Make the difference as a

Apothekersassistent

Mediq Pharma Services is een landelijke apotheek die zorgt dat specialistische geneesmiddelen en verpleegkundige zorg bij patiënten thuis geleverd worden. Dit betreft voornamelijk specialistische medicatie die wel of niet koel bewaard en getransporteerd moet worden. Dit alles wordt verzorgd door een gemotiveerd en bevlogen team van professionals dat zich graag wil versterken met een enthousiaste apothekersassistent(e). Heb jij affiniteit met bereidingen? Kom ons helpen om farmaceutische patiëntenzorg op maat te verzorgen!

Wat ga je doen?

Je bent verantwoordelijk voor het zorgvuldig verwerken van de recepten: je maakt medicatie klaar, doet de benodigde controles en zorgt dat de medicatie bij de patiënt bezorgd kan worden. Het contact met patiënten is grotendeels telefonisch. Je kunt ook ingeroosterd worden voor diensten buiten de openingstijden van de apotheek. Mediq Pharma Services is een HKZ-gecertificeerde organisatie die de klant centraal stelt en veel belang hecht aan kwaliteit. Het is belangrijk dat jij je hierin herkent. Als innovatieve organisatie investeren we graag in jouw ontwikkeling. Naast persoonlijke begeleiding in je functie bieden we ook ruimte voor scholing en doorgroei.

Waar kom je vandaan?

Je hebt een mbo denk- en werkniveau, een afgeronde opleiding tot apothekersassistent(e) en bij voorkeur werkervaring in een openbare apotheek. En je bent toe aan een nieuwe stap in je loopbaan waarbij je graag deel uitmaakt van een enthousiast team dat doorlopend bouwt aan een hoog niveau kwaliteit en deskundigheid.

  • Je voelt je thuis in een resultaat- en klantgerichte omgeving
  • Je beheerst de Nederlandse taal uitstekend
  • Je werkt nauwkeurig en voelt je er verantwoordelijk voor dat patiënten hun (specialistische) geneesmiddel op tijd ontvangen
  • Je bent communicatief vaardig en kunt goed in teamverband en zelfstandig werken
  • Je hebt bij voorkeur ervaring met apotheekinformatiesysteem CGM

Utrecht

Utrecht

Op ons hoofdkantoor in Utrecht leggen we de basis voor de dienstverlening aan onze klanten. We hebben contact met klanten, zorgprofessionals, verzekeraars en leveranciers. Dagelijks helpen en informeren we vanuit Utrecht duizenden klanten. Met de grote afdeling Klantcontact is Utrecht het kloppend hart van onze organisatie. Utrecht is ook het (internationale) hoofdkantoor van Mediq. Hier vind je de groepsdirectie en internationale stafafdelingen zoals finance en IT. Tot slot vind je in Utrecht de directie van de Mediq Nederland-organisatie en de Nederlandse stafafdelingen zoals finance, HR, communicatie en kwaliteit. Leuk aan werken in Utrecht is dat je werkt op het hoofdkantoor van Mediq, waar alles bij elkaar komt. Je maakt hier kennis met ongeveer 500 medewerkers én alle aspecten van onze business.

Application process

1
Online application
Complete your profile, upload your cv and add your motivation
2
Screening
Your application will be reviewed, where applicable we may check your professional qualifications
3
1st interview
You get to know Mediq and we get to know you
4
2nd interview
Together we will dive deeper into the job and how that matches up with your talents.
5
Offer
If you and we are enthusiastic about the match we have, we make you a good offer.
6
Welcome to Mediq!
You have a new job and we love to welcome you to Mediq!

Apply for this job

Apply now if you're interested in this vacancy! Make sure you have the following documents ready to add to your application.