Make the difference as a

Meewerkend teamlead Finance Center-of-Excellence

Om de volgende stap te kunnen maken in procesverbeteringen, standaardisatie en automatisering is er binnen Finance een centraal Center-of-Excellence team in oprichting. Dit team komt hiërarchisch rechtstreeks onder de Head of Accounting, Internal Control & Data te hangen, waarbij de coördinatie van het team en de afstemming met de Head of Accounting, Internal Control & Data door een meewerkend teamlead zal worden gedaan.

Wat ga je doen?

Als Meewerkend teamlead ben je volwaardig lid van het Center-of-Excellence team en zul je dus ook het grootste gedeelte van je tijd actief zijn in de hierboven beschreven activiteiten.

Daarnaast ben je het schakelpunt tussen de Head of Accounting, Internal Control en Data en het Center-of-Excellence team. Je stemt af over het zetten van de prioriteiten voor het team, de voortgang op de belangrijkste dossiers en te nemen acties voor verdere ontwikkeling van het team.
Naar verwachting zullen deze taken ongeveer 20% van de tijdsbesteding inhouden.

De Meewerkend teamlead zal in de eerste periode ondersteund worden door de Manager Accounts Payable, welke een mentor rol op zich zal nemen.

De verdere activiteiten van een Center-of-Excellence medewerker medeweker bestaan uit:

- Je geeft samen met je collega’s vorm aan Procesoptimalisatie (Continu verbeteren) met behulp van Lean Six Sigma Methodiek (DMAIC).

- Je bewaakt de kwaliteit van de processen en doet proactief verbetervoorstellen op basis van eigen waarneming.

- Je maakt operationele rapportages en controle overzichten, legt deze vast en voert analyses hierop uit en komt tot verbetervoorstellen

- Je bent streamlead voor Finance gedeeltes van grote projecten binnen Mediq en projectmanager voor projecten binnen Finance.

- Signaleren van mogelijke systeemverbeteringen en deze uitwerken in voorstellen in afstemming met de business.

- Je past werkinstructies en trainingsmateriaal aan met betrekking tot wijzigingen in systeem of proces.

- Je bent verantwoordelijk voor testmanagement (releases) voor Finance: Coördineren van testen, uitvoeren test, documentatie verzorgen, UAT, regressie testen.

- Je levert input en beantwoordt vragen van interne en externe accountants, businesspartners en ten behoeve van de maandafsluiting.

Wat breng je mee?

Je toont leiderschap en neemt verantwoordelijkheid voor de resultaten van het Center-of-Excellence team en Mediq als geheel. Je weet de grote lijnen te overzien, maar vindt het ook leuk om de diepte in te gaan om analyses uit te voeren op complexe data en verbeteringen te vinden.
Je staat stevig in je schoenen, om het team gefocust te houden op de belangrijkste prioriteiten in goede afstemming met alle stakeholders. Je weet op het juiste moment te escaleren en de stakeholders die benodigd zijn te betrekken. Je hebt een drive om resultaten te behalen en projecten over de finish te trekken.

Daarnaast beschik je over:

 • HBO werk- en denkniveau
 • Enkele jaren relevante werkervaring in een soortgelijke functie
 • Aantoonbare ervaring met verbeteren en optimaliseren van processen en hebt bij voorkeur kennis van en ervaring met het gebruiken van de Lean Six Sigma methodiek
 • Bovengemiddelde kennis van en ervaring met Excel (inclusief powerpivot en powerquery), ervaring met VBA is een plus
 • Bovengemiddeld kennis van en ervaring met Cognos BI
 • Ervaring met RPA, ERP en WMS systemen (SAP)
 • Bekend met werkzaamheden rondom business continuity management (BCM)
 • Goede mondelinge en schriftelijke communicatievaardigheden
 • Goede uitdrukkingsvaardigheid in de Nederlandse en Engelse taal

In wat voor omgeving kom je?

Activiteiten die momenteel nog over de verschillende teams van Accounting & Internal Control verdeeld zijn, zullen worden gebundeld in een centraal team om daarmee meer efficiëntie (een betere prioritering), consistentie (zelfde werkmethodiek) en duidelijkheid richting de andere stakeholders (één aanspreekpunt voor team-overstijgende activiteiten) te realiseren.

Het nieuwe Center of Excellence team zal het centrale schakelpunt binnen Finance worden voor onder andere:

- Robotics

- Project capaciteit (inclusief streamleads voor projecten)

- SAP changes en testen

- Rapportages over processen

- Procesoptimalisatie

- Beheer werkinstructies

Wat biedt Mediq?

 • Doorgroeimogelijkheden en ruime opleidingsmogelijkheden
 • Hybride werken
 • Marktconform salaris, de rol is ingedeeld in schaal 8
 • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals een fietsregeling etc.
Utrecht

Utrecht

Op ons hoofdkantoor in Utrecht leggen we de basis voor de dienstverlening aan onze klanten. We hebben contact met klanten, zorgprofessionals, verzekeraars en leveranciers. Dagelijks helpen en informeren we vanuit Utrecht duizenden klanten. Met de grote afdeling Klantcontact is Utrecht het kloppend hart van onze organisatie. Utrecht is ook het (internationale) hoofdkantoor van Mediq. Hier vind je de groepsdirectie en internationale stafafdelingen zoals finance en IT. Tot slot vind je in Utrecht de directie van de Mediq Nederland-organisatie en de Nederlandse stafafdelingen zoals finance, HR, communicatie en kwaliteit. Leuk aan werken in Utrecht is dat je werkt op het hoofdkantoor van Mediq, waar alles bij elkaar komt. Je maakt hier kennis met ongeveer 500 medewerkers én alle aspecten van onze business.

Finance

Onze Finance-afdeling bestaat uit drie teams. Finance Business Partners zorgen voor waarde creatie door vanuit analyses de besluitvorming met gedegen advies te beïnvloeden en door met financiële uitwerking en monitoring van businessplannen te zorgen dat financiële en strategische doelen worden gehaald. Financial Planning & Analysis richt zich op de planning- & control cyclus. Zij hebben daar de leiding in, van het maandafslutingsproces tot de forecast. Ook dragen zij bij vanuit Data Analytics om zo prestaties en processen te verbeteren. Accounting & Internal Control richt zich op een efficiënte en tijdige afhandeling van de transactionele processen en het mitigeren van financiële risico’s.

Lorem ipsum

Application process

1
Online application
Complete your profile, upload your cv and add your motivation
2
Screening
Your application will be reviewed, where applicable we may check your professional qualifications
3
1st interview
You get to know Mediq and we get to know you
4
2nd interview
Together we will dive deeper into the job and how that matches up with your talents.
5
Offer
If you and we are enthusiastic about the match we have, we make you a good offer.
6
Welcome to Mediq!
You have a new job and we love to welcome you to Mediq!

Apply for this job

Apply now if you're interested in this vacancy! Make sure you have the following documents ready to add to your application.