Make the difference as a

PR en Content Manager

Ben je toe aan een werkomgeving waar je impact kunt hebben, mee kunt bouwen aan de zorg van morgen en echt je stempel op het werk kunt drukken? Kom dan eens praten bij Mediq! We zijn op zoek naar een ervaren en enthousiaste PR- en contentmanager die de zichtbaarheid van ons merk en onze innovatieve zorgoplossingen verhoogt.

Wat ga je doen?

 • Je ontwikkelt de Mediq-contentkalender en zorgt voor de uitvoering ervan
 • Je bent verantwoordelijk voor de PR/contentstrategie, vertaalt deze in een jaarplan en voert dit uit. Je bent op de hoogte van de actuele thema’s in de markt en speelt hierop in.
 • Je adviseert de organisatie in de consistente en onderscheidende Mediq-boodschap die we uitdragen.
 • Je zet een sterk PR-netwerk op en onderhoudt dit
 • Je doet woordvoering, bent aanspreekpunt voor de media, schrijft persberichten en genereert free publicity met het PR-bureau
 • Je verzorgt monitoring van en rapportage over de PR-activiteiten en -resultaten
 • Je schrijft long en short copy: van enthousiasmerend naar informatief en van interviews naar positioneringsteksten
 • Je maakt deel uit van het communicatie- en digital marketingteam en werkt nauw samen met de directie en de marketing- en category managers

Wat breng je mee?

 • Je hebt relevant hbo-werk- en denkniveau en 5-8 werkervaring op het gebied van PR en contentmarketing.
 • Je hebt ervaring in rollen waarin je op strategisch niveau meedenkt. Daarnaast ben je gewend PR-plannen te maken en uit te voeren.
 • Je beschikt over goede adviesvaardigheden en werkt doelgericht en efficiënt.
 • Je functioneert zowel zelfstandig als in groepsverband goed. Je bent stressbestendig, flexibel en kunt snel schakelen.
 • Je bent goed thuis in nieuwe media en weet deze succesvol in te zetten.

Wat mag je van ons verwachten?

Naast een uitdagende baan binnen een enthousiast team investeren we graag in jouw ontwikkeling door middel van scholing en on-the-job coaching. Ook bieden we een aantrekkelijk pakket arbeidsvoorwaarden volgens onze CAO met o.a.:

 • Marktconform salaris
 • 26,5 vakantiedagen
 • Extra Uitkering
 • Leuke collega’s

Bij Mediq werken we hybride: dat betekent een combinatie tussen werken op kantoor en thuiswerken.

Utrecht

Utrecht

Op ons hoofdkantoor in Utrecht leggen we de basis voor de dienstverlening aan onze klanten. We hebben contact met klanten, zorgprofessionals, verzekeraars en leveranciers. Dagelijks helpen en informeren we vanuit Utrecht duizenden klanten. Met de grote afdeling Klantcontact is Utrecht het kloppend hart van onze organisatie. Utrecht is ook het (internationale) hoofdkantoor van Mediq. Hier vind je de groepsdirectie en internationale stafafdelingen zoals finance en IT. Tot slot vind je in Utrecht de directie van de Mediq Nederland-organisatie en de Nederlandse stafafdelingen zoals finance, HR, communicatie en kwaliteit. Leuk aan werken in Utrecht is dat je werkt op het hoofdkantoor van Mediq, waar alles bij elkaar komt. Je maakt hier kennis met ongeveer 500 medewerkers én alle aspecten van onze business.

Marketing

Het marketingteam van Mediq is een gedreven team van professionals die het elke dag weer beter willen doen. We spelen een belangrijke rol bij het vormgeven van de toekomst van zorg. Onze plannen zijn ambitieus, onze mensen gepassioneerd. We beginnen elke dag met de vraag: hoe kunnen we zorg bieden die nog beter en betaalbaar is?
We richten ons op het aanbieden van een onderscheidend product- en dienstenpakket voor de bestaande én toekomstige klantvraag. Belangrijke taken zijn het ontwikkelen van een multichannel propositiebeleid dat binnen de strategie van Mediq past. Marketing selecteert en onderhoudt het product- en dienstenassortiment en is verantwoordelijk voor het merkenbeleid.

Lorem ipsum

Application process

1
Online application
Complete your profile, upload your cv and add your motivation
2
Screening
Your application will be reviewed, where applicable we may check your professional qualifications
3
1st interview
You get to know Mediq and we get to know you
4
2nd interview
Together we will dive deeper into the job and how that matches up with your talents.
5
Offer
If you and we are enthusiastic about the match we have, we make you a good offer.
6
Welcome to Mediq!
You have a new job and we love to welcome you to Mediq!

Want to know more about this vacancy?

Get in contact:

Apply for this job

Apply now if you're interested in this vacancy! Make sure you have the following documents ready to add to your application.