Make the difference as a

Web analist

Ben jij gek op data en het geven van onderbouwde adviezen? Denk je altijd vanuit de klant als je waardevolle inzichten voor je team en stakeholders verzamelt? En help je graag mee om het data gedreven werken in ons digital marketingteam naar een hoger niveau te tillen? Kom ons als web analist versterken in een uitdagende omgeving waar gezondheidszorg, digitalisering en innovatie samenkomen!

Wat ga je doen?

Als web analyst werk je in een uitdagende en veranderende omgeving waar gezondheidszorg, digitalisering en innovatie gecombineerd worden. Je hebt een centrale rol binnen het digital marketing team. In deze rol ben je verantwoordelijk voor het continu analyseren en rapporteren van data van diverse websites, campagnes en marketing kanalen. Jouw adviezen leiden tot een zichtbare bijdrage aan de omzetdoelstellingen.

Wat ga je verder doen?

 • Je analyseert het gedrag van onze bezoekers van de website(s) en komt tot bruikbare inzichten die je onderbouwt met jouw expertise en advies.
 • Je stelt rapportages en dashboards op voor onze website en portalen. Zodat data gedreven werken onderdeel wordt van ons DNA. Dit doe je onder andere in Google Analytics, Google Data Studio, Sitecore en Cognos.
 • Met jouw expertise verras je ons met bruikbare inzichten. Je onderzoekt proactief waar er kansen liggen binnen marketing.
 • Je levert input voor verschillende soorten tests (multi-variatietests, A/B-tests, funnel-analyses, data-optimalisaties) en helpt bij het inrichten van Google Analytics. Hiermee help je de online customer journeys van onze platformen te verbeteren.
 • Je werkt nauw samen met de marketing managers en onze SEO-, e-business- en online campagnespecialisten.
 • Je schakelt wanneer nodig met je B.I collega’s over data stromen, en met Product Owners over de werking van onze websites en portalen.
 • Het betreft een afwisselende, uitdagende functie die je volledig eigen kan maken en waar ruimte is voor eigen inbreng.

Wat breng je mee?

Als we vrienden vragen om jou in een paar woorden te omschrijven is het antwoord: analytisch, klantgericht, innovatief, empathisch, pragmatisch, en een ondernemende verbinder. Je hebt wat met data. Je vindt niks fijner dan te duiken in getallen, met oog voor detail, opzoek naar mooie inzichten voor je team en stakeholders.

Daarnaast heb jij:

 • Een HBO werk en denk niveau met min 3 -5 jaar ervaring in een commerciële organisatie.
 • Ervaring met digital marketing en de analyse ervan.
 • Ervaring met Google Analytics en tag management.
 • Een sterk analytisch vermogen en weet adviezen te baseren op data. Jouw inzichten weet je helder (in woord en visueel) over te brengen.
 • Een klantgedreven gedreven mindset.

Wij bieden een contract conform de voorwaarden en regelingen van de CAO Mediq. De primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden zijn marktconform. Bij Mediq werken we hybride: dat betekent een combinatie tussen werken op kantoor en thuiswerken. Je rapporteert aan de manager digital marketing.

Wat mag je van ons verwachten?

Naast een uitdagende baan binnen een enthousiast team investeren we graag in jouw ontwikkeling door middel van scholing en on-the-job coaching. Ook bieden we een aantrekkelijk pakket arbeidsvoorwaarden volgens onze CAO met o.a.:

 • Marktconform salaris
 • 26,5 vakantiedagen
 • Extra Uitkering
 • Leuke collega’s

Bij Mediq werken we hybride: dat betekent een combinatie tussen werken op kantoor en thuiswerken.


Utrecht

Utrecht

Op ons hoofdkantoor in Utrecht leggen we de basis voor de dienstverlening aan onze klanten. We hebben contact met klanten, zorgprofessionals, verzekeraars en leveranciers. Dagelijks helpen en informeren we vanuit Utrecht duizenden klanten. Met de grote afdeling Klantcontact is Utrecht het kloppend hart van onze organisatie. Utrecht is ook het (internationale) hoofdkantoor van Mediq. Hier vind je de groepsdirectie en internationale stafafdelingen zoals finance en IT. Tot slot vind je in Utrecht de directie van de Mediq Nederland-organisatie en de Nederlandse stafafdelingen zoals finance, HR, communicatie en kwaliteit. Leuk aan werken in Utrecht is dat je werkt op het hoofdkantoor van Mediq, waar alles bij elkaar komt. Je maakt hier kennis met ongeveer 500 medewerkers én alle aspecten van onze business.

Marketing

Het marketingteam van Mediq is een gedreven team van professionals die het elke dag weer beter willen doen. We spelen een belangrijke rol bij het vormgeven van de toekomst van zorg. Onze plannen zijn ambitieus, onze mensen gepassioneerd. We beginnen elke dag met de vraag: hoe kunnen we zorg bieden die nog beter en betaalbaar is?
We richten ons op het aanbieden van een onderscheidend product- en dienstenpakket voor de bestaande én toekomstige klantvraag. Belangrijke taken zijn het ontwikkelen van een multichannel propositiebeleid dat binnen de strategie van Mediq past. Marketing selecteert en onderhoudt het product- en dienstenassortiment en is verantwoordelijk voor het merkenbeleid.

Lorem ipsum

Application process

1
Online application
Complete your profile, upload your cv and add your motivation
2
Screening
Your application will be reviewed, where applicable we may check your professional qualifications
3
1st interview
You get to know Mediq and we get to know you
4
2nd interview
Together we will dive deeper into the job and how that matches up with your talents.
5
Offer
If you and we are enthusiastic about the match we have, we make you a good offer.
6
Welcome to Mediq!
You have a new job and we love to welcome you to Mediq!

Apply for this job

Apply now if you're interested in this vacancy! Make sure you have the following documents ready to add to your application.