Make the difference as a

Manager Financial Operations

Om de volgende stap te kunnen maken in procesverbeteringen, standaardisatie en automatisering is er binnen Mediq BNL Finance een centraal Center-of-Excellence team opgericht. Voor dit team zoeken wij een manager, die rapporteert aan de Head of Accounting, Internal Control & Data.

Wat ga je doen?

Als Manager Financial Operations geef je leiding aan een divers team van (momenteel) 9 Finance Improvement Specialists. Je stelt, in overleg met de Head of Accounting, Internal Control & Data, prioriteiten voor het team en ondersteunt het team in hun analyses. Je bent ook het centrale schakelpunt in de operationele Finance organisatie met de andere afdelingen en overziet de processen en hun impact op de balance sheet en P&L. Je zoekt pro-actief naar kansen tot grotere efficientie in de processen, bijvoorbeeld door middel van automatisering en/of RPA.
Je maakt onderdeel uit van het Finance MT Accounting & Internal control en rapporteert aan de Head of Finance, Internal Control & Data van Mediq BNL.

Wat breng je mee?

Je toont leiderschap en neemt verantwoordelijkheid voor de resultaten van het Center-of-Excellence team en Mediq als geheel. Je weet de grote lijnen te overzien, maar vindt het ook leuk om de diepte in te gaan.
Je staat stevig in je schoenen, om het team gefocust te houden op de belangrijkste prioriteiten in goede afstemming met alle stakeholders. Je weet op het juiste moment te escaleren en de stakeholders die benodigd zijn te betrekken. Je hebt een drive om resultaten te behalen en projecten over de finish te trekken.

Daarnaast beschik je over:

 • WO werk- en denkniveau
 • Enkele jaren relevante werkervaring in een soortgelijke functie
 • Aantoonbare ervaring met verbeteren en optimaliseren van processen en hebt bij voorkeur kennis van en ervaring met het gebruiken van de Lean Six Sigma methodiek
 • Bovengemiddeld kennis van en ervaring met Cognos BI
 • Ervaring met RPA, ERP en WMS systemen (SAP)
 • Bekend met werkzaamheden rondom business continuity management (BCM)
 • Goede mondelinge en schriftelijke communicatievaardigheden
 • Goede uitdrukkingsvaardigheid in de Nederlandse en Engelse taal

Wat is het Finance Center-of-Excellence?

Activiteiten die voorheen over de verschillende Accounting & Internal Control teams van Mediq BNL verdeeld waren, zijn gebundeld in een centraal team om daarmee meer efficiëntie (een betere prioritering), consistentie (zelfde werkmethodiek) en duidelijkheid richting de andere stakeholders (één aanspreekpunt voor team-overstijgende activiteiten) te realiseren.

Het Center-of-Excellence team richt zich op:

- Financiele Procesoptimalisatie

- Financiele Project capaciteit (inclusief streamleads voor projecten)

- SAP changes en testen

- Rapportages over processen

- Beheer werkinstructies

- Robotics

Wat biedt Mediq?

 • Doorgroeimogelijkheden en ruime opleidingsmogelijkheden
 • Hybride werken
 • Marktconform salaris en bonus
 • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals een fietsregeling etc.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

Utrecht

Utrecht

Op ons hoofdkantoor in Utrecht leggen we de basis voor de dienstverlening aan onze klanten. We hebben contact met klanten, zorgprofessionals, verzekeraars en leveranciers. Dagelijks helpen en informeren we vanuit Utrecht duizenden klanten. Met de grote afdeling Klantcontact is Utrecht het kloppend hart van onze organisatie. Utrecht is ook het (internationale) hoofdkantoor van Mediq. Hier vind je de groepsdirectie en internationale stafafdelingen zoals finance en IT. Tot slot vind je in Utrecht de directie van de Mediq Nederland-organisatie en de Nederlandse stafafdelingen zoals finance, HR, communicatie en kwaliteit. Leuk aan werken in Utrecht is dat je werkt op het hoofdkantoor van Mediq, waar alles bij elkaar komt. Je maakt hier kennis met ongeveer 500 medewerkers én alle aspecten van onze business.

Finance

Onze Finance-afdeling bestaat uit drie teams. Finance Business Partners zorgen voor waarde creatie door vanuit analyses de besluitvorming met gedegen advies te beïnvloeden en door met financiële uitwerking en monitoring van businessplannen te zorgen dat financiële en strategische doelen worden gehaald. Financial Planning & Analysis richt zich op de planning- & control cyclus. Zij hebben daar de leiding in, van het maandafslutingsproces tot de forecast. Ook dragen zij bij vanuit Data Analytics om zo prestaties en processen te verbeteren. Accounting & Internal Control richt zich op een efficiënte en tijdige afhandeling van de transactionele processen en het mitigeren van financiële risico’s.

Lorem ipsum

Application process

1
Online application
Complete your profile, upload your cv and add your motivation
2
Screening
Your application will be reviewed, where applicable we may check your professional qualifications
3
1st interview
You get to know Mediq and we get to know you
4
2nd interview
Together we will dive deeper into the job and how that matches up with your talents.
5
Offer
If you and we are enthusiastic about the match we have, we make you a good offer.
6
Welcome to Mediq!
You have a new job and we love to welcome you to Mediq!

Apply for this job

Apply now if you're interested in this vacancy! Make sure you have the following documents ready to add to your application.