Make the difference as a

Specialist Backoffice

Bij Mediq zijn wij op zoek naar iemand die vanuit expertise een bijdrage kan leveren aan het optimaliseren van administratieve klantprocessen en dienstverlening. Iemand die klantgemak en kwaliteit voor de (interne) klant voorop stelt zonder het bedrijfsbelang hierbij uit het oog te verliezen. Dus beschik jij over een grote mate van zelfstandigheid en blijf je proactief op de hoogte van het aandachtsgebied? Dan ben jij misschien wel de juiste kandidaat om de functie van Specialist Backoffice te vervullen.

Wat ga je doen?

Je bent vanuit de afdeling Backoffice verantwoordelijk voor het leveren van een bijdrage aan het commerciële plan van de productcategorie en voor de doorvertaling naar de eigen afdeling van (commerciële) plannen, projecten en initiatieven. Je schakelt daartoe op de eigen afdeling effectief met de Teamleider(s) Klantcontact, de Manager Klantcontact en de afdeling Customer Experience & Support, Finance en Sourcing.

Als Specialist Backoffice zorg je voor een continue up-to-date kennis van jouw specifieke aandachtsgebied met betrekking tot producten, diensten, applicaties en processen. Je hebt inzicht in processen binnen de afdeling Backoffice, komt proactief met verbetervoorstellen en adviseert de Teamleider(s) Backoffice en Manager Klantcontact. Hiermee beantwoord je complexe vragen van de medewerkers en leidinggevenden binnen de afdeling Klantcontact. Daarnaast lever je ook een bijdrage aan het verbeteren van kwalitatieve en kwantitatieve doelstellingen van de afdeling Backoffice en de betreffende categorie. Je neemt structureel deel aan de overleggen met Finance als inhoudelijk specialist en is de vertegenwoordiger van Klantcontact in dit overleg (bijvoorbeeld voor SLA besprekingen).

Wat breng je mee?

  • Je hebt HBO werk- en denkniveau;
  • Minimaal 5 jaar aantoonbare relevante werkervaring;
  • Uitstekende mondelinge en schriftelijke communicatieve vaardigheden en een commerciële drive;
  • Je hebt ervaring en kennis van Lean;
  • Uitstekende kennis van betreffende PMC/marktgebied/aandachtsgebied en kennis van relevante medische terminologie;
  • Je bent in staat om zowel in teamverband als zelfstandig te werken;
  • Je bent stressbestendig en hebt empathisch vermogen.
Utrecht

Utrecht

Op ons hoofdkantoor in Utrecht leggen we de basis voor de dienstverlening aan onze klanten. We hebben contact met klanten, zorgprofessionals, verzekeraars en leveranciers. Dagelijks helpen en informeren we vanuit Utrecht duizenden klanten. Met de grote afdeling Klantcontact is Utrecht het kloppend hart van onze organisatie. Utrecht is ook het (internationale) hoofdkantoor van Mediq. Hier vind je de groepsdirectie en internationale stafafdelingen zoals finance en IT. Tot slot vind je in Utrecht de directie van de Mediq Nederland-organisatie en de Nederlandse stafafdelingen zoals finance, HR, communicatie en kwaliteit. Leuk aan werken in Utrecht is dat je werkt op het hoofdkantoor van Mediq, waar alles bij elkaar komt. Je maakt hier kennis met ongeveer 500 medewerkers én alle aspecten van onze business.

Klantcontact

Binnen de afdeling Klantcontact staan onze klanten centraal waarbij excellent klantcontact met waarde voor de klant én voor Mediq een van de belangrijke drijfveren is. De afdeling Klantcontact is onderverdeeld in verschillende teams die dagelijks in contact staan met onze klanten (eindgebruikers en zorgprofessionals). Belangrijke KPI's zijn bereikbaarheid, klanttevredenheid en first time right. Het team Customer Experience & Support faciliteert hierin door workforcemanagement (WFM) en data analytics, het verzorgen van trainingen maar ook de klantbeleving staat hier centraal.
Lorem ipsum

Application process

1
Online application
Complete your profile, upload your cv and add your motivation
2
Screening
Your application will be reviewed, where applicable we may check your professional qualifications
3
1st interview
You get to know Mediq and we get to know you
4
2nd interview
Together we will dive deeper into the job and how that matches up with your talents.
5
Offer
If you and we are enthusiastic about the match we have, we make you a good offer.
6
Welcome to Mediq!
You have a new job and we love to welcome you to Mediq!

Apply for this job

Apply now if you're interested in this vacancy! Make sure you have the following documents ready to add to your application.