Make the difference as a

Zorgdeskundige Diabetes

Wil jij een uitdagende functie waarin je als diabetesverpleegkundige het verschil kan maken voor betere diabeteszorg? Dan zijn wij op zoek naar jou om ons Category Team Diabetes te versterken! Wij zoeken een ambitieuze diabetesverpleegkundige die zich als zorgdeskundige wil inzetten voor betere diabeteszorg en zijn of haar kennis & ervaring wil delen mensen met diabetes, medewerkers van Mediq en zorgprofessionals. Vanuit het Category Team Diabetes werk je in een multidisciplinaire omgeving waarbij je met verschillende afdelingen samenwerkt om continue verbeteringen te realiseren voor mensen met Diabetes en zorgprofessionals.

Wat ga je doen?

In nauwe samenwerking met productmanagers en zorgdeskundigen help je om onze hulpmiddelen en diensten optimaal in te zetten voor doelmatige zorg voor mensen met diabetes. Je bent verantwoordelijk voor de inhoudelijke kennis over diabetes. Deze kennis vertaal naar adviezen over onze producten en diensten voor onze klanten (patiënten en zorgprofessionals), en over onze interne processen en procedures. Met jouw enthousiasme zorg je ervoor dat het kennisniveau van onze medewerkers aansluit op de behoeften van mensen met diabetes en zorgprofessionals. Hiervoor maak en coördineer je scholingsplannen, in samenspraak met de betreffende afdeling.

Jij bent onze expert in doelmatig en effectief hulpmiddelengebruik en draagt dit met overtuiging uit. Voor onze klantcontactteams fungeer je als sparringpartner bij inhoudelijke vragen. Ook geef je advies aan patiënten en zorgprofessionals bij vragen of problemen in het hulpmiddelengebruik. Binnen het Category Team ben jij degene die de behoefte van onze klanten kent en deze vertaalt naar assortimentsbeleid, trainingen, instructietools en (web)services. Je ondersteunt de commerciële afdeling met raad en daad bij het promoten van onze services en hebt ook zelfstandig contact met zorgprofessionals om hen te ondersteunen in het leveren van goede diabeteszorg en het gebruiken van onze (digitale) zorgoplossingen. Met jouw collega zorgdeskundige draag je bij aan digitale zorginnovaties zoals ons DiaCare-platform. Je zorgt dat je op de hoogte bent van de nieuwste ontwikkelingen in de diabeteszorg en bent altijd alert op kansen om bij te dragen aan onze commerciële ambities.

Wat breng je mee?

  • Je bent BIG-geregistreerd en hebt minimaal een hbo-opleiding verpleegkunde op niveau 5 afgerond, plus een gespecialiseerde post-hbo opleiding voor het vakgebied diabetes
  • Je hebt minimaal 2 tot 4 jaar relevante werkervaring in de directe diabeteszorg in de eerste of tweede lijn (een combinatie hiervan is een pre)
  • Je hebt een B-rijbewijs en bent bereid zorgprofessionals op locatie te bezoeken
  • Je hebt actuele productkennis en ervaring met het (digitaal) overdragen van kennis
  • Je bent klantgericht en gewend om planmatig en gestructureerd te werken
  • Je hebt een heldere visie op de ontwikkeling van de diabeteszorg en bent in staat om deze te vertalen naar duurzame oplossingen
  • Je bent communicatief vaardig en weet met enthousiasme en overtuigingskracht de visie en concepten uit te dragen naar in- en externe klanten
  • Je kunt aan de slag voor 24 uur per week
Utrecht

Utrecht

Op ons hoofdkantoor in Utrecht leggen we de basis voor de dienstverlening aan onze klanten. We hebben contact met klanten, zorgprofessionals, verzekeraars en leveranciers. Dagelijks helpen en informeren we vanuit Utrecht duizenden klanten. Met de grote afdeling Klantcontact is Utrecht het kloppend hart van onze organisatie. Utrecht is ook het (internationale) hoofdkantoor van Mediq. Hier vind je de groepsdirectie en internationale stafafdelingen zoals finance en IT. Tot slot vind je in Utrecht de directie van de Mediq Nederland-organisatie en de Nederlandse stafafdelingen zoals finance, HR, communicatie en kwaliteit. Leuk aan werken in Utrecht is dat je werkt op het hoofdkantoor van Mediq, waar alles bij elkaar komt. Je maakt hier kennis met ongeveer 500 medewerkers én alle aspecten van onze business.

Application process

1
Online application
Complete your profile, upload your cv and add your motivation
2
Screening
Your application will be reviewed, where applicable we may check your professional qualifications
3
1st interview
You get to know Mediq and we get to know you
4
2nd interview
Together we will dive deeper into the job and how that matches up with your talents.
5
Offer
If you and we are enthusiastic about the match we have, we make you a good offer.
6
Welcome to Mediq!
You have a new job and we love to welcome you to Mediq!

Apply for this job

Apply now if you're interested in this vacancy! Make sure you have the following documents ready to add to your application.