Make the difference as a

Specialist Farma

We zijn op zoek naar een enthousiaste kandidaat voor de functie van Specialist Farma. Wil jij een mooie stap maken in een specialistische functie binnen de afdeling Special Care van het Customer Care Center? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Wat ga je doen?

Als Specialist Farma ben je dé inhoudelijk expert en ervaren product en processpecialist op het gebied van Farma. Je bent de inhoudelijke vraagbaak voor de afdeling, de Manager Klantcontact en de staf. Je verzorgt input voor de SLA besprekingen en neemt deel aan de overleggen met Sales en Marketing inhoudelijk specialist.

Je bent commercieel ingesteld en gedreven om service te verlenen aan klanten en patiënten. Je stelt klantgemak en kwaliteit voor de klant voorop, maar verliest het bedrijfsbelang niet uit het oog. Je beschikt over een grote mate van zelfstandigheid en blijft pro-actief op de hoogte van de ontwikkelingen in het marktgebied. Deze aspecten zijn van groot belang om met elkaar een succesvol en gemotiveerd team neer te zetten. Volwassenheid, openheid, betrokkenheid, respect en het nakomen van afspraken zijn belangrijke waarden.

Jouw standplaats is De Meern en het betreft een functie voor minimaal 32 uur per week. Je rapporteert aan de Manager Klantcontact.

Wat breng je mee?

Je hebt een HBO werk- en denkniveau en minimaal 5 jaar aantoonbare relevante werkervaring. Je hebt goede kennis van producten, diensten, applicaties en processen. Je voelt je hierin de expert.

Belangrijk voor een goede uitoefening van deze functie is dat je naast de inhoudelijk expert ook in staat bent om deel te nemen in het commercieel overleg en hierbij het Farma gebied binnen het Customer Care Center kan vertegenwoordigen. Je hebt naast een duidelijke affiniteit met de zorg ook een sterke commerciële drive. Je bent een zelfstarter en zelfstandig maar zoekt ook de samenwerking op. Vanzelfsprekend staat het leveren van kwaliteit bij jou hoog in het vaandel en ben je gericht op het behalen van het ‘Best in Class’ niveau.

Utrecht

Utrecht

Op ons hoofdkantoor in Utrecht leggen we de basis voor de dienstverlening aan onze klanten. We hebben contact met klanten, zorgprofessionals, verzekeraars en leveranciers. Dagelijks helpen en informeren we vanuit Utrecht duizenden klanten. Met de grote afdeling Klantcontact is Utrecht het kloppend hart van onze organisatie. Utrecht is ook het (internationale) hoofdkantoor van Mediq. Hier vind je de groepsdirectie en internationale stafafdelingen zoals finance en IT. Tot slot vind je in Utrecht de directie van de Mediq Nederland-organisatie en de Nederlandse stafafdelingen zoals finance, HR, communicatie en kwaliteit. Leuk aan werken in Utrecht is dat je werkt op het hoofdkantoor van Mediq, waar alles bij elkaar komt. Je maakt hier kennis met ongeveer 500 medewerkers én alle aspecten van onze business.

Klantcontact

Binnen de afdeling Klantcontact staan onze klanten centraal waarbij excellent klantcontact met waarde voor de klant én voor Mediq een van de belangrijke drijfveren is. De afdeling Klantcontact is onderverdeeld in verschillende teams die dagelijks in contact staan met onze klanten (eindgebruikers en zorgprofessionals). Belangrijke KPI's zijn bereikbaarheid, klanttevredenheid en first time right. Het team Customer Experience & Support faciliteert hierin door workforcemanagement (WFM) en data analytics, het verzorgen van trainingen maar ook de klantbeleving staat hier centraal.
Lorem ipsum

Application process

1
Online application
Complete your profile, upload your cv and add your motivation
2
Screening
Your application will be reviewed, where applicable we may check your professional qualifications
3
1st interview
You get to know Mediq and we get to know you
4
2nd interview
Together we will dive deeper into the job and how that matches up with your talents.
5
Offer
If you and we are enthusiastic about the match we have, we make you a good offer.
6
Welcome to Mediq!
You have a new job and we love to welcome you to Mediq!

Apply for this job

Apply now if you're interested in this vacancy! Make sure you have the following documents ready to add to your application.