Make the difference as a

Strategic Sourcing Lead

Voor onze afdeling Sourcing & Health Care Insurers Benelux, zoeken we een ambitieuze Sourcing Lead. Hij of zij ondersteunt en leidt de voorbereidingen van onderhandelingen met leveranciers binnen de desbetreffende categorieën.

Wat ga je doen?

Jouw rol bij ons

Voor onze afdeling Sourcing & Health Care Insurers Benelux, zoeken we een ambitieuze Sourcing Lead. Hij of zij ondersteunt en leidt de voorbereidingen van onderhandelingen met leveranciers binnen de desbetreffende categorieën uit de tail. En neemt de lead in alle desbetreffende sourcingsactiviteiten in de verantwoordelijke categorieën in samenspraak met de Sr. Strategic Sourcing Lead . De Sourcing Lead werkt daarbij ook nauw samen met de Category Manager en/of Productmanager teneinde duurzame besparingen te realiseren. Hij of zij rapporteert aan de Sr. Strategic Sourcing Lead .

Tevens neemt de Sourcing Lead het voortouw in het bewaken en verbeteren van de kwaliteit van leveranciersbeheer. Hij of zij zorgt ervoor dat de storyline ten behoeve van onderhandelingen van tevoren klaar en gevalideerd is met het senior management. Is daarnaast een gatekeeper ten aanzien van de afgestemde voorwaarden en condities met leveranciers. Neemt de leiding in het bepalen van de onderhandelingskalender van de toegewezen leveranciers. Escaleert indien nodig eventuele interne afwijkingen van overeengekomen voorwaarden en lost eventuele non-conformiteiten van leveranciers op. En houdt toezicht op de lokale ontwikkeling en uitvoering van strategieën voor centraal beheerde categorieën.

jouw achtergrond

Jouw achtergrond
Je hebt minimaal een afgeronde HBO opleiding. Je hebt enkele jaren ervaring in een sourcing functie, en bent toe aan derde of vierde stap in je carriere. Je bezit over meer dan uitstekende probleemoplossende en analytische vaardigheden. Het spreekt voor zich dat je over uitstekende sociale en communicatieve vaardigheden beschikt.
Utrecht

Utrecht

Op ons hoofdkantoor in Utrecht leggen we de basis voor de dienstverlening aan onze klanten. We hebben contact met klanten, zorgprofessionals, verzekeraars en leveranciers. Dagelijks helpen en informeren we vanuit Utrecht duizenden klanten. Met de grote afdeling Klantcontact is Utrecht het kloppend hart van onze organisatie. Utrecht is ook het (internationale) hoofdkantoor van Mediq. Hier vind je de groepsdirectie en internationale stafafdelingen zoals finance en IT. Tot slot vind je in Utrecht de directie van de Mediq Nederland-organisatie en de Nederlandse stafafdelingen zoals finance, HR, communicatie en kwaliteit. Leuk aan werken in Utrecht is dat je werkt op het hoofdkantoor van Mediq, waar alles bij elkaar komt. Je maakt hier kennis met ongeveer 500 medewerkers én alle aspecten van onze business.

Sourcing

The sourcing team enables Mediq to outperform competition by growth, profitability and value creation via the external supply base. It is a strategic function that leverages the scale of Mediq, drives tangible impact to the bottom line and enables new revenue streams via innovation and commercial partnerships. We continuously benchmark the internal organization against external best practices and mobilize the organization for change. And lead all commercial supplier communication and are committed to fair awarding, compliance and to tangible cost improvements.

Lorem ipsum

Application process

1
Online application
Complete your profile, upload your cv and add your motivation
2
Screening
Your application will be reviewed, where applicable we may check your professional qualifications
3
1st interview
You get to know Mediq and we get to know you
4
2nd interview
Together we will dive deeper into the job and how that matches up with your talents.
5
Offer
If you and we are enthusiastic about the match we have, we make you a good offer.
6
Welcome to Mediq!
You have a new job and we love to welcome you to Mediq!

Want to know more about this vacancy?

Get in contact:

Apply for this job

Apply now if you're interested in this vacancy! Make sure you have the following documents ready to add to your application.