Make the difference as a

Teamlead B2B2C

Heb jij passie voor gezondheidszorg en digitalisering? Wil je onderdeel zijn van een digitale transformatie binnen een grote Nederlandse speler in de gezondheidszorg? Dan is de functie van Teamlead B2B2C iets voor jou! In deze functie kom je namelijk te werken in een uitdagende en veranderende omgeving waar gezondheidszorg, digitalisering en innovatie hand in hand gaan.

Wat ga je doen?

Je bent verantwoordelijk voor het B2B2C team dat zorg draagt voor onze portalen voor voorschrijvers en patiënten. Je bent verantwoordelijk voor de ontwikkeling van het team en het oplossen van beperkingen binnen het team en de organisatie als geheel. Het team bestaat uit een product owner per portaal, business analisten en e-business specialisten. Als teamlead heb je de eindverantwoordelijkheid voor de strategische visie op en richting waarin de portalen zich ontwikkelen en dat draag je uit richting alle stakeholders.

Binnen het digital team ben daarnaast je medeverantwoordelijk voor de digitale activiteiten in Nederland en België: online marketing, contentmanagement, analytics en webmanagement voor de healthcaremarkt. Hierbij werk je nauw samen met collega’s die Europees actief zijn, het Digital IT-team en de sales-, marketing- en categorie managementafdelingen en natuurlijk onze klanten en partners. Verder werk je intensief samen met de klantcontact- en IT-afdelingen, met als doel om de digital mindset in de organisatie te vergroten.

Als Teamlead B2B2C speel je een belangrijke rol in het opstellen van het strategisch plan voor het domein waar jij verantwoordelijk voor bent. Je adviseert en ondersteunt de business proactief en geeft vorm aan (nieuwe) digitale oplossingen. Hiervoor heb je een sturende rol bij de definitie van nieuwe initiatieven en zorg je dat de correcte projectleden vanuit relevante afdelingen worden aangehaakt. Door initiatief te nemen in het verzamelen van klant- en productinformatie, weet je feilloos wat er speelt en geef je nieuwe ontwikkelingen een plek in de strategie.

Wat breng je mee?

Je bent een gedreven persoonlijkheid die graag verantwoordelijkheid neemt en zich continu wil ontwikkelen. Je laat zien dat je sterk bent in het bouwen en onderhouden van interne en externe relaties en hebt overtuigingskracht om mensen mee te krijgen in de weg die we met onze B2B2C platformen in willen slaan, waarbij data een kernrol vervult bij de besluitvorming. Je bent communicatief sterk, probleemoplossend en bent gedreven om deadlines te halen.

Verder heb je:

  • Een afgeronde HBO of wetenschappelijke opleiding, bij voorkeur in een technische richting.
  • Ervaring in het neerzetten en implementeren van een strategische visie en plan voor digital.
  • Kennis van en ervaring met web development trajecten en digitale klantoplossingen.
  • Minimaal 6-10 jaar relevante werkervaring als senior product owner / project manager binnen een digitale omgeving.
  • Minimaal 4 jaar relevante werkervaring in het voeren van de regierol en het nemen van ketenverantwoordelijkheid bij digitale verbetertrajecten.
  • Minimaal 2 jaar relevante werkervaring als teamlead, in het ontwikkelen van het team en het wegnemen van beperkingen.
  • Ervaring met scrum & agile projectmanagement, schakelen met stakeholders, kennis en inzicht in nieuwe communicatievormen en trends op het gebied van e-Business.
  • Een net zo goede beheersing van de Engelse taal als de Nederlandse.
  • Een buiten de gebaande paden mentaliteit en out-of-the-box gedachtegang om tot innovatieve oplossingen te komen.
  • Bereidheid tot reizen (2 tot 5 klantbezoeken per kwartaal).
Utrecht

Utrecht

Op ons hoofdkantoor in Utrecht leggen we de basis voor de dienstverlening aan onze klanten. We hebben contact met klanten, zorgprofessionals, verzekeraars en leveranciers. Dagelijks helpen en informeren we vanuit Utrecht duizenden klanten. Met de grote afdeling Klantcontact is Utrecht het kloppend hart van onze organisatie. Utrecht is ook het (internationale) hoofdkantoor van Mediq. Hier vind je de groepsdirectie en internationale stafafdelingen zoals finance en IT. Tot slot vind je in Utrecht de directie van de Mediq Nederland-organisatie en de Nederlandse stafafdelingen zoals finance, HR, communicatie en kwaliteit. Leuk aan werken in Utrecht is dat je werkt op het hoofdkantoor van Mediq, waar alles bij elkaar komt. Je maakt hier kennis met ongeveer 500 medewerkers én alle aspecten van onze business.

e-Business

Het e-Business team Mediq Benelux bestaat uit een groep van circa 30 professionals die zich richten op het verder ontwikkelen van de Mediq websites en portalen. Het team valt onder de afdeling Digital, samen helpen ze mee aan de innovatie en verdere digitalisering om Mediq nog dichter bij patienten en eindgebruikers te brengen. En daarmee willen we voorop lopen in vernieuwingen in de gezondheidszorg.
e-Business & Innovation

Application process

1
Online application
Complete your profile, upload your cv and add your motivation
2
Screening
Your application will be reviewed, where applicable we may check your professional qualifications
3
1st interview
You get to know Mediq and we get to know you
4
2nd interview
Together we will dive deeper into the job and how that matches up with your talents.
5
Offer
If you and we are enthusiastic about the match we have, we make you a good offer.
6
Welcome to Mediq!
You have a new job and we love to welcome you to Mediq!

Apply for this job

Apply now if you're interested in this vacancy! Make sure you have the following documents ready to add to your application.