brengen tot informatie waarmee de Manager Contracts & Reimbursement sturing kan geven aan de afdeling.

Je bent een gedreven persoonlijkheid die graag verantwoordelijkheid krijgt en zich continue wil ontwikkelen. Jouw kennis van BI en Analytics zijn een waardevolle aanvulling in ons team. Je laat zien dat je sterk bent in het bouwen en onderhouden van interne en externe relaties en hebt overtuigingskracht. Je bent communicatief sterk, probleemoplossend en bent gedreven om de deadlines te halen.

Daarnaast beschik je over:

 • Een afgeronde financiële of informatica opleiding Post-HBO / Universitair niveau
 • 2 tot 4 jaar relevante werkervaring op het gebied van BI, Finance of Data Analytics; ervaring met het declaratieproces met zorgverzekeraars is een pré;
 • Ervaring met Cognos BI, SAP en/of Vistex is een pré;
 • Combineert een uitstekende analytische skill set met goede sociale en communicatieve vaardigheden;
 • Uitstekende kennis van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift.

Wat mag je van ons verwachten?

 • Doorgroeimogelijkheden en ruime opleidingsmogelijkheden
 • Thuiswerken, ook na Covid periode
 • Een aantrekkelijke werkgever die met jou meedenkt
 • Marktconform salaris
 • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals een fietsregeling etc.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

Utrecht

Utrecht

Op ons hoofdkantoor in Utrecht leggen we de basis voor de dienstverlening aan onze klanten. We hebben contact met klanten, zorgprofessionals, verzekeraars en leveranciers. Dagelijks helpen en informeren we vanuit Utrecht duizenden klanten. Met de grote afdeling Klantcontact is Utrecht het kloppend hart van onze organisatie. Utrecht is ook het (internationale) hoofdkantoor van Mediq. Hier vind je de groepsdirectie en internationale stafafdelingen zoals finance en IT. Tot slot vind je in Utrecht de directie van de Mediq Nederland-organisatie en de Nederlandse stafafdelingen zoals finance, HR, communicatie en kwaliteit. Leuk aan werken in Utrecht is dat je werkt op het hoofdkantoor van Mediq, waar alles bij elkaar komt. Je maakt hier kennis met ongeveer 500 medewerkers én alle aspecten van onze business.

Finance

Onze Finance-afdeling bestaat uit drie teams. Finance Business Partners zorgen voor waarde creatie door vanuit analyses de besluitvorming met gedegen advies te beïnvloeden en door met financiële uitwerking en monitoring van businessplannen te zorgen dat financiële en strategische doelen worden gehaald. Financial Planning & Analysis richt zich op de planning- & control cyclus. Zij hebben daar de leiding in, van het maandafslutingsproces tot de forecast. Ook dragen zij bij vanuit Data Analytics om zo prestaties en processen te verbeteren. Accounting & Internal Control richt zich op een efficiënte en tijdige afhandeling van de transactionele processen en het mitigeren van financiële risico’s.

Lorem ipsum

Application process

1
Online application
Complete your profile, upload your cv and add your motivation
2
Screening
Your application will be reviewed, where applicable we may check your professional qualifications
3
1st interview
You get to know Mediq and we get to know you
4
2nd interview
Together we will dive deeper into the job and how that matches up with your talents.
5
Offer
If you and we are enthusiastic about the match we have, we make you a good offer.
6
Welcome to Mediq!
You have a new job and we love to welcome you to Mediq!