Make the difference as a

Data Analist Digital

Voel jij je betrokken bij gezondheidszorg en digitalisering? Wil je onderdeel zijn van een digitale transformatie binnen een grote Europese speler in de gezondheidszorg? En ons helpen om (nog) meer data gedreven beslissingen te nemen. Dan is de functie van Data Analist Digital bij Mediq iets voor jou! In deze functie kom je namelijk te werken in een uitdagende en veranderende omgeving waar gezondheidszorg, digitalisering, data en innovatie hand in hand gaan.

Wat ga je doen?

Je neemt in het global digital team een centrale rol bij het creëren, standaardiseren en harmoniseren van Business Intelligence (BI). Voor standaard rapportages en dashboarding werken wij met Cognos Analytics, ervaring met andere tooling en talen om inzichten uit data te halen is een pré. Je verzorgt data-analyses voor de digitale afdeling van Mediq waarbij je de uitkomsten van de door jou gemaakte analyses visualiseert en presenteert.

Je werkt nauw samen met digitale collega’s die Europees actief zijn. Verder werk je samen met de sales-, marketing- en categoriemanagement afdelingen en onze klantcontact- en IT-afdelingen, met als doel om de BI en data mindset in de organisatie te vergroten.

Als Data Analist Digital lever je daarnaast input voor het strategisch plan voor het domein waar jij verantwoordelijk voor bent. Je adviseert en ondersteunt de business proactief en ondersteunt (nieuwe) digitale oplossingen met data. Door initiatief te nemen in het verzamelen van klant-, sales- en productinformatie, weet je feilloos wat er speelt en komen jouw ideeën, in overleg met product owners, met de juiste prioriteit op de ontwikkelplanning.

Daarnaast ondersteun je het team en de organisatie in het uitvoeren (en verbeteren) van bedrijfsprocessen binnen de brede informatie- en gegevensarchitectuur van Mediq

Wat breng je mee?

Je hebt een gedreven persoonlijkheid en je neemt verantwoordelijkheid voor nieuwe initiatieven. Je laat zien dat je sterk bent in het bouwen en onderhouden van interne en externe relaties en hebt overtuigingskracht om mensen mee te krijgen in het gebruiken van data bij besluitvorming en keuzes die gemaakt worden. Je bent communicatief sterk, probleemoplossend en bent gedreven om deadlines te halen. Je krijgt energie van het oplossen van complexe vraagstukken en bent in staat om een grote hoeveelheid data en informatie snel te vertalen in concrete verbetervoorstellen.

Verder heb je:

  • Een afgeronde HBO of WO opleiding, in een data analytics of data science richting.
  • Minimaal 3 jaar relevante werkervaring als data analist.
  • Kennis van en ervaring met BI tooling (bijvoorbeeld Cognos Analytics), SQL en relationele databases zijn een pré
  • Ervaring met het werken in teams bestaande uit technische en niet technische rollen en het nemen van eigenaarschap daarin.
  • Ervaring met scrum & agile werkvormen is een pré.
  • Een goede beheersing van zowel de Engelse taal als de Nederlandse.
  • Een buiten de gebaande paden mentaliteit en out-of-the-box gedachtegang om tot innovatieve oplossingen te komen.
Utrecht

Utrecht

Op ons hoofdkantoor in Utrecht leggen we de basis voor de dienstverlening aan onze klanten. We hebben contact met klanten, zorgprofessionals, verzekeraars en leveranciers. Dagelijks helpen en informeren we vanuit Utrecht duizenden klanten. Met de grote afdeling Klantcontact is Utrecht het kloppend hart van onze organisatie. Utrecht is ook het (internationale) hoofdkantoor van Mediq. Hier vind je de groepsdirectie en internationale stafafdelingen zoals finance en IT. Tot slot vind je in Utrecht de directie van de Mediq Nederland-organisatie en de Nederlandse stafafdelingen zoals finance, HR, communicatie en kwaliteit. Leuk aan werken in Utrecht is dat je werkt op het hoofdkantoor van Mediq, waar alles bij elkaar komt. Je maakt hier kennis met ongeveer 500 medewerkers én alle aspecten van onze business.

IT & Digital

Global IT ondersteunt in alle landen waar Mediq actief is, en bestaat uit drie afdelingen. Het Digitale team, bestaande uit vier scrum teams die portalen en e-Health oplossingen ontwikkelen voor honderdduizenden patiënten en zorg professionals. Productowners, Interne IT specialisten en een grote groep ontwikkelaars werken in sprints om de diverse oplossingen steeds iets beter te krijgen. Daarnaast is er een IT Applications Backoffice team, bestaande uit 20 (Senior) SAP professionals, aangevuld met offshore en lokale consultants. Mediq staat de komende jaren voor uitdagende veranderingen in de zorg en uiteindelijk, en dit team moet zorgdragen voor vertaling naar de backoffice systemen. Tenslotte is er nog het Infrastructure team, bestaande uit een circa 10 Specialisten die zorg dragen voor de aansturing van de geoutsourcete infrastructuur, helpdesk en andere IT gerelateerde diensten zoals PC’s telefonie en laptops.
Lorem ipsum

Application process

1
Online application
Complete your profile, upload your cv and add your motivation
2
Screening
Your application will be reviewed, where applicable we may check your professional qualifications
3
1st interview
You get to know Mediq and we get to know you
4
2nd interview
Together we will dive deeper into the job and how that matches up with your talents.
5
Offer
If you and we are enthusiastic about the match we have, we make you a good offer.
6
Welcome to Mediq!
You have a new job and we love to welcome you to Mediq!

Apply for this job

Apply now if you're interested in this vacancy! Make sure you have the following documents ready to add to your application.