Make the difference as a

Finance Business Partner

Mediq is onderdeel van Private Equity en we voeren op dit moment een transformatie door om klaar te zijn voor de toekomst. In dit kader zijn wij op zoek naar een ambitieuze Finance Business Partner die deze transformatie binnen de financiële discipline mede vorm wil geven.

Wat ga je doen?

Je hebt een brede kennis van finance en je bent in staat om verbinding te maken met de business om continu te kunnen sturen op toegevoegde waarde. Gelijktijdig ben je gewend om kritisch naar zaken te kijken en de business te challengen waar nodig. De Financial Business Partner is onderdeel van het Finance MT en werkt nauw samen met alle Directors en de CFO. De voornaamste verantwoordelijkheid zal liggen bij commercie waarbij je een sturende rol hebt in nieuwe business modellen van de grond krijgen en meedenkt met de strategische visie. Je houdt je daarnaast bezig met het verbeteren en integreren van de bestaande processen. Je ziet de kansen liggen voor verbetering en levert door middel van scherpe rapportages een wezenlijke bijdrage aan het succes van het bedrijf.

Taken en verantwoordelijkheden

 • Draagt zorg voor 'waarde creatie' door financiële en strategische targets te stellen voor o.a. Category Management, Sales en Marketing
 • Definiëren en uitvoeren/vertalen van strategische groei initiatieven om strategische keuzes voor de lange termijn te kunnen maken.
 • Je bent de spil tussen het FP&A team en het Data Analytics team;
 • Je initieert en implementeert samen met je collega's verbeteringen binnen de voor jou relevante deelgebieden;

Wat breng je mee?

 • Afgeronde relevante economische WO opleiding, RC of RA kwalificatie;
 • Minimaal 7-9 jaar relevante werkervaring in een commerciële, dynamische organisatie;
 • Sterk in strategie en business development
 • Kennis en ervaring met financial planning, performance & reporting
 • Ervaring met efficiency projecten en veranderingstrajecten (bv. Lean);
 • Combineert een uitstekende analytische skill set met goede sociale en communicatieve vaardigheden;
 • Beschikt over een grote “learning agility”; de wendbaarheid om nieuwe situaties en veranderingen om te zetten in effectief gedrag;
 • Uitstekende kennis van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift;
 • Belangrijkste Competenties: sturen op business value, strategisch denken en beïnvloeden, stakeholder – en people management,

Herken jij je in het bovenstaande profiel? Leuk, dan maken we heel graag kennis!

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

Utrecht

Utrecht

Op ons hoofdkantoor in Utrecht leggen we de basis voor de dienstverlening aan onze klanten. We hebben contact met klanten, zorgprofessionals, verzekeraars en leveranciers. Dagelijks helpen en informeren we vanuit Utrecht duizenden klanten. Met de grote afdeling Klantcontact is Utrecht het kloppend hart van onze organisatie. Utrecht is ook het (internationale) hoofdkantoor van Mediq. Hier vind je de groepsdirectie en internationale stafafdelingen zoals finance en IT. Tot slot vind je in Utrecht de directie van de Mediq Nederland-organisatie en de Nederlandse stafafdelingen zoals finance, HR, communicatie en kwaliteit. Leuk aan werken in Utrecht is dat je werkt op het hoofdkantoor van Mediq, waar alles bij elkaar komt. Je maakt hier kennis met ongeveer 500 medewerkers én alle aspecten van onze business.

Finance

Onze Finance-afdeling bestaat uit vier teams. Finance Business Partners zorgen voor waarde creatie door diepgaande analyses en financiële uitwerking van businessplannen. Financial Planning & Analysis richt zich op de planning- & control cyclus. Data Analytics analyseert grote hoeveelheden data om zo prestaties en processen te verbeteren. Accounting & Internal Control richt zich op de transactionele processen.

Lorem ipsum

Application process

1
Online application
Complete your profile, upload your cv and add your motivation
2
Screening
Your application will be reviewed, where applicable we may check your professional qualifications
3
1st interview
You get to know Mediq and we get to know you
4
2nd interview
Together we will dive deeper into the job and how that matches up with your talents.
5
Offer
If you and we are enthusiastic about the match we have, we make you a good offer.
6
Welcome to Mediq!
You have a new job and we love to welcome you to Mediq!

Apply for this job

Apply now if you're interested in this vacancy! Make sure you have the following documents ready to add to your application.