Make the difference as a

Tweede Apotheker

Is de klant voor jou een grote drijfveer? Kun je goed samenwerken met andere afdelingen en word je enthousiast van het behalen van een mooi resultaat? Ben jij farmaceutisch gedreven? Wellicht is de vacature van Tweede Apotheker dan iets voor jou! We zijn op zoek naar een Tweede Apotheker voor onze Mediq Apotheek in Bleiswijk. Je bent samen met de Beherend Apotheker verantwoordelijk voor het bewaken van farmaceutische processen van de apotheek, met daarbij vakinhoudelijke balans tussen distributie en zorg.

Wat ga je doen?

Als Tweede Apotheker bij Mediq ben je verantwoordelijk voor de kwaliteitsborging en het verlenen van kwalitatief hoogwaardige farmaceutische zorg binnen onze specialistische apotheek en zie je toe op de medicatiebewaking en medicatiebegeleiding. Je zorgt voor een tijdige en juiste verstrekking van de voorgeschreven medicatie, controleert de receptgang en geeft adequate voorlichting. Je realiseert een efficiënte en effectieve operatie binnen de apotheek (logistiek, klant en zorg) en zorgt voor en toezicht op de juiste samenstelling van het assortiment.

Je hebt een belangrijke rol naar interne stakeholders toe en bent samen met de Beherend Apotheker het aanspreekpunt voor afdelingen binnen Mediq, onze patiënten en artsen, waarbij je een belangrijke rol speelt in de farmaceutische aansturing richting Supply Chain en Finance.

Verdere taken en verantwoordelijkheden:

  • Mede verantwoordelijk over de receptwerkingsprocessen, van ontvangst door Klantcontact, logistieke verwerking tot de uiteindelijke levering aan de patiënt.
  • Uitgifte medicatie aan patiënten en het borgen van de vereiste farmaceutische begeleidingsprocessen volgens de landelijk geldende professionele richtlijnen en normen.
  • Uitdragen farmaceutische beleid richting Supply Chain, en Finance wat betreft declaratiebeleid/ richtlijnen.

Je bouwt en onderhoudt relaties met de zorgverleners. Je volgt en geeft uitvoering aan farmaceutische marktontwikkelingen, beleid van zorgverzekeraars en de overheid. Je onderhoudt nauw contact met de farmaceutische groothandel, draagt hiermee oplossingen aan voor logistieke uitdagingen en past hier indien gewenst het farmaceutische beleid op aan.

De Apotheek is onderdeel van het Customer Care Center van Mediq. Je gaat werken in een gemotiveerd, professioneel en bevlogen team van professionals.

Wat breng je mee?

Je hebt een afgeronde WO opleiding Farmacie plus afgeronde specialisatie / registratie. Je hebt actuele farmaceutische en farmacotherapeutische kennis.

Je bent communicatief zeer vaardig en je hebt het kwaliteitsgericht werken volgens de HKZ NAN hoog in het vaandel staan. Je voelt je er verantwoordelijk voor dat onze patiënten op tijd hun specialistische geneesmiddel thuis ontvangen en indien nodig zorg je ervoor dat er een verpleegkundige bij de patiënt thuis komt. Je kunt zowel in teamverband als zelfstandig werken, neem je eigenaarschap en beschik je over ondernemerschap. Je bent minstens 32 uur beschikbaar en draait bereikbaarheidsdiensten.

De standplaats voor deze functie is Bleiswijk maar je bent ook regelmatig werkzaam op het hoofdkantoor in De Meern.

Utrecht

Utrecht

Op ons hoofdkantoor in Utrecht leggen we de basis voor de dienstverlening aan onze klanten. We hebben contact met klanten, zorgprofessionals, verzekeraars en leveranciers. Dagelijks helpen en informeren we vanuit Utrecht duizenden klanten. Met de grote afdeling Klantcontact is Utrecht het kloppend hart van onze organisatie. Utrecht is ook het (internationale) hoofdkantoor van Mediq. Hier vind je de groepsdirectie en internationale stafafdelingen zoals finance en IT. Tot slot vind je in Utrecht de directie van de Mediq Nederland-organisatie en de Nederlandse stafafdelingen zoals finance, HR, communicatie en kwaliteit. Leuk aan werken in Utrecht is dat je werkt op het hoofdkantoor van Mediq, waar alles bij elkaar komt. Je maakt hier kennis met ongeveer 500 medewerkers én alle aspecten van onze business.

Klantcontact

Binnen de afdeling Klantcontact staan onze klanten centraal waarbij excellent klantcontact met waarde voor de klant én voor Mediq een van de belangrijke drijfveren is. De afdeling Klantcontact is onderverdeeld in verschillende teams die dagelijks in contact staan met onze klanten (eindgebruikers en zorgprofessionals). Belangrijke KPI's zijn bereikbaarheid, klanttevredenheid en first time right. Het team Customer Care Support faciliteert hierin door workforcemanagement (WFM) en data analytics, het verzorgen van trainingen maar ook de klantbeleving staat hier centraal.
Lorem ipsum

Application process

1
Online application
Complete your profile, upload your cv and add your motivation
2
Screening
Your application will be reviewed, where applicable we may check your professional qualifications
3
1st interview
You get to know Mediq and we get to know you
4
2nd interview
Together we will dive deeper into the job and how that matches up with your talents.
5
Offer
If you and we are enthusiastic about the match we have, we make you a good offer.
6
Welcome to Mediq!
You have a new job and we love to welcome you to Mediq!

Apply for this job

Apply now if you're interested in this vacancy! Make sure you have the following documents ready to add to your application.