Make the difference as a

UX Specialist jan 22

Bouwen aan een zorgorganisatie die sterke klantrelaties onderhoudt door het ontwikkelen en verbeteren van concepten en diensten die direct bijdragen aan betere klantbeleving van patiënten en consumenten. Dat is de uitdaging waarover we graag met jou in gesprek gaan. Ben jij een gedreven UX-specialist die waarde wil toevoegen in een omgeving waar gezondheidszorg, digitalisering en innovatie samenkomen? Neem dan contact met ons op!

Wat ga je doen?

Je bent de drijvende kracht achter gebruikers- en usability onderzoek. Je vertaalt de uitdagingen in een onderzoeksplan en voert onderzoek uit: zelfstandig of binnen een multidisciplinair team. Hierbij interpreteer je kwalitatieve en kwantitatieve data en vertaal je deze door naar klantbehoeften en ontwerprichtlijnen. Je verbetert onze research-activiteiten, brengt ze intern onder de aandacht en deelt kennis en ervaring met collega’s. Verder draag je bij aan de UX-strategie van Mediq en help je om de UX maturity naar een hoger niveau te tillen. Ook werk je mee aan de ontwikkeling van onze e-businessstrategie en de integratie ervan. Dit in nauwe samenwerking met andere disciplines zoals klantcontact, verpleegkundige zorg, sales. marketing en IT. Jouw deskundigheid helpt ons allemaal vooruit.

Wat breng je mee?

Als we mensen vragen om jou te omschrijven, is het antwoord: analytisch, klantgericht, empathisch en pragmatisch. Deze kwaliteiten zet je in om situaties in te schatten, knelpunten te signaleren én vraagstukken op te lossen. Verder heb je:

  • Minimaal een hbo-diploma met UX-raakvlakken zoals cognitieve psychologie, industrieel ontwerpen en human technology of een andere opleiding waarin wetenschappelijk onderzoek een hoofdrol speelt.
  • Meer dan 5 jaar relevante ervaring met gebruikers- en usability onderzoek, het liefst bij een bureau of grote organisatie.
  • Affiniteit met de ontwikkeling en implementatie van digitale klantoplossingen.
  • Ervaring met Agile/scrum projectmanagement en verschillende onderzoeksmethoden.
  • Uitstekende communicatieve skills; je kunt goed schrijven in de Nederlandse en Engelse taal.
  • Kennis van de laatste ontwikkelingen op het gebied van UX, digital en e-commerce.
  • Ontwerp skills zijn een pre.
Utrecht

Utrecht

Op ons hoofdkantoor in Utrecht leggen we de basis voor de dienstverlening aan onze klanten. We hebben contact met klanten, zorgprofessionals, verzekeraars en leveranciers. Dagelijks helpen en informeren we vanuit Utrecht duizenden klanten. Met de grote afdeling Klantcontact is Utrecht het kloppend hart van onze organisatie. Utrecht is ook het (internationale) hoofdkantoor van Mediq. Hier vind je de groepsdirectie en internationale stafafdelingen zoals finance en IT. Tot slot vind je in Utrecht de directie van de Mediq Nederland-organisatie en de Nederlandse stafafdelingen zoals finance, HR, communicatie en kwaliteit. Leuk aan werken in Utrecht is dat je werkt op het hoofdkantoor van Mediq, waar alles bij elkaar komt. Je maakt hier kennis met ongeveer 500 medewerkers én alle aspecten van onze business.

e-Business & Innovation

Het e-Business en Innovation team bestaat uit een groep van circa 30 professionals die zich bewegen op vlak van innovatieve oplossingen voor Health programma's. Zij staan aan het begin van innovatieve veranderingen die Mediq nog dichter bij patienten en eindgebruikers brengen, en waarmee voorop willen lopen in vernieuwingen in de gezondheidszorg.
e-Business & Innovation

Application process

1
Online application
Complete your profile, upload your cv and add your motivation
2
Screening
Your application will be reviewed, where applicable we may check your professional qualifications
3
1st interview
You get to know Mediq and we get to know you
4
2nd interview
Together we will dive deeper into the job and how that matches up with your talents.
5
Offer
If you and we are enthusiastic about the match we have, we make you a good offer.
6
Welcome to Mediq!
You have a new job and we love to welcome you to Mediq!

Apply for this job

Apply now if you're interested in this vacancy! Make sure you have the following documents ready to add to your application.