Make the difference as a

Junior Product Manager Medische Hulpmiddelen

Wil jij een uitdagende functie waarbij je iedere dag een grote bijdrage levert aan de continuïteit van zorg? Iedere dag zet jij je als Junior Product Manager Medische Hulpmiddelen in om o.a. ziekenhuizen, zorginstellingen, huisartsen- en verloskundepraktijken te voorzien van het assortiment waardoor zorgprofessionals veilig de juiste zorg op de juiste plek kunnen geven.

Wat ga je doen?

In deze functie ben je verantwoordelijk voor het uitvoeren van de productstrategie en tactiek voor een aantal product portfolio’s binnen de Mediq-organisatie. Samen met de Category Manager, Product Managers en andere afdelingen binnen Mediq zorgen jullie dat interne processen end-to-end ingeregeld zijn zodat onze klanten de juiste producten en service ontvangen. Je neemt deel in multidisciplinaire projecten en overleggen om onze dienstverlening te optimaliseren. Daarnaast zal je verschillende commerciële initiatieven uitvoeren en een grote bijdrage leveren bij het maken van conversies bij offertetrajecten en aanbestedingen. Andere dagdagelijkse bezigheden zullen veelal te maken hebben met productinhoudelijke activiteiten, waarbij jij de schakel bent tussen de leveranciers en (interne en externe) klanten. Hierbij overleg je vaak met de product managers en je collega’s van verschillende afdelingen, zoals Supply & Demand, klantcontact en sales.

Wat breng je mee?

  • Je beschikt over een afgeronde MBO of HBO opleiding aangevuld met NIMA A diploma en hebt 2-4 jaar relevante werkervaring in productmanagement/marketing bij een commerciële onderneming
  • Of je hebt onlangs een WO opleiding afgrond bij voorkeur in bedrijfskundige of economische richting en je hebt 1-2 jaar relevante werkervaring opgedaan in productmanagement/marketing bij een commerciële onderneming en wilt graag doorgroeien in de organisatie
  • Ervaring in de medische of facilitaire branche is hierin een pré
  • Je beheerst de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift
  • Je kunt jezelf goed staande houden in een complexe en dynamische werkomgeving waarbij je de weg weet te vinden tussen de verschillende afdelingen en weet samen te werken met verschillende stakeholders.
  • Je vindt het leuk om dingen uit te zoeken en je zet graag een stapje extra voor onze klanten
  • Je bent commercieel ingesteld en durft initiatief te nemen
  • Je hebt ervaring met operationele processen en het werken in multidisciplinaire teams
  • Je bent naast de bekende officeprogramma’s ook gewend om te werken met ICT-systemen zoals bijvoorbeeld SAP en CRM
Utrecht

Utrecht

Op ons hoofdkantoor in Utrecht leggen we de basis voor de dienstverlening aan onze klanten. We hebben contact met klanten, zorgprofessionals, verzekeraars en leveranciers. Dagelijks helpen en informeren we vanuit Utrecht duizenden klanten. Met de grote afdeling Klantcontact is Utrecht het kloppend hart van onze organisatie. Utrecht is ook het (internationale) hoofdkantoor van Mediq. Hier vind je de groepsdirectie en internationale stafafdelingen zoals finance en IT. Tot slot vind je in Utrecht de directie van de Mediq Nederland-organisatie en de Nederlandse stafafdelingen zoals finance, HR, communicatie en kwaliteit. Leuk aan werken in Utrecht is dat je werkt op het hoofdkantoor van Mediq, waar alles bij elkaar komt. Je maakt hier kennis met ongeveer 500 medewerkers én alle aspecten van onze business.

Category Management

Ons Category Management Team bestaat uit Category Managers, Productmanagers, Zorgspecialisten, Product Content Medewekers, Zorgspecialisten en een Data Analist. De Category Managers zijn verantwoordelijk voor de strategische invulling van de marktontwikkeling en -optimalisatie van hun categorie. Ook is Category Management verantwoordelijk voor het strategisch assortiment- en marketingcommunicatiebeleid van de productgroepen. De Productmanagers zijn bezig met het verder managen en optimaliseren van hun assortiment binnen een categorie. Onze Zorgspecialisten hebben de inhoudelijke en operationele kennis ten aanzien van bepaald zorgdomeinen relevant voor onze categorieen. Vaak beginnen onze collega's in een rol als Product Content Medewerker, en geef je directe ondersteuning aan onze Product- & Category Managers.

Lorem ipsum

Application process

1
Online application
Complete your profile, upload your cv and add your motivation
2
Screening
Your application will be reviewed, where applicable we may check your professional qualifications
3
1st interview
You get to know Mediq and we get to know you
4
2nd interview
Together we will dive deeper into the job and how that matches up with your talents.
5
Offer
If you and we are enthusiastic about the match we have, we make you a good offer.
6
Welcome to Mediq!
You have a new job and we love to welcome you to Mediq!

Apply for this job

Apply now if you're interested in this vacancy! Make sure you have the following documents ready to add to your application.