Make the difference as a

Productmanager Respiratoir tijdelijk ca. 6 maanden

Bij Mediq zoeken we een tijdelijke Productmanager Respiratoir. In deze functie ben je verantwoordelijk voor het uitvoeren van de productstrategie en tactiek voor jouw portfolio binnen de Mediq-organisatie. Meer specifiek betreft jouw portfolio producten op het gebied van slaapapneu/luchtwegartikelen.

Wat ga je doen?

Je ambieert een uitdagende fulltime functie als Productmanager waarbij je naadloos marketing- en productinhoudelijke aspecten weet te combineren. Je bent (mede)verantwoordelijk voor het realiseren van de doelstellingen van jouw portfolio. Je ziet kansen in de gezondheidszorgmarkt die sterk aan verandering onderhevig is. Het is jouw drive om succesvol te zijn en de allerbeste resultaten neer te zetten in samenwerking met je collega’s. Je wilt graag efficiëntie aanbrengen en zorgdragen voor goed lopende operationele processen. Je beleeft er plezier aan dit te doen in een team van bevlogen professionals.

Je bent verantwoordelijk voor het uitvoeren van de productstrategie en tactiek voor jouw portfolio binnen de Mediq-organisatie. Meer specifiek betreft jouw portfolio producten op het gebied van slaapapneu/ luchtwegartikelen. Een technisch assortiment dat cruciaal is voor onze klanten om goede zorg te kunnen verlenen. Vanuit je expertise geef je, al dan niet samen met fabrikanten, producttrainingen aan de interne klant.

Je neemt het initiatief om ons assortiment innovatief en up-to-date te houden. Hiervoor onderhoud je goede relaties met toeleveranciers en stem je acties waar nodig af met de afdeling Supply & Demand Planning. Andere activiteiten die je onderneemt zijn onder andere het bieden van ondersteuning bij het maken van conversies bij offertetrajecten en aanbestedingen, het up-to-date houden van MDR-documentatie, het leveren van input aan salespromotie-acties en het deelnemen aan projectteams. Hiervoor werk je nauw samen met de marketingteams voor de verschillende marktsegmenten, de assortiment coördinator en de afdeling Contract & Tender.

Wat breng je mee?

Je opleidingsniveau

Je beschikt over een afgeronde HBO / WO opleiding, bij voorkeur in de bedrijfskundige of economische richting aangevuld met Nima-B/C of een (para)medische achtergrond.

Je werkervaring

Je hebt 2-4 jaar relevante werkervaring opgedaan in productmanagement/marketing bij een commerciële onderneming. Ervaring in de medische branche (medische hulpmiddelen of farmacie) is hierin een pré. Je kunt jezelf goed staande houden in een complexe en dynamische werkomgeving en met jouw capaciteiten ben je in staat om te excelleren, de gestelde doelen te behalen en nieuwe services en producten te lanceren.

Je hebt ervaring met operationele processen en het werken in multidisciplinaire teams. Je bent naast de bekende officeprogramma’s ook gewend om te werken met ICT-systemen zoals bijvoorbeeld SAP en CRM.

Utrecht

Utrecht

Op ons hoofdkantoor in Utrecht leggen we de basis voor de dienstverlening aan onze klanten. We hebben contact met klanten, zorgprofessionals, verzekeraars en leveranciers. Dagelijks helpen en informeren we vanuit Utrecht duizenden klanten. Met de grote afdeling Klantcontact is Utrecht het kloppend hart van onze organisatie. Utrecht is ook het (internationale) hoofdkantoor van Mediq. Hier vind je de groepsdirectie en internationale stafafdelingen zoals finance en IT. Tot slot vind je in Utrecht de directie van de Mediq Nederland-organisatie en de Nederlandse stafafdelingen zoals finance, HR, communicatie en kwaliteit. Leuk aan werken in Utrecht is dat je werkt op het hoofdkantoor van Mediq, waar alles bij elkaar komt. Je maakt hier kennis met ongeveer 500 medewerkers én alle aspecten van onze business.

Category Management

Ons Category Management Team bestaat uit zeven ambitieuze en gedreven Category Managers. De Category managers dragen verantwoordelijkheid voor de strategische invulling betreffende de marktoptimalisatie en marktonwikkeling binnen een bepaalde categorie. Daarbij is Category Management tevens verantwoordelijk voor het strategisch assortiment- en marketingcommunicatiebeleid van de productgroepen. De Category Managers vallen onder de Director Category Management en geven leiding aan een productmanagement team
Lorem ipsum

Application process

1
Online application
Complete your profile, upload your cv and add your motivation
2
Screening
Your application will be reviewed, where applicable we may check your professional qualifications
3
1st interview
You get to know Mediq and we get to know you
4
2nd interview
Together we will dive deeper into the job and how that matches up with your talents.
5
Offer
If you and we are enthusiastic about the match we have, we make you a good offer.
6
Welcome to Mediq!
You have a new job and we love to welcome you to Mediq!

Apply for this job

Apply now if you're interested in this vacancy! Make sure you have the following documents ready to add to your application.