Make the difference as a

Key Account Manager

Combineer jij talent voor ondernemerschap met passie voor de gezondheidszorg, strategische sales aanpak en tevreden klanten? En ben je sterk in het maken van plannen met als doel de grote accounts aan Mediq te binden of bestaande relaties verder uit te breiden en te versterken? Weet je als geen ander hoe je de klanttevredenheid bij jouw klanten optimaliseert? Dan ben jij de Key Accountmanager die we zoeken om samen de zorg van de toekomst vorm te geven.

Wat ga je doen?

In rol van Key Accountmanager ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen van vertrouwde relaties met en acquisitie van grote accounts. Je vertegenwoordigt Mediq in de markt en versterkt de relatie met de key-accounts dan wel bouwt die verder uit. De Key-accountmanager rapporteert aan de Sales Director Benelux. Je borgt en optimaliseert de klanttevredenheid bij jouw klanten, bevordert up en cross selling mogelijkheden en bent het aanspreekpunt. Je bent omzet en marge verantwoordelijkheid van jouw key-accounts.

Belangrijkste verantwoordelijkheidsgebieden:

 • Onderhouden en ontwikkelen van een solide en betrouwbaar netwerk met key-klanten door DMU Management en Sparring Partner op strategisch niveau.
 • Identificeren, analyseren en vertalen van nieuwe klantbehoeften naar oplossingen en services vanuit Mediq met in ogenschouw Mediq nog beter te positioneren door actieve samenwerking met Marketing, Category Management en Zorg & Services.
 • Acquireren van nieuwe Key-accounts, en zorgdragen voor implementatie van contract afspraken of raamovereenkomsten door nauw samenwerking met stakeholders binnen Mediq.
 • Verzamelen en delen van informatie over markt- en klantontwikkelingen.
 • Op basis van een klantanalyse een concurrerend klantvoorstel opstellen.
 • Opstellen van een key-account plannen
 • Zorgdragen voor optimale samenwerking en communicatie met externe stakeholders en rayonmanagers die acteren op de diverse niveaus binnen het key-account
 • Monitoren van de processen binnen de organisatie waaronder logistiek, bestellingen, leveringen etc. ten behoeve van de klanttevredenheid
 • Ontwikkelen en gebruiken van analyses en rapportages om alle beschikbare informatie over de klantafspraken en performance inzichtelijk te maken en waar nodig bij te sturen

Wat breng je mee?

Je bent in het bezit van een masterdiploma in commerciële economie of bedrijfskunde met minimaal 10 jaar succesvolle ervaring in een soortgelijke functie binnen een commerciële organisatie. Je spreekt vloeiend Nederlands en Engels.

Specifieke vaardigheden en kennis:

 • Denken en handelen op strategisch niveau vanuit klantperspectief
 • Sterk commercieel inzicht
 • Uitgebreide kennis van producten en assortiment
 • Kennis van de branche en relevante marktontwikkelingen
 • Projectmatig werken
 • Kennis/ervaring met ondersteunende softwareprogramma’s (CRM en managementrapportages)
Zaventem

Zaventem

Mediq België is gevestigd in Zaventem, en maakt onderdeel uit van Mediq Benelux. Het hoofdkantoor van Mediq Benelux is gevestigd in De Meern, Utrecht. Het team in Zaventhem bestaat voornamelijk uit sales professionals en support medewerkers.

Sales

Onze salesteams zijn verantwoordelijk voor het realiseren van groei in de zorgmarkt en continuïteit van Mediq als marktleider. Dagelijks zijn onze sales collega's hard aan het werk om relaties met (potentiële) klanten te bouwen en onderhouden en om verdere groei mogelijk te maken met aantrekkelijke marktproposities.
Lorem ipsum

Application process

1
Online application
Complete your profile, upload your cv and add your motivation
2
Screening
Your application will be reviewed, where applicable we may check your professional qualifications
3
1st interview
You get to know Mediq and we get to know you
4
2nd interview
Together we will dive deeper into the job and how that matches up with your talents.
5
Offer
If you and we are enthusiastic about the match we have, we make you a good offer.
6
Welcome to Mediq!
You have a new job and we love to welcome you to Mediq!

Apply for this job

Apply now if you're interested in this vacancy! Make sure you have the following documents ready to add to your application.