Make the difference as a

Business Data Analyst

Wil jij graag het verschil maken als business data analyst door jouw inzichten te delen? Wil jij aan de slag gaan met data? Voor het Customer Care Center van Mediq zijn we op zoek naar een ervaren Business Data Analyst. Vanuit deze rol zorg je voor optimale reporting over de performance van het Customer Care Center. Daarnaast kom je regelmatig proactief met verbetervoorstellen en ontwikkel je business cases die substantieel bijdragen aan het Customer Care Center.

Wat ga je doen?

Als Business Data Analyst houd je je bezig met het verzamelen, analyseren en rapporteren van klantdata en feedback, met als doel het verder optimaliseren en ontwikkelen van de klantbeleving. Jij vertegenwoordigt “the voice of the customer” binnen Mediq. Je analyseert klantdoelgroepen en “customer journey”, geeft hiermee nieuwe inzichten en doet aan de hand hiervan verbetervoorstellen/ business cases en meet de impact op de performance hiervan. Verder ben je verantwoordelijk voor:

 • Je zorgt voor een continue up to date kennis van jouw specifieke aandachtsgebied met betrekking tot producten, diensten, applicaties en processen en deelt deze in het key user netwerk.
 • Je ondersteunt het management bij de besturing van de klantcontact volumes, capaciteit, financiën en prestatie-indicatoren door middel van rapportages, analyses en advies.
 • Je hebt een actieve rol in de verbinding tussen Finance en de operatie in het opstellen van maandrapportages, forecasts en budgetten
 • Je geeft op actieve wijze feedback en denkt op actieve wijze mee over verbeteringen inzake processen, dienstverlening en systemen, met als doel de kwaliteit naar klanten te verbeteren en de dienstverlening te optimaliseren, via de daarvoor bestemde kanalen.
 • Je ontwikkelt (complexe) dashboards en informatieproducten die aan de business-behoefte voldoen. Hierbij houd je rekening met de strategie, werkprocessen, richtlijnen en architectuur van onze organisatie.
 • Je onderhoudt, ondersteunt en ontwikkelt het key user netwerk binnen de afdeling en je bent de linking pin met andere data analyse teams binnen Mediq (bv Finance).
 • Je rapporteert aan de Manager Customer Experience & Support.

Wat breng je mee?

 • WO werk- en denkniveau
 • Kennis van en ervaring met databases, dataverwerking, en data-analyse. Kennis van en ervaring met zowel genormaliseerde als dimensionele data modellen. De vertaling vanuit dit soort modellen naar een gerichte data -analyse is voor jou een tweede natuur.
 • Expertise in het ontwerpen en opstellen van (complexe) rapportages en dashboards uit verschillende bronnen
 • Ervaring met het opstellen van business cases, het initiëren van verbetering en het ontwerpen en onderhouden van informatiemodellen
 • Kennis en ervaring met Cognos BI / DWH en Excel. Verder beschik je over gedegen kennis van SAP om de vertaalslag van SAP-data naar Cognos te maken.
 • Excellent cijfermatig en organisatorisch inzicht
 • In staat om vanuit een businessperspectief te werken aan analytics en reporting
 • Vaardigheden om complexe data om te zetten in eenvoudige informatie, inclusief advies en verbetervoorstellen
 • Aantoonbare ervaring binnen een klantcontact/customer service organisatie is een pré
 • Je kan goed werken in teamverband, en je bent communicatief vaardig
Utrecht

Utrecht

Op ons hoofdkantoor in Utrecht leggen we de basis voor de dienstverlening aan onze klanten. We hebben contact met klanten, zorgprofessionals, verzekeraars en leveranciers. Dagelijks helpen en informeren we vanuit Utrecht duizenden klanten. Met de grote afdeling Klantcontact is Utrecht het kloppend hart van onze organisatie. Utrecht is ook het (internationale) hoofdkantoor van Mediq. Hier vind je de groepsdirectie en internationale stafafdelingen zoals finance en IT. Tot slot vind je in Utrecht de directie van de Mediq Nederland-organisatie en de Nederlandse stafafdelingen zoals finance, HR, communicatie en kwaliteit. Leuk aan werken in Utrecht is dat je werkt op het hoofdkantoor van Mediq, waar alles bij elkaar komt. Je maakt hier kennis met ongeveer 500 medewerkers én alle aspecten van onze business.

Klantcontact

Binnen de afdeling Klantcontact staan onze klanten centraal waarbij excellent klantcontact met waarde voor de klant én voor Mediq een van de belangrijke drijfveren is. De afdeling Klantcontact is onderverdeeld in verschillende teams die dagelijks in contact staan met onze klanten (eindgebruikers en zorgprofessionals). Belangrijke KPI's zijn bereikbaarheid, klanttevredenheid en first time right. Het team Customer Experience & Support faciliteert hierin door workforcemanagement (WFM) en data analytics, het verzorgen van trainingen maar ook de klantbeleving staat hier centraal.
Lorem ipsum

Application process

1
Online application
Complete your profile, upload your cv and add your motivation
2
Screening
Your application will be reviewed, where applicable we may check your professional qualifications
3
1st interview
You get to know Mediq and we get to know you
4
2nd interview
Together we will dive deeper into the job and how that matches up with your talents.
5
Offer
If you and we are enthusiastic about the match we have, we make you a good offer.
6
Welcome to Mediq!
You have a new job and we love to welcome you to Mediq!