Make the difference as a

Productmanager Diabetes

Als je van afwisseling houdt en een dynamiek waarin geen dag hetzelfde is, waar je al je talenten kunt inzetten, en waar we in een informele sfeer van aanpakken weten, ben je bij ons aan het goede adres! Wij zoeken voor ons Category Management Team Diabetes een enthousiaste Productmanager.

Wat ga je doen?

Als Productmanager Diabetes ben je binnen het Category Management team verantwoordelijk voor Diabeteszorg binnen Mediq Nederland. Je beheert en optimaliseert het assortiment van Diabetes hulpmiddelen. Denk hierbij aan insuline pompen, pennaalden, lancetten en glucosewaarden sensoren en test strips. Daarnaast vertaal je afspraken met zorgverzekeraars naar beleid en werkinstructies.

Je neemt het initiatief om ons assortiment innovatief en up-to-date te houden. Hiervoor onderhoud je goede relaties met toeleveranciers. Daarnaast voorkom je backorders door accurate forecast, draag je proactief alternatieven aan, stuur je op het voorkeursassortiment en ben je verantwoordelijk voor de introductie en uitfasering van artikelen. Deze werkzaamheden voer je uit in nauwe samenwerking met Sales, Marketing, Sourcing, Contract Management, Supply & Demand Planning en Klantcontact.

Tenslotte ben je ook actief in cross-functionele projecten om operationele verbeteringen door te voeren. Dit kan ook in combinatie met het behalen van een Green Belt.

Wat breng je mee?

  • Afgeronde HBO/WO opleiding. Bij voorkeur in een medische of bedrijfskundige richting.
  • Relevante werkervaring in productmanagement of marketing bij een commerciële organisatie.
  • Je bent strategisch, planmatig en gestructureerd en in staat om in een complexe en dynamische werkomgeving te excelleren.
  • Je bent communicatief vaardig en je weet met enthousiasme en overtuigingskracht de visie en concepten uit te dragen naar zowel interne als externe klanten.
  • Ervaring in de medische branche (medische hulpmiddelen of farmacie) en/of met Diabetes is een pré.
  • Door jouw analytische kwaliteiten ben jij in staat om processen te optimaliseren en operationele uitdagingen op te lossen in een multidisciplinaire setting.
  • Affiniteit met systemen (CRM en/of SAP) en websitebeheer.
Utrecht

Utrecht

Op ons hoofdkantoor in Utrecht leggen we de basis voor de dienstverlening aan onze klanten. We hebben contact met klanten, zorgprofessionals, verzekeraars en leveranciers. Dagelijks helpen en informeren we vanuit Utrecht duizenden klanten. Met de grote afdeling Klantcontact is Utrecht het kloppend hart van onze organisatie. Utrecht is ook het (internationale) hoofdkantoor van Mediq. Hier vind je de groepsdirectie en internationale stafafdelingen zoals finance en IT. Tot slot vind je in Utrecht de directie van de Mediq Nederland-organisatie en de Nederlandse stafafdelingen zoals finance, HR, communicatie en kwaliteit. Leuk aan werken in Utrecht is dat je werkt op het hoofdkantoor van Mediq, waar alles bij elkaar komt. Je maakt hier kennis met ongeveer 500 medewerkers én alle aspecten van onze business.

Category Management

Ons Category Management Team bestaat uit zeven ambitieuze en gedreven Category Managers. Zij zijn verantwoordelijk voor de strategische invulling van de marktontwikkeling en -optimalisatie van hun categorie. Ook is Category Management verantwoordelijk voor het strategisch assortiment- en marketingcommunicatiebeleid van de productgroepen. De Category Managers vallen onder de Director Category Management en geven leiding aan een productmanagementteam.

Lorem ipsum

Application process

1
Online application
Complete your profile, upload your cv and add your motivation
2
Screening
Your application will be reviewed, where applicable we may check your professional qualifications
3
1st interview
You get to know Mediq and we get to know you
4
2nd interview
Together we will dive deeper into the job and how that matches up with your talents.
5
Offer
If you and we are enthusiastic about the match we have, we make you a good offer.
6
Welcome to Mediq!
You have a new job and we love to welcome you to Mediq!

Apply for this job

Apply now if you're interested in this vacancy! Make sure you have the following documents ready to add to your application.