Make the difference as a

Product Specialist Critical & Surgical Care

Krijg je energie van het op de markt brengen van chirurgische handschoenen, onderzoekshandschoenen, kleine ingrepen setjes en persoonlijke beschermingsmiddelen? En ben je toe aan een werkomgeving waar je impact kunt hebben in deze bijzondere Corona tijd? Kom ons dan helpen om onze institutionele klanten zo tevreden mogelijk te maken. Het doel van de productspecialist is, dat ze zorgdragen voor een maximale bijdrage aan de klanttevredenheid en de verkoopdoelstellingen binnen Mediq Institutioneel.

Wat ga je doen?

Als productspecialist ben je primair verantwoordelijk voor promoten en advisering van producten, productgroepen en concepten aan klanten en prospecten. In deze functie zijn je klanten en prospecten ziekenhuizen en klinieken. Je belangrijkste aanspreekpunten zijn operatie assistenten, anesthesie medewerkers, chirurgen, anesthesisten, OK managers, OK Teamleiders, assortiment coördinatoren en ter ondersteuning van de accountmanagers, ook inkoop.

Als product specialist geef je producttrainingen, begeleidt je testen, draag je zorg voor implementaties, ondersteun je product management in assortimentsoptimalisaties en maak je op maat gemaakte protocollen voor de klant. Je bent mede verantwoordelijk voor groei van de omzet van je productgroep, exclusieve distributies op je pakket en het optimaal vervullen van de met de klant gemaakte contractafspraken. De productspecialist bevordert cross-selling en up-selling. Daarnaast zorg je voor de gewenste imago en versterk je de relatie met klanten en bouw je deze verder uit.

Je werkt samen met 5 accountmanagers die allen een eigen rayon hebben. Jij, als product specialist OK & IC, bent verantwoordelijk voor alle institutionele klanten in het land. De accountmanagers zijn primair verantwoordelijk voor het optimaal vervullen van de met de ziekenhuis/klinieken gemaakte afspraken en coördineert werkzaamheden om de klanttevredenheid te bevorderen en extra sales te genereren.

Wat breng je mee?

  • Een klantgerichte houding, met inlevings- en doorzettingsvermogen
  • Een afgeronde verpleegkundige mbo- of hbo-opleiding (bij voorkeur operatie assistent) of vergelijkbare kennis door minimaal 2 jaar (commerciële) werkervaring
  • Je verstaat de taal van het operatiecomplex             
  • Een enthousiaste persoonlijkheid: ondernemend, communicatief vaardig en resultaatgericht
  • Goede beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift
  • Je bent in bezit van rijbewijs B
Utrecht

Utrecht

Op ons hoofdkantoor in Utrecht leggen we de basis voor de dienstverlening aan onze klanten. We hebben contact met klanten, zorgprofessionals, verzekeraars en leveranciers. Dagelijks helpen en informeren we vanuit Utrecht duizenden klanten. Met de grote afdeling Klantcontact is Utrecht het kloppend hart van onze organisatie. Utrecht is ook het (internationale) hoofdkantoor van Mediq. Hier vind je de groepsdirectie en internationale stafafdelingen zoals finance en IT. Tot slot vind je in Utrecht de directie van de Mediq Nederland-organisatie en de Nederlandse stafafdelingen zoals finance, HR, communicatie en kwaliteit. Leuk aan werken in Utrecht is dat je werkt op het hoofdkantoor van Mediq, waar alles bij elkaar komt. Je maakt hier kennis met ongeveer 500 medewerkers én alle aspecten van onze business.

Sales

Onze salesteams zijn verantwoordelijk voor het realiseren van groei in de zorgmarkt en continuïteit van Mediq als marktleider. Dagelijks zijn onze sales collega's hard aan het werk om relaties met (potentiële) klanten te bouwen en onderhouden en om verdere groei mogelijk te maken met aantrekkelijke marktproposities.
Lorem ipsum

Application process

1
Online application
Complete your profile, upload your cv and add your motivation
2
Screening
Your application will be reviewed, where applicable we may check your professional qualifications
3
1st interview
You get to know Mediq and we get to know you
4
2nd interview
Together we will dive deeper into the job and how that matches up with your talents.
5
Offer
If you and we are enthusiastic about the match we have, we make you a good offer.
6
Welcome to Mediq!
You have a new job and we love to welcome you to Mediq!

Apply for this job

Apply now if you're interested in this vacancy! Make sure you have the following documents ready to add to your application.