Make the difference as a

Tender and Contract Specialist

Har du erfarenhet av att arbeta med upphandlingar, anbud och avtal? Trivs du i en projektledande roll med många kontaktytor? Välkommen att söka till oss på Mediq Sverige AB! Vi ser till att vården står rustad och redo. Varje dag.

Vad gör du som Tender & Contract Specialist?

Tjänsten som Tender & Contract Specialist ingår i vårt Tender & Contract team på 8 personer. Hos oss ansvarar du för hela anbudsprocessen - både offentlig och privat. Du håller koll på tidigare anbud, har en proaktiv dialog med våra kunder inför nya anbud, bevakar anbudsförfrågningar och besvarar samt följer upp de anbud som kommer ut. Du är delaktig i att utarbeta våra anbudsstrategier och säkerställer att våra anbud alltid är vassa, lönsamma och konkurrenskraftiga. På Mediq kommer du att ha många interna kontaktytor och måste därför kunna leda, koordinera och hålla ihop arbetet med dina kollegor inom sälj, marknad, kundservice och inköp samt produktchefer – allt för att få till ett attraktivt anbud och leverera i rätt tid. Externa kontakter med kunder och branschorganisationer ingår också. I det dagliga arbetet ansvarar du för att:

  • Bevaka offentliga upphandlingar och inhämtande av förfrågningsunderlag
  • Följa upp och analysera händelser rörande upphandlingar på marknaden
  • Bevaka genomförda upphandlingar
  • Säkerställa att avtalsvillkor efterlevs samt att rätt priser och övriga villkor upprätthålls
  • Ta fram statistik, kundfakta och kundanalyser
  • Utarbeta anbud till kunder som regioner, kommuner och privata aktörer med därtill ansvar för att hämta in och uppfylla samtliga ”skall-krav”
  • Tillsammans med vår säljorganisation och Business Analyst arbeta proaktivt med att följa upp och identifiera aktiviteter för att förbättra lönsamheten i befintliga affärer

Vem är du?

Vi tror att du har högskoleutbildning med inriktning mot ekonomi/marknad/inköp och minst 3-4 års arbetslivserfarenhet av att arbeta med upphandlingar, anbud och avtal. Du är en lagspelare som självständigt planerar, driver och prioriterar det dagliga arbetet. För att trivas hos oss och utvecklas i rollen är du affärsmässig, detaljorienterad och van vid att projektleda andra delar av organisationen mot mål. Då vi är en internationell koncern är det viktigt att du uttrycker dig väl i tal och skrift både på svenska och engelska. Goda kunskaper i MS Office, särskilt Excel är ett måste och erfarenhet av affärssystemet IFS är meriterande. Har du dessutom erfarenhet av försäljning mot vården och/eller LOU, juridik och anbudsförfarande mot offentlig sektor är du pricken över i för oss.

Om tjänsten

Tjänsten är en tillsvidareanställning och placerad på vårt huvudkontor i Kungsbacka där du rapporterar till vår Tender & Contract Manager. Har du frågor är du välkommen att kontakta:

Elin Blomé, Tender & Contract Manager tel: +46 (0) 708 52 2406

John Eurenius, HR Business Partner tel: +46 (0) 706 92 6450

Vi ser gärna en ny kollega på plats så fort som möjligt och arbetar med löpande urval. Sista ansökningsdagen är dock den 22 April.

Application process

1
Online application
Complete your profile, upload your cv and add your motivation
2
Screening
Your application will be reviewed, where applicable we may check your professional qualifications
3
1st interview
You get to know Mediq and we get to know you
4
2nd interview
Together we will dive deeper into the job and how that matches up with your talents.
5
Offer
If you and we are enthusiastic about the match we have, we make you a good offer.
6
Welcome to Mediq!
You have a new job and we love to welcome you to Mediq!

Want to know more about this vacancy?

Get in contact:

Apply for this job

Apply now if you're interested in this vacancy! Make sure you have the following documents ready to add to your application.