Make the difference as a

Commercieel Support Medewerker

Ben je toe aan een commerciële werkomgeving en vind je het een uitdaging om te ondersteunen bij het realiseren van de verkoopdoelstellingen van Mediq en de klanttevredenheid te vergroten? Spreekt het je daarnaast aan om aan wisselende uitdagingen te werken? Kom ons dan helpen om de gezondheidszorg van de toekomst vorm te geven! Vanzelfsprekend investeert Mediq in je opleiding en training. Naast prima arbeidsvoorwaarden en een fijne werkomgeving, kun je bij deze uitdagende functie ook rekenen op doorgroeimogelijkheden.

Wat ga je doen?

Als Commercieel Support Spelcialist ben je de spil in het verkoopteam en geef je ondersteuning in het realiseren van de verkoopdoelstellingen. Je maakt je samen met het salesteam sterk om snel goede voorstellen bij klanten te krijgen en daarnaast de klanttevredenheid gedurende de contracttermijn te vergroten. Een succesvolle administratieve ondersteuning van de Salesmedewerkers, zodat zij zo snel mogelijk weer door kunnen met het vinden van nieuwe kansen in de markt, waar jij dan weer het voorstel voor mag uitwerken. Deze functie is een nieuwe functie en valt binnen afdeling Sales Support op C&T.

Verdere verantwoordelijkheden zijn:

 • Je maakt zelfstandig, binnen de gegeven kaders offertes en deals voor sales.
 • Je ondersteunt bij het opstellen van de grotere offertes, als deze groter zijn dan die je zelfstandig binnen je mandaat kan maken, door klantgegevens uit het systeem te draaien en voorbereidend werk te doen voor de collega die de Quote moet door rekenen.
 • Vervolgens werk je dit gefiatteerde voorstel uit in een offerte die, na akkoord van de sales collega, naar de klant verstuurd kan worden.
 • Gedurende de contractperiode ben je ondersteunend aan Sales voor kleine administratieve vragen of product gerelateerde vragen, die jij namens Sales buiten intern uitzet, opvolgt en de voortgang van bewaakt. (via C4C)
 • Je bent verantwoordelijk voor het op een juiste wijze registreren en vastleggen van afspraken rondom offerte/contracten en wijzigingen (debgo) (Intern) Ook het uitzetten van de juiste activiteiten en het opvolgen hiervan zit bij deze rol. Denk aan debiteurbeheertaken (debgo, het laten maken van een contract, uitvragen managementrapportages of zelf draaien etc.
 • Voorbereidende werkzaamheden voor gesprekken bij klanten behoren ook tot de taken in deze functie. (Voorbeeld: KPI beoordelingsgesprekken bij grote key accounts; intern het net ophalen bij alle afdelingen, verbeterplannen delen etc.)
 • Je draagt zorg voor analyses en rapporten van sales activiteiten in C4C – telefonische klantafspraken/taken invoeren of afhandelen.

Wat breng je mee?

 • Je hebt HBO werk- en denkniveau, bij voorkeur in een administratieve, technische en commerciële richting;
 • Minimaal 5 jaar werkervaring in een vergelijkbare functie;
 • Kennis van de medische branche is een pré;
 • Je bent communicatief sterk en representatief voor onze organisatie richting klanten;
 • Je beschikt over een goede dosis doorzettingsvermogen en creativiteit;
 • Een resultaatgerichte werkwijze: doelbewust, professioneel en gefocust;
 • Sterk in het onderhouden van contacten met in- en externe relaties;
 • Uitstekende beheersing van Office, met name Power Point, Word en Excel;
 • Ervaring met Cognos en SAP ERP is een pré.
Utrecht

Utrecht

Op ons hoofdkantoor in Utrecht leggen we de basis voor de dienstverlening aan onze klanten. We hebben contact met klanten, zorgprofessionals, verzekeraars en leveranciers. Dagelijks helpen en informeren we vanuit Utrecht duizenden klanten. Met de grote afdeling Klantcontact is Utrecht het kloppend hart van onze organisatie. Utrecht is ook het (internationale) hoofdkantoor van Mediq. Hier vind je de groepsdirectie en internationale stafafdelingen zoals finance en IT. Tot slot vind je in Utrecht de directie van de Mediq Nederland-organisatie en de Nederlandse stafafdelingen zoals finance, HR, communicatie en kwaliteit. Leuk aan werken in Utrecht is dat je werkt op het hoofdkantoor van Mediq, waar alles bij elkaar komt. Je maakt hier kennis met ongeveer 500 medewerkers én alle aspecten van onze business.

Sales

Onze salesteams zijn verantwoordelijk voor het realiseren van groei in de zorgmarkt en continuïteit van Mediq als marktleider. Dagelijks zijn onze sales collega's hard aan het werk om relaties met (potentiële) klanten te bouwen en onderhouden en om verdere groei mogelijk te maken met aantrekkelijke marktproposities.
Lorem ipsum

Application process

1
Online application
Complete your profile, upload your cv and add your motivation
2
Screening
Your application will be reviewed, where applicable we may check your professional qualifications
3
1st interview
You get to know Mediq and we get to know you
4
2nd interview
Together we will dive deeper into the job and how that matches up with your talents.
5
Offer
If you and we are enthusiastic about the match we have, we make you a good offer.
6
Welcome to Mediq!
You have a new job and we love to welcome you to Mediq!

Apply for this job

Apply now if you're interested in this vacancy! Make sure you have the following documents ready to add to your application.