Make the difference as a

Customer Care Improvement Specialist

Heb jij ervaring in het verbeteren en optimaliseren van processen en systemen en heb je zin om het nieuwe team van Customer Care Improvement te komen versterken? Dan zijn we op zoek naar jou! We zijn op zoek naar een enthousiaste kandidaat die aan de slag wil als Customer Care Improvement Specialist (CCIS) binnen het Customer Care Center.

Wat ga je doen?

Als Customer Care Improvement Specialist ben je verantwoordelijk voor de uitvoering van de continu verbeteren cyclus binnen het Customer Care Center. Enerzijds ben je bezig met procesoptimalisatie volgens de Lean Six Sigma Methodiek en anderzijds zorg je voor de nodige aanpassingen en borging van systemen en processen. Je zorgt voor voldoende inzicht in processen en komt proactief met verbetervoorstellen. Je signaleert knelpunten op basis van data, zoekt naar efficiency en effectiviteit en zorgt vervolgens voor de implementatie ervan.

Je werkt nauw samen binnen je eigen team, de andere supportfuncties en schakelt dagelijks met de Business Change Managers, key users en lijnmanagement met als doel procesbeheersing, procesverbetering en verhogen van de kwaliteit van de dienstverlening (FTR, CSAT, NPS etc.). Ook zoek je regelmatig afstemming waar nodig met andere afdelingen zoals IT.

Je zorgt voor een continue up-to-date kennis van de nodige producten, diensten, applicaties en processen. Je neemt deel aan projecten die relevant zijn voor het Customer Care Center. Je ondersteunt op het gebied van kennismanagement en training in samenwerking met de Kennismanager, Trainers en Key users.

Je hebt een coördinerende en inhoudelijke rol binnen het SAP-beheerproces en systeem aanpassingen binnen het Customer Care Center. Je inventariseert, beoordeelt en werkt business requirements uit. Je signaleert mogelijke systeemverbeteringen en werkt deze uit in afstemming met de betreffende afdeling(en). Je stemt af met andere organisatieonderdelen over aan te passen functionaliteiten. Je voert testmanagement uit (releases) en draagt zorg voor beheerstaken ten behoeve van usermanagement van de systemen binnen het Customer Care Center.

Wat breng je mee?

Je hebt minimaal een HBO werk- en denkniveau en beschikt over goede analytische vaardigheden. Je hebt aantoonbare ervaring met het verbeteren en optimaliseren van processen. Je hebt bij voorkeur kennis van en ervaring met het gebruiken van de Lean Six Sigma methodiek. Je bent zelfsturend, (klant)gedreven, kunt goed samenwerken en bent communicatie zeer vaardig.

Je kunt goed overweg met verschillende systemen, hebt kennis van Excel en de nodige ervaring in het maken van analyses en rapportages. Daarnaast heb je bij voorkeur kennis van SAP CRM en/of ECC. Tot slot heb je een goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal.

Utrecht

Utrecht

Op ons hoofdkantoor in Utrecht leggen we de basis voor de dienstverlening aan onze klanten. We hebben contact met klanten, zorgprofessionals, verzekeraars en leveranciers. Dagelijks helpen en informeren we vanuit Utrecht duizenden klanten. Met de grote afdeling Klantcontact is Utrecht het kloppend hart van onze organisatie. Utrecht is ook het (internationale) hoofdkantoor van Mediq. Hier vind je de groepsdirectie en internationale stafafdelingen zoals finance en IT. Tot slot vind je in Utrecht de directie van de Mediq Nederland-organisatie en de Nederlandse stafafdelingen zoals finance, HR, communicatie en kwaliteit. Leuk aan werken in Utrecht is dat je werkt op het hoofdkantoor van Mediq, waar alles bij elkaar komt. Je maakt hier kennis met ongeveer 500 medewerkers én alle aspecten van onze business.

Klantcontact

Binnen de afdeling Klantcontact staan onze klanten centraal waarbij excellent klantcontact met waarde voor de klant én voor Mediq een van de belangrijke drijfveren is. De afdeling Klantcontact is onderverdeeld in verschillende teams die dagelijks in contact staan met onze klanten (eindgebruikers en zorgprofessionals). Belangrijke KPI's zijn bereikbaarheid, klanttevredenheid en first time right. Het team Customer Care Support faciliteert hierin door workforcemanagement (WFM) en data analytics, het verzorgen van trainingen maar ook de klantbeleving staat hier centraal.
Lorem ipsum

Application process

1
Online application
Complete your profile, upload your cv and add your motivation
2
Screening
Your application will be reviewed, where applicable we may check your professional qualifications
3
1st interview
You get to know Mediq and we get to know you
4
2nd interview
Together we will dive deeper into the job and how that matches up with your talents.
5
Offer
If you and we are enthusiastic about the match we have, we make you a good offer.
6
Welcome to Mediq!
You have a new job and we love to welcome you to Mediq!

Apply for this job

Apply now if you're interested in this vacancy! Make sure you have the following documents ready to add to your application.