Make the difference as a

Manager Accounting & Internal Control

Als manager Accounting en Internal Control ben je verantwoordelijk voor het leggen van een solide en betrouwbare financiële basis in een dynamische Private Equity omgeving in de zorg. We bieden je geen gespreid bedje, maar een uitdaging om overall de controle en efficiency te vergroten van een complexe administratie: jaarlijks dienen wij miljoenen declaratieregels in bij zorgverzekeraars en factureren honderden ziekenhuizen, zorginstellingen, huisartsen en andere zorgprofessionals. Jij brengt het team verder met jouw coachende en inspirerende stijl en je continue drive tot verbetering en automatisering (o.a. met behulp van robotisering).

Wat ga je doen?

Als Manager Accounting & Internal Control geef je leiding aan ongeveer 70 FTE verdeeld over zeven teams met een eigen manager, namelijk General Ledger, Accounts Payable, Accounts Receivable, Contract & Reimbursement, Master Data Management (MDM), Internal Control en het nieuw opgerichte Center of Excellence van waaruit financiële procesverbeteringen worden geïmplementeerd. Je maakt onderdeel uit van het Finance MT en rapporteert aan de CFO van Mediq Benelux.

Taken en verantwoordelijkheden:

 • Ontwerp, implementatie en onderhoud van een effectief internal control framework
 • End-to-end verantwoordelijk voor tijdige, juiste en complete uitvoering van de A&IC activiteiten en een robuust Master Data proces (voor product- en klantgegevens).
 • Transparante accounting en financiële rapportage volgens IFRS en tax standaarden, het team begeleiden van van accounting naar pro-actieve financial control.
 • Een efficiënt, accuraat en tijdig maand- en jaareinde close proces
 • Coördinatie en leiden van externe financiële audits
 • Contractmanagement, facturatie, herdeclaratie en efficiënte opvolging van disputen bij zorgverzekeraars, ziekenhuizen en zorginstellingen.
 • Management en optimalisatie van het Mediq BNL werkkapitaal (AR en AP)
 • (Financiële) procesverbeteringen, bijvoorbeeld met behulp van RPA
 • Inzicht in en rapportage over de financiële processen, voorzieningen en balansposities
 • Inspireren en coachen van de managers (en teams) en talentmanagement van het A&IC en MDM team

Wat breng je mee?

Je toont leiderschap en neemt verantwoordelijkheid voor de resultaten van het Accounting, Internal control en Master Data team en Mediq als geheel. Je weet de grote lijnen te overzien, maar vindt het ook leuk om de diepte in te gaan waar nodig. Je hebt een coachende managementstijl en bent niet bang om te zeggen waar het op staat. Je hebt een sterke drive tot verbetering en ervaring in het vergroten van de mate van controle en efficiency.

Daarnaast beschik je over:

 • Enthousiasme voor het verbeteren van het interne control framework en het vergroten van de efficiency.
 • Ervaring in het aansturen, coachen en inspireren van (grote) teams en hun managers.
 • Je communiceert helder, zowel naar je teams als in het MT van Mediq Benelux.
 • Minimaal 10 jaar relevante werkervaring op het gebied van finance, reporting en financial control.
 • Afgeronde relevante economische WO-opleiding en RA opleiding.
 • Aantoonbare ervaring met verbeteren en optimaliseren van processen en hebt bij voorkeur kennis van en ervaring met het gebruiken van de Lean Six Sigma methodiek
 • Ervaring met SAP is een pre
 • Goede mondelinge en schriftelijke communicatievaardigheden; goede uitdrukkingsvaardigheid in de Nederlandse en Engelse taal

Wat bieden wij jou?

 • Dynamische private equity omgeving in de zorgmarkt
 • Marktconform salaris en bonus
 • Ontwikkelingsmogelijkheden op het gebied van doorgroei en training
 • Hybride werken
 • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals een fietsregeling etc.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

Utrecht

Utrecht

Op ons hoofdkantoor in Utrecht leggen we de basis voor de dienstverlening aan onze klanten. We hebben contact met klanten, zorgprofessionals, verzekeraars en leveranciers. Dagelijks helpen en informeren we vanuit Utrecht duizenden klanten. Met de grote afdeling Klantcontact is Utrecht het kloppend hart van onze organisatie. Utrecht is ook het (internationale) hoofdkantoor van Mediq. Hier vind je de groepsdirectie en internationale stafafdelingen zoals finance en IT. Tot slot vind je in Utrecht de directie van de Mediq Nederland-organisatie en de Nederlandse stafafdelingen zoals finance, HR, communicatie en kwaliteit. Leuk aan werken in Utrecht is dat je werkt op het hoofdkantoor van Mediq, waar alles bij elkaar komt. Je maakt hier kennis met ongeveer 500 medewerkers én alle aspecten van onze business.

Finance

Onze Finance-afdeling bestaat uit drie teams. Finance Business Partners zorgen voor waarde creatie door vanuit analyses de besluitvorming met gedegen advies te beïnvloeden en door met financiële uitwerking en monitoring van businessplannen te zorgen dat financiële en strategische doelen worden gehaald. Financial Planning & Analysis richt zich op de planning- & control cyclus. Zij hebben daar de leiding in, van het maandafslutingsproces tot de forecast. Ook dragen zij bij vanuit Data Analytics om zo prestaties en processen te verbeteren. Accounting & Internal Control richt zich op een efficiënte en tijdige afhandeling van de transactionele processen en het mitigeren van financiële risico’s.

Lorem ipsum

Application process

1
Online application
Complete your profile, upload your cv and add your motivation
2
Screening
Your application will be reviewed, where applicable we may check your professional qualifications
3
1st interview
You get to know Mediq and we get to know you
4
2nd interview
Together we will dive deeper into the job and how that matches up with your talents.
5
Offer
If you and we are enthusiastic about the match we have, we make you a good offer.
6
Welcome to Mediq!
You have a new job and we love to welcome you to Mediq!

Apply for this job

Apply now if you're interested in this vacancy! Make sure you have the following documents ready to add to your application.