Make the difference as a

Business Change Manager – Healthcare Professionals

Als Business Change Manager speel je een centrale rol in transformaties van Healthcare professionals naar een inside sales organisatie als extended sales arm. Je bent verantwoordelijk voor het zorgvuldig onboarden van nieuwe klanten, migratie van klanten bij M&A en het monitoren van de key accounts. Daarnaast ben je verantwoordelijk voor transformatie - en implementatietrajecten in lijn met de strategie en jaarplanning van Mediq Benelux en het Customer Care Center. In nauwe samenwerking met collega’s van andere bedrijfsonderdelen en het Customer Care Center bouw je een professionele organisatie met een best in class klantbediening van voorschrijvers en zorgprofessionals waarbij de focus ligt op een commercial care way of work. Deze functie heeft een rapportagelijn naar de Manager Klantcontact Healthcare Professionals.

Wat ga je doen?

In deze rol ben je verantwoordelijk voor het leiden van of deelname aan (commerciële) verander- en implementatietrajecten. Je draagt zorg voor het onboarden en monitoren van nieuwe klanten in nauwe samenwerking binnen de commercial square en het verbreden van de dienstverlening naar bestaande klanten. Je rapporteert over de status, voortgang en uitkomst van lopende verander- en implementatietrajecten. Je fungeert als counterpart vanuit Healthcare Professionals voor Sales, Marketing, Category management, Finance en Supply Chain. Je neemt deel aan cross functionele overleggen. Je begeleidt migratie trajecten en hypercare trajecten en de nazorg hiervan. Je transformeert Healthcare Professionals naar een (inside) sales kanaal en creërt van meer waarde per klantcontact. Je ontwikkelt en bewaakt optimale klantbediening voor key accounts. Je vertegenwoordigt CCC en zorgt voor een sterke relatie met stakeholders binnen en buiten Mediq. Je bent medeverantwoordelijk voor het optimaliseren van processen (continue verbeteren), kwaliteit en efficiency van Healthcare Professionals en aansluiting op processen in de volledige keten van Mediq. Je creërt inzichten obv (data) analyses en pro-actief zorgen voor een continue stroom van verbeterinitiatieven, monitoren van de voortgang, signaleren van knelpunten en bijsturen waar nodig. Je hebt een coördinerende rol voor OMT, stakeholdermanagement en het inregelen van randvoorwaarden mbt werkwijzen in de volle breedte van Mediq. En je draagt actief de cultuurwaarden naar collega’s uit.

Wat breng je mee?

Je hebt een Academisch werk- en denkniveau. Je hebt ruime ervaring in een commerciële dienstverlenende organisatie en klantbediening en ervaring in supply chain is een pré. Je hebt aantoonbare ervaring met projectmanagement. En je hebt ruime ervaring in transformatie -en verandertrajecten.

Ook ben je bedreven in het optimaliseren van complexe operationele ketenprocessen en beschik je goede analytische skills, kun je goed plannen, organiseren, vernieuwen en onderhandelen. Je bent een echte teamplayer, stressbestendig en je weet de weg binnen de organisatie goed te vinden. Je kunt goed samenwerken binnen het team en met andere afdelingen/stakeholders. Je zoekt de verbinding hierin. Je hebt ervaring met SAP CRM. Je hebt een uitstekende beheersing van de Nederlandse taal en goede beheersing van de Engelse taal.
Utrecht

Utrecht

Op ons hoofdkantoor in Utrecht leggen we de basis voor de dienstverlening aan onze klanten. We hebben contact met klanten, zorgprofessionals, verzekeraars en leveranciers. Dagelijks helpen en informeren we vanuit Utrecht duizenden klanten. Met de grote afdeling Klantcontact is Utrecht het kloppend hart van onze organisatie. Utrecht is ook het (internationale) hoofdkantoor van Mediq. Hier vind je de groepsdirectie en internationale stafafdelingen zoals finance en IT. Tot slot vind je in Utrecht de directie van de Mediq Nederland-organisatie en de Nederlandse stafafdelingen zoals finance, HR, communicatie en kwaliteit. Leuk aan werken in Utrecht is dat je werkt op het hoofdkantoor van Mediq, waar alles bij elkaar komt. Je maakt hier kennis met ongeveer 500 medewerkers én alle aspecten van onze business.

Klantcontact

Binnen de afdeling Klantcontact staan onze klanten centraal waarbij excellent klantcontact met waarde voor de klant én voor Mediq een van de belangrijke drijfveren is. De afdeling Klantcontact is onderverdeeld in verschillende teams die dagelijks in contact staan met onze klanten (eindgebruikers en zorgprofessionals). Belangrijke KPI's zijn bereikbaarheid, klanttevredenheid en first time right. Het team Customer Experience & Support faciliteert hierin door workforcemanagement (WFM) en data analytics, het verzorgen van trainingen maar ook de klantbeleving staat hier centraal.
Lorem ipsum

Application process

1
Online application
Complete your profile, upload your cv and add your motivation
2
Screening
Your application will be reviewed, where applicable we may check your professional qualifications
3
1st interview
You get to know Mediq and we get to know you
4
2nd interview
Together we will dive deeper into the job and how that matches up with your talents.
5
Offer
If you and we are enthusiastic about the match we have, we make you a good offer.
6
Welcome to Mediq!
You have a new job and we love to welcome you to Mediq!

Apply for this job

Apply now if you're interested in this vacancy! Make sure you have the following documents ready to add to your application.