Make the difference as a

Sales Operations Analyst

Werk je graag in een omgeving waar je je stempel op de besluitvorming kunt drukken en impact kunt hebben? Waar je met je rapporten en dashboards helpt om goede beslissingen te nemen en prestaties te verbeteren? En spreekt het je aan om zelfstandig en op een hoog niveau aan wisselende uitdagingen te werken? Kom ons helpen om de gezondheidszorg van de toekomst vorm te geven.

Wat ga je doen?

Binnen de afdeling Sales Operations ondersteun je onze Sales teams die zich richten op diabetes-, continentie-, stoma- en wondzorg, infuus-, voedings- en beademingstherapie en verpleegproducten, voor de Ziekenhuismarkt, Zorginstellingen en Voorschrijvers/1e lijns zorg.

Je haalt de juiste gegevens boven tafel en vertaalt deze naar waardevolle inzichten en rapportages. Samen met je Salesmanagement geef je o.b.v. data richting aan met welke campagne of propositie we op welk moment in welk markt actief zullen gaan zijn [segmentatie]. Ook zul je offertes/contracten nacalculeren, om te leren van de aannames versus realiteit.

Je werkt oplossingen uit en challenget aannames waar nodig. Je bouwt en automatiseert rapportages voor financiële en niet-financiële kpi’s. Je signaleert trends en afwijkingen en reikt nieuwe inzichten aan. Ook meet je de effectiviteit van campagnes en Sales activatie en -initiatieven. Je helpt om data-inzichten visueel, pakkend en effectief te communiceren. Ook adviseer je de teams over effectiviteits/ en procesverbeteringen en overleg je met verschillende soorten belanghebbenden.

In het strategie en budgetteringsproces heb jij de data, kennis en communicatieve vaardigheden in huis om een sparrings partner te zijn voor Salesmanagement.

Wat breng je mee?

  • Een afgeronde master-opleiding [Bedrijfseconomie|Bedrijfskunde|RA/RC]
  • Minimaal 3-5 jaar werkervaring in vergelijkbare analiste functie in commerciële omgeving
  • Sterke affiniteit met data en analyses (o.a. Cognos, Excel en Access)
  • Sterke sociale en communicatieve vaardigheden
  • Je bent gedreven, neemt verantwoordelijkheid en wilt jezelf ontwikkelen
  • Je hebt een ondernemende instelling en bent goed in plannen en organiseren
Utrecht

Utrecht

Op ons hoofdkantoor in Utrecht leggen we de basis voor de dienstverlening aan onze klanten. We hebben contact met klanten, zorgprofessionals, verzekeraars en leveranciers. Dagelijks helpen en informeren we vanuit Utrecht duizenden klanten. Met de grote afdeling Klantcontact is Utrecht het kloppend hart van onze organisatie. Utrecht is ook het (internationale) hoofdkantoor van Mediq. Hier vind je de groepsdirectie en internationale stafafdelingen zoals finance en IT. Tot slot vind je in Utrecht de directie van de Mediq Nederland-organisatie en de Nederlandse stafafdelingen zoals finance, HR, communicatie en kwaliteit. Leuk aan werken in Utrecht is dat je werkt op het hoofdkantoor van Mediq, waar alles bij elkaar komt. Je maakt hier kennis met ongeveer 500 medewerkers én alle aspecten van onze business.

Sales

Onze salesteams zijn verantwoordelijk voor het realiseren van groei in de zorgmarkt en continuïteit van Mediq als marktleider. Dagelijks zijn onze sales collega's hard aan het werk om relaties met (potentiële) klanten te bouwen en onderhouden en om verdere groei mogelijk te maken met aantrekkelijke marktproposities.
Lorem ipsum

Application process

1
Online application
Complete your profile, upload your cv and add your motivation
2
Screening
Your application will be reviewed, where applicable we may check your professional qualifications
3
1st interview
You get to know Mediq and we get to know you
4
2nd interview
Together we will dive deeper into the job and how that matches up with your talents.
5
Offer
If you and we are enthusiastic about the match we have, we make you a good offer.
6
Welcome to Mediq!
You have a new job and we love to welcome you to Mediq!

Apply for this job

Apply now if you're interested in this vacancy! Make sure you have the following documents ready to add to your application.