Make the difference as a

WFM Capaciteitsmanager

We zijn op zoek naar een ervaren Capaciteitsmanager voor het WFM & Data Analyse team. Ben je een ervaren WFM-er, slim, ambitieus, analytisch sterk en communicatief vaardig? Dan is de vacature van Capaciteitsmanager iets voor jou!

Wat ga je doen?

Als Capaciteitsmanager ben je mede verantwoordelijk voor de WFM cyclus en specifiek voor het forecastproces. Je maakt forecasts voor alle klantcontact kanalen van Mediq en je bent verantwoordelijk voor het capaciteitsplan. Binnen het WFM-team werk je nauw samen met de Lead WFM & Data Analyse en ligt de focus op de langere termijn. Vanuit jouw rol inventariseer en analyseer jij de data uit het verleden, heden en toekomst die het aanbod van de verschillende klantcontact kanalen kunnen beïnvloeden (bv campagnes, marketing) en die de beschikbare capaciteit kunnen beïnvloeden (bv verzuim, verlof). Je voorspelt hoe druk het gaat worden en wat de benodigde capaciteit gaat zijn binnen een bepaalde periode. Je schakelt veel met interne stakeholders en deelt regelmatig jouw adviezen en bevindingen. Je zorgt voor afstemming met de benodigde drivers (service levels, doorlooptijden, gemiddelde AHT’s, verlof%, verzuim%, etc.) voor de planning en roosters. Je stelt op basis van de forecast en afgestemde drivers een capaciteitsplan op en geeft het management aan de hand hiervan advies over benodigde capaciteit. De uitkomsten van het capaciteitsoverleg draag je over aan de Planning & Traffic Manager(s). Je bent verantwoordelijk voor het behalen van de Forecasting accuracy KPI en hebt een proactieve bijdrage aan de inzet en optimalisatie van de WFM Tooling. Je rapporteert aan de Lead WFM & Data Analyse. Het betreft een functie bij voorkeur voor 40 uur per week en jouw standplaats is De Meern.

Wat breng je mee?

Je hebt een HBO werk- en denkniveau en hebt een gedegen ervaring met specifieke planningssystemen (WFM). Je hebt minimaal 5 tot 10 jaar aantoonbare ervaring met forecasting, plannings- en roosterprocessen in een klantcontactomgeving. Je hebt ervaring met het bedenken, opstellen en uitvoeren van verbetervoorstellen en procesverbetertrajecten. Daarnaast heb je ervaring met het analyseren en interpreteren van gegevens (verleden, heden, toekomst). En heb je ervaring in het opzetten/opbouwen van een nieuwe afdeling.

Je hebt uitstekende analytische vaardigheden en beschikt over goede adviesvaardigheden. Je bent communicatief zeer vaardig. Je toont leiderschap en daadkracht. Belangrijk hierbij is dat je goed kunt samenwerken in een team. Je bent stressbestendig en organisatie sensitief en kunt je goed inleven in anderen. Je hebt een uitstekend besef van de commerciële belangen van de organisatie en houdt hierbij de kwaliteit hoog.

Wat mag je van ons verwachten?

Naast een uitdagende baan binnen een enthousiast team investeren we graag in jouw ontwikkeling via op maat training en on-the-job coaching. Daarnaast hebben we een Mediq Academy met een uitgebreid aanbod aan diverse trainingen. Onze cultuur wordt gevormd door collega’s die een sterke passie hebben voor de zorg, en onze employee engagement kenmerkt zich door een sterke bevlogenheid en betrokkenheid bij ons bedrijf. Doordat ons bedrijf groeit en volop in beweging is, betekent dit dat er ook volop kansen zijn voor verdere doorgroei binnen en buiten afdeling.

Wat biedt Mediq nog meer?

  • 26,5 vakantiedagen (met mogelijkheid om bij te kopen)
  • Jaarlijkse bonus
  • Mobiliteit oplossingen zoals fiets van de zaak
  • Leuke collega’s
Utrecht

Utrecht

Op ons hoofdkantoor in Utrecht leggen we de basis voor de dienstverlening aan onze klanten. We hebben contact met klanten, zorgprofessionals, verzekeraars en leveranciers. Dagelijks helpen en informeren we vanuit Utrecht duizenden klanten. Met de grote afdeling Klantcontact is Utrecht het kloppend hart van onze organisatie. Utrecht is ook het (internationale) hoofdkantoor van Mediq. Hier vind je de groepsdirectie en internationale stafafdelingen zoals finance en IT. Tot slot vind je in Utrecht de directie van de Mediq Nederland-organisatie en de Nederlandse stafafdelingen zoals finance, HR, communicatie en kwaliteit. Leuk aan werken in Utrecht is dat je werkt op het hoofdkantoor van Mediq, waar alles bij elkaar komt. Je maakt hier kennis met ongeveer 500 medewerkers én alle aspecten van onze business.

Klantcontact

Binnen de afdeling Klantcontact staan onze klanten centraal waarbij excellent klantcontact met waarde voor de klant én voor Mediq een van de belangrijke drijfveren is. De afdeling Klantcontact is onderverdeeld in verschillende teams die dagelijks in contact staan met onze klanten (eindgebruikers en zorgprofessionals). Belangrijke KPI's zijn bereikbaarheid, klanttevredenheid en first time right. Het team Customer Care Support faciliteert hierin door workforcemanagement (WFM) en data analytics, het verzorgen van trainingen maar ook de klantbeleving staat hier centraal.
Lorem ipsum

Application process

1
Online application
Complete your profile, upload your cv and add your motivation
2
Screening
Your application will be reviewed, where applicable we may check your professional qualifications
3
1st interview
You get to know Mediq and we get to know you
4
2nd interview
Together we will dive deeper into the job and how that matches up with your talents.
5
Offer
If you and we are enthusiastic about the match we have, we make you a good offer.
6
Welcome to Mediq!
You have a new job and we love to welcome you to Mediq!

Apply for this job

Apply now if you're interested in this vacancy! Make sure you have the following documents ready to add to your application.