Make the difference as a

Manager Klantcontact Healthcare Professionals (B2B)

Is de klant voor jouw een grote drijfveer? Zie jij (commerciële) kansen die je meteen omzet in actie? En word je geroemd om jouw peoplemanagement skills? Wellicht is de vacature van Manager Klantcontact dan iets voor jou! We zijn op zoek naar een stevige en ervaren manager voor de afdeling Healthcare Professionals binnen de eenheid Klantenservice & Zorg bij Mediq. Healthcare Professionals richt zich op het onboarden van nieuwe klanten en het verbreden van onze dienstverlenging naar bestaande klanten. Focus hierbij is het creëren van een commercieel platform gedreven door NPS, CSAT, retentie en het verhogen van sales en verbeteren van marges op een zo (kost)efficiënt mogelijke wijze. Dat noemen wij commercial care.

Jouw rol bij ons

Als Manager Klantcontact – Healthcare Professionals ben je in de lead voor alle B2B klantcontact teams. Zij bedienen voorschrijvers en zorgprofessionals zoals inkopers en assistenten binnen een huisartsenpraktijk. Je bent verantwoordelijk voor de performance en output van je afdeling. Je runt de (soms pittige) operatie van alle B2B activiteiten, geeft richting, zet koers en staat tegelijkertijd met ‘de poten in de klei’. Je doorgrond de operatie in de mix van customer service, verlengde commerciële arm en logistiek tot in detail en schroomt niet om, indien nodig, direct leiding te geven aan operationele teams. Door de vaak hectische en demanding interne en externe omgeving schakel je makkelijk met andere afdelingen en stakeholders. Je streeft continue naar een ‘best in class’ niveau.

Naast de daily business leid je de transformatie van cost naar value center van alle B2B klantcontact teams. In nauwe samenwerking met de commerciële teams zorg je voor focus op het onboarden van nieuwe klanten en het verbreden van onze dienstverlenging naar bestaande klanten. Het creëren van een commercieel platform gedreven door NPS, CSAT, retentie en het verhogen van sales en verbeteren van marges op een zo (kost)efficiënt mogelijke wijze.

Daarnaast leid je optimalisatie trajecten in het kader van continue verbeteren binnen de gehele procesketen en schakel je Mediq breed met collega’s. Je pakt een stevige rol als leider of deelnemer in project -en cirkel overleggen. Voor een aantal E2E processen, ben jij de eigenaar. Je geeft direct leiding aan Teamleiders, Klantcontact Specialisten en een Business Change Manager en indirect geef je leiding aan ongeveer 125 medewerkers. Dagelijks focus je je op het coachen van jouw directe team. Je bent onderdeel van het MT van de eenheid Klantenservice & Zorg.

Je stuurt dagelijks op KPI’s waaronder, NPS, bereikbaarheid, sales, retentie, productiviteit en medewerker tevredenheid. Je bent budget verantwoordelijk voor Healthcare Professionals. Je levert rapportages op basis van de gestelde KPI’s. Je treedt op als partner voor de commerciële afdelingen zoals Category Management en Sales.

De standplaats voor deze functie is Utrecht/De Meern (hoofdkantoor). Naast de locatie De Meern kan Didam, Oud-Beijerland en/of Geldermalsen ook een werklocatie zijn voor jou. Het betreft een functie voor bij voorkeur 40 uur per week. Je rapporteert aan de Directeur Klantenservice & Zorg.

Jouw achtergrond

Je bent een people manager en verbinder pur sang! Je bent in staat om daadwerkelijk beweging en transformatie te creëren. In je doen en denken staat de klant en het collectief voorop. Je bent van nature ondernemend, hebt lef, staat stevig in je schoenen, ziet kansen, neemt initiatief. Verder ben je in staat om prioriteiten te stellen in een sterk veranderende omgeving. Resultaat realiseren, (stijl)flexibel (geen 9 tot 5) en omgaan met druk maken je werkdag alleen maar interessanter.

Je bent in staat om op niveau te acteren, je kennis en ervaring toe te passen met excellente executiekracht. Je hebt een HBO/Academisch werk- en denkniveau. Je hebt ruime ervaring in een commerciële dienstverlenende organisatie, waarvan minimaal 5 jaar ervaring in een managementpositie als Manager Klantcontact, Manager Commerciële binnendienst of een vergelijkbare functie. Logistieke ervaring en kennis van de zorgbranche zijn een pré. Verder beheers je de Nederlandse en Engelse taal uitstekend.

Utrecht

Utrecht

Op ons hoofdkantoor in Utrecht leggen we de basis voor de dienstverlening aan onze klanten. We hebben contact met klanten, zorgprofessionals, verzekeraars en leveranciers. Dagelijks helpen en informeren we vanuit Utrecht duizenden klanten. Met de grote afdeling Klantcontact is Utrecht het kloppend hart van onze organisatie. Utrecht is ook het (internationale) hoofdkantoor van Mediq. Hier vind je de groepsdirectie en internationale stafafdelingen zoals finance en IT. Tot slot vind je in Utrecht de directie van de Mediq Nederland-organisatie en de Nederlandse stafafdelingen zoals finance, HR, communicatie en kwaliteit. Leuk aan werken in Utrecht is dat je werkt op het hoofdkantoor van Mediq, waar alles bij elkaar komt. Je maakt hier kennis met ongeveer 500 medewerkers én alle aspecten van onze business.

Klantcontact

Binnen de afdeling Klantcontact staan onze klanten centraal waarbij excellent klantcontact met waarde voor de klant én voor Mediq een van de belangrijke drijfveren is. De afdeling Klantcontact is onderverdeeld in verschillende teams die dagelijks in contact staan met onze klanten (eindgebruikers en zorgprofessionals). Belangrijke KPI's zijn bereikbaarheid, klanttevredenheid en first time right. Het team Customer Experience & Support faciliteert hierin door workforcemanagement (WFM) en data analytics, het verzorgen van trainingen maar ook de klantbeleving staat hier centraal.
Lorem ipsum

Application process

1
Online application
Complete your profile, upload your cv and add your motivation
2
Screening
Your application will be reviewed, where applicable we may check your professional qualifications
3
1st interview
You get to know Mediq and we get to know you
4
2nd interview
Together we will dive deeper into the job and how that matches up with your talents.
5
Offer
If you and we are enthusiastic about the match we have, we make you a good offer.
6
Welcome to Mediq!
You have a new job and we love to welcome you to Mediq!

Apply for this job

Apply now if you're interested in this vacancy! Make sure you have the following documents ready to add to your application.